Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Pehmeä piparkakkutaikina on joululeipurin salarakas ja valmiit mausteiset piparit glögin kanssa ihan must. Mutta mitä pipareista joulun jälkeen? Ratkaisu on tässä: piparimurua pohjalle ja sitruunainen juustokerros päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen piparkakku-juustokakku

Ainekset

Pohja
5
dl (n. 150 g)
murskattuja piparkakkuja
150
g
voita
Täyte
2
dl
kermaa
2
prk (400 g)
tuorejuustoa (Philadelphia)
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
sitruunan raastettu kuori
¾
dl
sitruunanmehua
50
g
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Murenna piparkakut kulhoon. Sulata voi ja sekoita se huolellisesti pipareiden joukkoon.
  2. Painele seos voideltuu irtopohjavuokaan tiiviisti. Laita jääkaappiin hetkeksi.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja sokerit kermavaahtoon. Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu täytteeseen.
  4. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  5. Paahda mantelilastuja kuumassa pannussa 2-4 minuuttia välillä heilutellen, kunnes mantelit ovat kauniin värisiä. Kaada mantelit lautaselle jäähtymään ja koristele kakku niillä juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (3)

Reima
Seuraa 
Liittynyt29.11.2015

Mikäköhän oli tuo eka 2dl?

Tommi Toroska
Seuraa 
Liittynyt6.1.2016

Pitäisiköhän reseptissä olla mukana liivatetta, sillä kakku ei ole hyytynyt edes 7 tunnissa?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, mukaan voi laittaa halutessaan pari liivatetta, jos haluaa sen hyytyvän aivan kiinteäksi kuin perinteisessä juustokakussa. Terveisin, Soppa365 toimitus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pannarikakku lainaa muotonsa Italiasta! Pannarilevyjen väliin kerrostetaan tuoreita mansikoita, sitruunaoreganoa ja ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkalasagnekakku

Ainekset

50
g
voita
½
l
maitoa
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
leivinjauhetta
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
Ricottatäyte
2
prk (á 250 g)
ricottaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
lisäksi
l
mansikoita
½
dl
sokeria
½
ruukku
sitruunaoreganoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuutioi voi pellille ja sulata se lämpenevässä uunissa.
  2. Sekoita maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi pannukakkutaikinaksi. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuesti taikinan joukkoon. Kaada taikina sulan voin päälle pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Vedä paistunut pannukakku pois kuumalta pelliltä jäähtymään.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita ricotta ja kerma yhteen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
  4. Poista mansikoista kannat. Leikkaa puolet mansikoista lohkoiksi. Laita loput mansikat sokerin kanssa sauvasekoittajan kulhoon ja soseuta kastikkeeksi. Lisää sokeria maun mukaan. Poista sitruunaoreganosta paksut varret.
  5. Leikkaa jäähtynyt pannukakku neljään osaan. Kokoa kakku kerrostamalla pannukakkupalojen väliin ricottatäytettä, lohkottuja mansikoita, kastiketta ja sitruunaoreganon lehtiä. Koristele päällimmäinen kerros kastikkeella ja mansikoilla.

Vinkki Voit tehdä mansikkakastikkeen pakastemansikoista.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Hieman raa’at karviaiset sopivat piirakan täytteeksi täydellisesti. Täytteeseen tulee sopivasti hapokkuutta ja karviaiset pysyvät paistettaessa  kokonaisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-karviaispiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
2
rkl
sokeria
1
keltuainen
Täyte
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
kananmunanvalkuaista
5
dl
karviaisia
1
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon margariini, vehnäjauhot, mantelijauhe ja sokeri. Nypi murumaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon keltuainen ja painele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan (ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Sekoita kulhossa jogurtti, kondensoitu maito ja valkuaiset. Puhdista karviaiset mahdollisista roskista.
  3. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kaada täyte taikinan päälle piirakkavuokaan. Levitä päälle karviaisia ja mantelilastuja. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Tämä piirakka on yksinkertaisuuden huippu! Taikinan päälle pilkotaan brietä ja reunat taitellaan galetten tyyliin eli et tarvitse edes vuokaa. Kokonaisuuden viimeistelee tietenkin tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 30 min

Mansikka-briepiirakka

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
225
g
voita
1
dl
vettä
Täyte
300
g
briejuustoa
Kuorrute
1
l
mansikoita
1/2
ruukkua
minttua
1
rkl
sokeria
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola. Nypi voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin puoli tuntia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi, noin sentin paksuiseksi levyksi (Ø 30 cm). Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Leikkaa brie noin puolen sentin viipaleiksi ja levitä ne taikinalevylle, jätä reunasta 5 cm ilman täytettä. Käännä reuna täytteen päälle. Voitele reuna kananmunalla ja ripottele sille 2 rkl sokeria. Paista piirakkaa uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Perkaa ja pilko mansikat muutamaan osaan. Hienonna minttu. Sekoita minttu ja sokeri mansikoihin. Lusikoi mansikka-minttusalaatti kuuman piirakan päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Tämä raparperipiirakka on gluteeniton, vegaani ja ei sisällä valkoista sokeria. Ohje on muokattu tästä alkuperäisestä ohjeesta: https://www.versoileva.fi/helppo-marjapiirakka/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen & gluteeniton raparperipiirakka

Ainekset

2
dl
gluteeniton jauhoseos (Sunnuntai)
1
dl
gluteeniton kaurajauho
1,5
dl
intiaanisokeri
Muutama
tippa
vaniljauute
2
tl
leivinjauhe
1
dl
kasviöljyä tai juoksevaa margariinia
1,5
dl
kauramaito
Päälle
0,5
dl
intiaanisokeri
raparperia

Työvaiheet

1. Sekoita kuivat aineet keskenään

2. Lisää joukkoon rasva ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Kaada taikina voideltuun 24 cm piirakkavuokaan, levitä tasaiseksi.

4. Pilko raparperi ja pyörittele palat intiaanisokerissa

5. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 25-30 minuuttia. Piirakasta tulee melko tumma intiaanisokerin vuoksi. 

6. Tarjoa (maidottoman) vaniljakastikkeen kera

Kommentit (0)