Koska kaikki rakastavat riisipuuroa, sitä kannattaa keittää jättipadallinen.
Riisipuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua 5 minuuttia eli kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää maito pienissä erissä samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia koko ajanpuulastalla pohjasta sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan.
- Hauduta puuro kypsäksi, noin 45 minuuttia. Sekoita suola puuroon. Tarjoa inkivääri-rusinakiisselin kanssa (ks. ohje alhaalla).
Inkivääri-rusinakiisseli
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa 9 dl omenamehua kattilaan ja kuumenna. Sekoita erillisessä kulhossa 1 dl omenamehua ja perunajauhot.
- Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna. Leikkaa sitruunan keltaisesta kuoriosasta kaksi noin 6 cm:n suikaletta. Lisää inkivääri, sitruunankuoripalat ja kanelitangot kiehuvaan omenamehuun. Hauduta mehua ja mausteita 10 minuuttia. Maista seosta ja lisää siihen halutessasi hunajaa.
- Nosta kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita perunajauho-mehuseos tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana kiisseliin samalla sekoittaen. Nosta kattila levylle ja anna kiisselin kiehahtaa.
- Lisää kiisseliin rusinat ja ripaus suolaa. Nouki jäähtyneestä kiisselistä sitruunankuoret. Tarjoa inkiväärirusinakiisseli riisipuuron kanssa.
(4 annosta, 20 min)
ällöö, ei kai kukaan voi tykätä jostain rusinalimasta..?