Kaupallinen yhteistyö
Valio MiFU on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
Riikka Väliahde

Mifusta ja tortelliineista valmistuu helposti maukas ja näyttävä vuokaruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea Mifu-tortelliinivuoka

Ainekset

250
g
mozzarellaa
1
ruukku
basilikaa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
pkt
Valio MiFU® Välimeren tomaatti ruokaraetta
400
g
tomaattimurskaa
100
g
tomaattipyrettä
500
g
tuorepasta tortelliineja (tai ravioleja)
1
dl
vihreitä kivettömiä oliiveja

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Revi mozzarella pieniksi paloiksi. Irroittele basilikasta lehdet. Huuhdo kirsikkatomaatit.

Kaada Mifu, tomaattimurska ja tomaattipyre vuokaan ja sekoita.

Lisää vuokaan tortelliinit, oliivit, kirsikkatomaatit, basilikanlehdet ja sekoita. Levitä mozzarella pinnalle. Kypsennä vuokaa uunissa noin 35 minuuttia.

Kommentit (3)

Antti Kivivalli
Seuraa 
Liittynyt5.9.2016

Voiskohan joku laskea, miten tuon energiaravintoaineet jakautuvat? Montako prosenttia energiasta tulee rasvasta, hiilihydraateista ja proteiineistä? Minkälaisia ovat määrät grammaa per annos?

mimmi66
Seuraa 
Liittynyt9.9.2016

koko satsin kcal n.2600
Hiilarit n.40%, Rasva n. 36 %,Protskut n. 25 %
laske itse annoksesi kun en voi tietää sitä

mepa
Seuraa 
Liittynyt11.9.2016

olipa vaikeeta löytää resepti tulostettavaksi miten tästä on tehty niin vaikeeta vaikka kuinka klikkaat reseptiä ei onnistu tehkää nyt vähän helpommaksi reseptin tulostus terv Mervi Teriö

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppakokki Antti on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Antti Lukkari

Soppakokki Antti Lukkari valmistaa Soppa365-tv:ssä mustaherukkavispipuuroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukkavispipuuro

Ainekset

7
dl
vettä
4
dl
mustaherukoita
1
tuore rosmariininoksa
1/2-1
dl
sokeria
1/3
tl
suolaa
1 1/4
dl
mannasuurimoita

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi ja mustaherukat kattilaan. Lisää rosmariininoksa ja keitä noin 10 minuuttia. Mausta sokerilla ja suolalla. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Poista rosmariininoksa liemestä. Voit siivilöidä myös marjojen kuoret pois.
  2. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja jäähdytä se sitten kylmäksi jääkaapissa.
  3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella ja tarjoa maidon kanssa.

Vinkki: Voit tarjota puuron myös vatkaamatta lämpimänä tai kylmänä.

Soppakokki Antti on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Antti Lukkari

Soppakokki Antti Lukkari valmistaa Soppa365-tv:ssä grillattuja muikkuja, tsatsikia ja fenkoliraastetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + tsatsikin maustuminen 3
Vaikeustaso
Kohtalainen

Grillatut muikut ja tsatsiki

Ainekset

Muikut
16
isoa perattua muikkua (4 kpl/hlö)
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Tsatsiki
1
kurkku
¼ tl + ¼
tl
suolaa
2
valkosipulinkynttä
1-2
dl
mintunlehtiä
3 ½
dl
kreikkalaista jogurttia
1
tl
oliiviöljyä
Fenkoliraaste
3
fenkolia
1
sitruunan mehu
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin tsatsiki. Kuori kurkku ja leikkaa se pitkittäin neljään osaan. Poista vetinen sisus. Raasta kurkku siivilään ja ripottele pinnalle suolaa. Se irrottaa kurkusta ylimääräistä nestettä. Puristele neste käsin pois kurkkuraasteesta ja jätä kurkku vielä siivilään. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna mintunlehdet; säästä hieman lehtiä annosten koristeluun. Sekoita valkosipuli, hienonnettu minttu ja kurkkuraaste kulhossa jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja tiputtele oliiviöljy pinnalle. Anna maustua 30 minuuttia.
  2. Tee fenkoliraaste. Suikaloi fenkoli mahdollisimman ohueksi. Laita suikaleet jääveteen. Se rapsakoittaa fenkolia. Ota suikaleet vedestä vasta juuri ennen tarjoamista, pyörittele ne sitruunanmehussa ja oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Sekoita hyvin.
  3. Lämmitä grillipannu erittäin kuumaksi. Mausta muikut oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ja grillaa ne kuumassa pannussa kauniin värisiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
  4. Kokoa annokset ja valuta pinnalle hieman öljyä. Viimeistele suikaloiduilla mintunlehdillä.
Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 113 keittokirjaan.
OHJE Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä marmorifileetä, chimichurria ja sitruunalla maustettua perunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Marmorifilee, chimichurri ja sitruunaperunat

Ainekset

Marmorifilee
600-800
g
naudan marmorifileetä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sormisuolaa
Chimichurri
1
punasipuli
1
tomaatti
1/2
punaista chiliä
1
pnt
korianteria
1
pnt
lehtipersiljaa
1
limetti
1 1/2
rypsiöljyä
1
tl
(sormi)suolaa

Työvaiheet

  1. Ota marmorifilee huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Leikkaa filee poikittain neljäksi paksuksi pihviksi. Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen pihvejä varten. Aloita annoksen tekeminen chimichurrista, tee sen maustuessa sitruunaperunat (ks. ohje alhaalla) ja vasta viimeiseksi pihvit.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli chimichurria varten. Halkaise tomaatti ja poista siemenet pienellä lusikalla. Kuutioi hedelmäliha. Hienonna chili ja yrtit. Yhdistä ainekset kulhossa. Pese limetti, raasta kuori ja purista mehu muiden ainesten joukkoon. Lisää öljy ja suola. Sekoita hyvin ja anna maustua 30 minuuttia. Tee tässä välissä sitruunaperunat alla olevan ohjeen mukaan.
  3. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista pihveihin kauttaaltaan kaunis pinta erittäin kuumassa parilapannussa. Kypsennä pihvejä vielä 160-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Jos haluat paistaa pihvit loppuun asti pannussa, paista niitä 1 ½–2 minuuttia molemmin puolin. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
  4. Kokoa annokset ja viimeistele suolalla.

Sitruunaperunat

Ainekset

100
g
voita
6
jauhoista perunaa
1
sitruunan mehu ja kuori
1/2
pnt
lehtipersiljaa
1/2-1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ruskistettu voi perunoita varten. Sulata voi kuumassa pannussa tai kattilassa. Kun voi alkaa vaahdota ja sen keskelle tulee ensimmäinen tumma täplä, nosta pannu pois liedeltä ja kaada voi toiseen astiaan, ettei se pala. Voista pitäisi tulla kauniin ruskeaa ja pähkinäisen makuista.
  2. Pese ja kuori perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä). Siivilöi kypsät perunat ja riko niiden rakenne rosoiseksi haarukalla. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu perunoiden joukkoon. Kaada ruskistettu voi perunoille. Hienonna lehtipersilja joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

(4 annosta lisukkeena, 1 t)

Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä italialaista possurullaa eli porchettaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Italialainen possurulla eli porchetta

Ainekset

1
kg
possun ulkofileetä
5
valkosipulinkynttä
1
pnt
timjamia
1
pnt
rosmariinia
1
pnt
lehtipersiljaa
1
dl
rypsiöljyä
2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
paistinarua

Työvaiheet

  1. Tee ensin possurullan täyte. Kuori valkosipulinkynnet ja laita tehosekoittimeen. Irrota timjamista ja rosmariinista lehdet ja lisää ne joukkoon. Lisää lehtipersilja ja 1 dl rypsiöljyä. Soseuta.
  2. Poista possunfileestä kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa filee auki varovasti aivan kuin se olisi kääretorttu, jonka avaat rullalta levyksi. Suolaa avattu possunfilee kauttaaltaan huolellisesti. Mausta mustapippurilla. Hiero yrttitäyte possunfileen sisäpintaan. Rullaa filee kääretortun tapaan ja sido paistinarulla.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista fileerullaan kauttaaltaan kaunis väri voi-öljyseoksessa paistinpannussa, noin 5 minuuttia. Voit penslata possua voi-öljyseoksella paistamisen aikana. Kypsennä fileerullaa uunissa noin 30–35 minuuttia tai kunnes rullan sisälämpötila on 70 astetta. Peitä kypsä rulla foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Tee tällä välin coleslaw (ohje alhaalla).
  4. Poista narut possurullan ympäriltä, viipaloi tarjolle coleslawn kanssa. Viimeistele annos paistoliemellä. 

Grillattu coleslaw

Ainekset

2
punasipulia
2
porkkanaa
1/2
valkokaalia
2
rkl
voita paistamiseen
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
dl
majoneesia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi sipulit mahdollisimman ohueksi ja laita ne syvään kulhoon. Kuori ja halkaise porkkanat pitkittäin.
  2. Kuumenna voi parila- tai paistinpannussa. Paahda kaalinpuolikasta ja porkkanoita leikkuupuoli alaspäin 10–15 minuuttia, kunnes kasviksissa on kaunis grillipinta. Suikaloi kaali ja porkkanat ohuiksi ja sekoita sipulin joukkoon. Lisää valkoviinietikka ja majoneesi. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.

(4 annosta, 20 min)