Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Koska kaikki rakastavat riisipuuroa, sitä kannattaa keittää jättipadallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuuro

Ainekset

2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
1
l
täysmaitoa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua 5 minuuttia eli kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  2. Lisää maito pienissä erissä samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia koko ajanpuulastalla pohjasta sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan.
  3. Hauduta puuro kypsäksi, noin 45 minuuttia. Sekoita suola puuroon. Tarjoa inkivääri-rusinakiisselin kanssa (ks. ohje alhaalla).

Inkivääri-rusinakiisseli

Ainekset

1
l
omenamehua
3
rkl
perunajauhoja
4
cm:n
pala tuoretta inkivääriä
1
(luomu)sitruuna
2
kanelitankoa
(1 rkl juoksevaa hunajaa)
2
dl
rusinasekoitusta (esim. Pirkka)
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa 9 dl omenamehua kattilaan ja kuumenna. Sekoita erillisessä kulhossa 1 dl omenamehua ja perunajauhot.
  2. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna. Leikkaa sitruunan keltaisesta kuoriosasta kaksi noin 6 cm:n suikaletta. Lisää inkivääri, sitruunankuoripalat ja kanelitangot kiehuvaan omenamehuun. Hauduta mehua ja mausteita 10 minuuttia. Maista seosta ja lisää siihen halutessasi hunajaa.
  3. Nosta kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita perunajauho-mehuseos tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana kiisseliin samalla sekoittaen. Nosta kattila levylle ja anna kiisselin kiehahtaa.
  4. Lisää kiisseliin rusinat ja ripaus suolaa. Nouki jäähtyneestä kiisselistä sitruunankuoret. Tarjoa inkiväärirusinakiisseli riisipuuron kanssa.

(4 annosta, 20 min)

Kommentit (1)

Satu Uskali
Seuraa 
Liittynyt9.12.2016

ällöö, ei kai kukaan voi tykätä jostain rusinalimasta..?

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Puolukkapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kardemummaa ja mantelirouhetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkapiirakka-uunipuuro

Ainekset

4
dl
ruishiutaleita
2
dl
puolukoita (pakaste)
1
dl
mantelirouhetta
1⁄4
dl
sokeria
1⁄2
tl
kardemummaa
1⁄4
tl
suolaa
1
l
vettä

Työvaiheet

  1. Laita ruishiutaleet, puolukat, mantelirouhe, sokeri, kardemumma, suola ja vesi voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla.

  2. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia, ja ota sitten folio pois. Jatka kypsentämistä vielä 1–1½ tuntia.

  3. Tarjoa puuro maidon tai kaurajuoman kanssa.

Vinkki Lisää puuron päälle lopuksi puolukoita ja ripaus sokeria.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi outo taikina, periaatteessa paistettua puuroa. Kaurahiutaleet oli ihan turha tässä 👎

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Porkkanakakulta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja applesiininkuorta. Lisäksi puuro saa hautua kypsäksi vaniljalta maistuvassa soijajuomassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakku-uunipuuro

Ainekset

2
porkkanaa
2–3
tl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2
dl
puuroriisiä
1
rkl
sokeria
1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
1
l
vanilja-soijamaitoa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori hienoksi.

  2. Laita porkkana- ja appelsiininkuoriraaste, riisi, sokeri, suola ja soijamaito voideltuun uunivuokaan. Sekoita.

  3. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa muutaman kerran sekoittaen noin 1½ tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Omenapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja inkivääriä sekä makeutukseksi vaahterasiirappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka-uunipuuro

Ainekset

3
hapokasta omenaa
1 1⁄2
dl
kaurasuurimoita (esikypsennettyjä kaurajyviä)
2
rkl
vaahterasiirappia
1⁄2
tl
kanelia
1⁄4
tl
inkivääriä
1⁄4
tl
suolaa
1
l
täysmaitoa

Työvaiheet

  1. Kuori omenat halutessasi. Paloittele ne.

  2. Huuhtele kaurasuurimot ja laita ne voideltuun uunivuokaan tai -pataan. Lisää omenat, siirappi ja mausteet. Kaada lopuksi päälle maito.

  3. Kypsennä puuroa 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita, ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä 1½–2 tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3182 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Itävaltalaisesta kaiserschmarrnista inspiroitunut herkku­aamiainen pyöräyte­tään kotoisista - kahdesti paistetuista - letuista ja tarjotaan kirsikka­hillon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turpoaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keisarin lettukulhot

Ainekset

2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
4
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
(muutama tippa rommiaromia)
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
LISÄKSI
½
pkt (à 250 g)
kirsikoita (pakaste)
2
dl
kirsikkahilloa
½
dl
tomusokeria
2
dl
jogurttia tai ranskankermaa
PAISTAMISEEN
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Erottele yhden munan keltuainen ja valkuainen. Riko toinen muna kulhoon ja laita keltuainen joukkoon.

  2. Lisää desi jauhoja ja vatkaa sileäksi. Lisää puolet maidosta sekoittaen. Vatkaa sitten loput jauhot ja maito taikinaan. Mausta sokerilla, suolalla ja halutessasi rommiaromil­la. Anna turvota 30 minuuttia.

  3. Sulata kirsikat tässä vaiheessa ja sekoita ne kirsikkahillon joukkoon.

  4. Raasta sitruunan keltainen kuori taikinaan. Vatkaa erillinen valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

  5. Paista letut voissa (25 g) pannussa. Leikkaa tai revi ne suupaloiksi. Kuumenna loppu voi pannussa, lisää lettupalat ja siivilöi tomusokeria. Paista, kunnes letut ovat hieman karamellisoituneet.

  6. Kerrostele letut kulhoihin kirsikkahillon kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa lisäksi jogurttia tai ranskankermaa.

Kommentit (0)