
Pehmeä piparkakkutaikina on joululeipurin salarakas ja valmiit mausteiset piparit glögin kanssa ihan must. Mutta mitä pipareista joulun jälkeen? Ratkaisu on tässä: piparimurua pohjalle ja sitruunainen juustokerros päälle.
Sitruunainen piparkakku-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna piparkakut kulhoon. Sulata voi ja sekoita se huolellisesti pipareiden joukkoon.
- Painele seos voideltuu irtopohjavuokaan tiiviisti. Laita jääkaappiin hetkeksi.
- Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja sokerit kermavaahtoon. Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu täytteeseen.
- Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Paahda mantelilastuja kuumassa pannussa 2-4 minuuttia välillä heilutellen, kunnes mantelit ovat kauniin värisiä. Kaada mantelit lautaselle jäähtymään ja koristele kakku niillä juuri ennen tarjoamista.
Mikäköhän oli tuo eka 2dl?
Pitäisiköhän reseptissä olla mukana liivatetta, sillä kakku ei ole hyytynyt edes 7 tunnissa?
Hei, mukaan voi laittaa halutessaan pari liivatetta, jos haluaa sen hyytyvän aivan kiinteäksi kuin perinteisessä juustokakussa. Terveisin, Soppa365 toimitus