Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2188 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Savun makuinen tofu, paahteinen sipuli ja raikas mango ovat yllättävän koukuttava makutrio.

Jos rakastat itämaisia ruokia ja supernopeita kulhoruokia, kokeile tätä reseptiä. Voit tehdä annokset suoraan neljään kulhoon tai tehdä ruuan suoraan vadille. Riisin ei tarvitse olla tulikuumaa, mutta tofut kannattaa paistaa kuumassa öljyssä kauttaaltaan, jotta niiden pinta on rapea ja herkullinen. Lagerolut toimii ruuan kyytipoikana loistavasti. Esimerkiksi Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Hellesin 4,7 %, 2,99e/0,6l, maltainen maku käy savuisen tofun ja chilin aromeihin. Salaatin raikkaat itämaiset maut saavat tukea oluen kevyestä humaloinnista ja hennosta makeudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin mango-tofusalaatti

Ainekset

2
dl
basmatiriisiä
1
pss (300 g)
sokeriherneitä (pakaste)
400
g
savutofua (esim. Jalotofu)
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
kypsä
mango
5
dl
salaattipinaattia
1
dl
paahdettua sipulia (esim. Pirkka)
Kastike
1/2
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta (vegaaninen vaihtoehto)
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
2
rkl
öljyä
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna riisin keitinvesi (1 l vettä/1 tl suolaa) kiehuvaksi. Kaada jäiset sokeriherneet kuumuuden kestävään siivilään ja nosta se höyryyn kattilan päälle 2 minuutiksi. Siirrä höyrystyneet herneet syrjään jäähtymään. Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jätä riisi jäähtymään haaleaksi.
  2. Valmista kastike. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioksi ja siirrä se pieneen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää kastikkeen muut aineet. Jätä kastike tekeytymään muiden valmistelujen ajaksi.
  3. Leikkaa tofu 1 cm:n kuutioiksi. Paista kuutioita kuumassa pannussa öljyssä seesaminsiementen kanssa noin 2 minuuttia tai kunnes tofu on kauniin ruskeaa.
  4. Leikkaa mango kuutioiksi, siirrä kuutiot salaattikulhoon. Lisää joukkoon haalea riisi, sokeriherneet, paistetut tofukuutiot, seesaminsiemenet ja kastike. Nostele lopuksi joukkoon salaattipinaatti ja ripottele pinnalle paahdettua sipulia.

Kommentit (4)

Amanda55

Miksi pilata muuten hyvä kasvisruoka kalakastikkeella!  Äly hoi älä jätä!  Reseptin laatijat eivät ole kuulleet kasvissyöjistä!

plokki

Ihana resepti kesäksi ja kalakastike kannattaa korvata  soijakastikkeella :)

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Heippa, kiitos kommenteista! Kuten sanottu, kalakastikkeen voi mainiosti korvata soijakastikkeella ruuan suuremmin muuttumatta. Toivottavasti salaatti maistuu joka tapauksessa :)

Yst. Venla / Soppa365

Vierailija

Tykkäsin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen peruna-hernesalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
½
dl
+ noin ¼ dl oliiviöljyä
2
tl
kurkumaa
1
tl
jeeraa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
punasipuli
200
g
pakasteherneitä
½
sitruunan mehu
½
ruukkua
minttua
½
ruukkua
lehtipersijaa
1
rkl
(mustia) seesaminsiemeniä
1
rkl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa perunat puhtaiksi ja puolita ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä puolikypsäksi, noin 8 minuuttia. Valuta ja levitä leivinpaperin päälle uunipelille. Murskaa hieman haarukalla.

  2. Sekoita ½ dl öljyä ja mausteet keskenään ja kääntele perunoihin. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.

  3. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita punasipuli, herneet ja sitruunan mehu keskenään. Hienonna yrtit joukkoon. Lorauta joukkoon vielä noin ¼ dl öljyä.

  4. Paahda siemenet kuivalla kuumalla pannulla. Kääntele kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 103 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kokeile ruokaisampaa vihersalaattia: höystä ohueksi suikaloitu kaali kurkulla, sulatetuilla edamame-pavuilla ja aasialaishenkisellä seesamikastikkeella. Salaatin seuraksi sopivat hyvin esimerkiksi grillatut broilerinfileet tai paistettu tofu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Varhaiskaali-kurkkusalaatti

Ainekset

1
kurkku
½
tl
suolaa
500
g
varhaiskaalia
250
g
pakastettuja, sulatettuja edamame-soijapapuja
3
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä
1
ruukku
tuoretta korianteria hienonnettuna
KASTIKE
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
limettimehua
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon suolan kanssa ja jätä tekeytymään 10 minuutiksi.
  2. Leikkaa sillä välin varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi, laita kulhoon. Lisää kaalin joukkoon edamame-pavut.
  3. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla sekoitellen noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti paahtuneet. Siirrä lautaselle jäähtymään.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä odottamaan.
  5. Valuta kurkut hyvin ja puristele niistä vielä ylimääräistä nestettä pois käsin. Lisää kulhoon.
  6. Ripottele joukkoon paahdetut seesaminsiemenet ja tuore hienonnettu korianteri. Sekoita kastike joukkoon juuri ennen tarjoilua, sekoita ja siirrä laakealle tarjoiluvadille.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 103 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä

Rapea ja mehukas varhaiskaali on parsan veroinen sesonkiherkku. Siitä syntyy esimerkiksi tämä mahtava aasialaistyyppinen nuudelisalaatti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudeli-varhaiskaalisalaatti

Ainekset

200
g
nuudeleita
2
tl
rypsiöljyä
¾
dl
seesaminsiemeniä
400
g
varhaiskaalia
1
porkkanaa
1
punainen chili
¾
dl
suolapähkinöitä
1
ruukku
tuoretta korianteria
KASTIKE
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
1 ½
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
1 ½
rkl
limettimehua
1
rkl
soijakastiketta
¾
tl
chilihiutaleita
¾
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele nuudelit huolellisesti mahdollisimman kylmässä vedessä. Valuta hyvin. Kuivaile nuudeleita vielä sieltä täältä talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

  2. Siirrä nuudelit suureen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 tl rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina. Laita jääkaappiin viilenemään.

  3. Mittaa seesaminsiemenet kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Paahda pari minuuttia koko ajan käännellen. Kaada lautaselle jäähtymään.

  4. Pilko varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi, noin 5 cm:n mittaisiksi suikaleiksi. Laita suureen kulhoon.

  5. Kuori porkkana ja leikkaa se tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili.

  6. Rouhi suolapähkinöitä hieman veitsellä. Irrota korianterista lehdet ja hienonna ne.

  7. Sekoita jäähtyneet seesaminsiemenet, kasvikset, chili, suolapähkinät ja korianteri kaalin joukkoon, samoin kylmät nuudelit. Jos et tarjoa salaattia heti, säilytä se tällaisenaan jääkaapissa tarjoiluun asti.

  8. Yhdistä kastikkeen ainekset erillisessä kulhossa tai lasissa. Kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Sekoita ja annostele lautasille tai tarjoiluvadille.

Vinkki: Jos haluat salaatista gluteenittoman, käytä esimerkiksi riisi-, lasi- tai tattarinuudeleita sekä tavallisen soijakastikkeen tilalla fermentoitua soijakastiketta tai tamaria.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Herkkusienileivät
Herkkusienileivät

Iltapalaksi, illalliseksi salaatinkera, herkutteluun... toimii monessa yhteydessä ja on jumalaisen herkullista syötävää.

Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. Resepti on vuosia vanha ja aina maistuva ikisuosikki. Erityisesti pellillinen herkkusienileipiä sopii mielestäni viikonloppuun, iltapalaksi. Varoitus: näitä on pakko santsata lisää. Erittäin helppo ja nopea valmistaa, eikä raaka-aineiden hintakaan huimaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min valistus + 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienileivät

Ainekset

1
pkt
paahtoleipää
1
pss
herkkusienikeittoa
1
kpl
paprika
1
tlk
herkkusieniä
2
dl
kermaa
3
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 250 asteeseen

1. Silppua paprika pieniksi kuutioiksi
2. Levitä paahtoleivät leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että koko uuni pelti täyttyy niistä
3. Keitä herkkusienikeitto 5 desilitraan vettä
4. Kun keitto on paksua, lisää joukkoon kerma, paprika herkkusienet ja juustoraaste
5. Levitä seos paahtoleipien päälle

Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia

Kommentit (0)