Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Savun makuinen tofu, paahteinen sipuli ja raikas mango ovat yllättävän koukuttava makutrio.

Jos rakastat itämaisia ruokia ja supernopeita kulhoruokia, kokeile tätä reseptiä. Voit tehdä annokset suoraan neljään kulhoon tai tehdä ruuan suoraan vadille. Riisin ei tarvitse olla tulikuumaa, mutta tofut kannattaa paistaa kuumassa öljyssä kauttaaltaan, jotta niiden pinta on rapea ja herkullinen. Lagerolut toimii ruuan kyytipoikana loistavasti. Esimerkiksi Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Hellesin 4,7 %, 2,99e/0,6l, maltainen maku käy savuisen tofun ja chilin aromeihin. Salaatin raikkaat itämaiset maut saavat tukea oluen kevyestä humaloinnista ja hennosta makeudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin mango-tofusalaatti

Ainekset

2
dl
basmatiriisiä
1
pss (300 g)
sokeriherneitä (pakaste)
400
g
savutofua (esim. Jalotofu)
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
kypsä
mango
5
dl
salaattipinaattia
1
dl
paahdettua sipulia (esim. Pirkka)
Kastike
1/2
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta (vegaaninen vaihtoehto)
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
2
rkl
öljyä
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna riisin keitinvesi (1 l vettä/1 tl suolaa) kiehuvaksi. Kaada jäiset sokeriherneet kuumuuden kestävään siivilään ja nosta se höyryyn kattilan päälle 2 minuutiksi. Siirrä höyrystyneet herneet syrjään jäähtymään. Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jätä riisi jäähtymään haaleaksi.
  2. Valmista kastike. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioksi ja siirrä se pieneen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää kastikkeen muut aineet. Jätä kastike tekeytymään muiden valmistelujen ajaksi.
  3. Leikkaa tofu 1 cm:n kuutioiksi. Paista kuutioita kuumassa pannussa öljyssä seesaminsiementen kanssa noin 2 minuuttia tai kunnes tofu on kauniin ruskeaa.
  4. Leikkaa mango kuutioiksi, siirrä kuutiot salaattikulhoon. Lisää joukkoon haalea riisi, sokeriherneet, paistetut tofukuutiot, seesaminsiemenet ja kastike. Nostele lopuksi joukkoon salaattipinaatti ja ripottele pinnalle paahdettua sipulia.

Kommentit (4)

Amanda55

Miksi pilata muuten hyvä kasvisruoka kalakastikkeella!  Äly hoi älä jätä!  Reseptin laatijat eivät ole kuulleet kasvissyöjistä!

plokki

Ihana resepti kesäksi ja kalakastike kannattaa korvata  soijakastikkeella :)

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Heippa, kiitos kommenteista! Kuten sanottu, kalakastikkeen voi mainiosti korvata soijakastikkeella ruuan suuremmin muuttumatta. Toivottavasti salaatti maistuu joka tapauksessa :)

Yst. Venla / Soppa365

Vierailija

Tykkäsin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Mausteinen ja maukas, Zeinas kitchenin ohjeesta vähän muokattu kikhernepata, jolle maapähkinävoikastike antaa pikantin lisämaun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kikherneitä maapähkinäkastikkeessa

Ainekset

1
keltasipuli
1-2
vihreää chiliä (riippuen koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
2
valkosipulinkynttä
1
dl
maapähkinävoi (creamy)
2
rkl
tomaattipyree
400
g
keitettyjä kikherneitä
150-200
g
tuoretta käyttövalmista pinaattia
400
g
tomaattimurskaa
2
tl
chilijauhetta
suolaa ja pippuri
1
dl
vettä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

1. Pilko sipuli, chili ja valkosipulit. Paista niitä kuumennetussa öljyssä 3-4 minuuttia.
2. Lisää tomaattipyree ja chilijauhe ja paista vielä hetki.
3. Käännä joukkoon maapähkinävoi ja sekoita niin, että se notkistuu ja muodostaa paksun kastikkeen.
4. Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja pippuri ja sekoita hyvin.
5. Anna kastikkeen porista kannen alla 25-30 minuuttia. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
6. Sekoita kikherneet ja pinaatit kastikkeeseen ja anna kypsyä vielä 15-20 minuuttia.

Tarjoile esim. kookosriisin kanssa.
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-lisukkeet/kookosriisi

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Mausteinen lisukeriisi esim. afrikkalaisille ruuille.

Riisin ja nesteen suhde ohjeessa voi tuntua oudolta, mutta toimi käytännössä, kun lisäsi loppuvaiheessa tilkan vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kookosriisi

Ainekset

5
dl
pitkäjyväistä riisiä
400
ml
kookosmaitoa
1
keltasipuli
1
vihreä paprika
1
punainen paprika
1-2
tuoretta punaista chiliä (riippuu koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
1
rkl
tuoretta raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
tl
paprikajauhetta
1
kpl
kasvisliemikuutio
2
rkl
kookosöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Tee näin:

- Laita riisi haaleaan veteen likoamaan 30 minuutiksi, jonka jälkeen kaada vedet ja riisit siivilän läpi.
- Pilko sipuli ja paprika kuutioiksi, chilit ja valkosipuli hienoksi. Raasta inkivääri, jos et käytä valmista raastetta.
- Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa tai wok-pannussa ja paista sipuleja, chiliä, inkivääriä ja paprikoita muutama minuutti.
- Lisää paprikajauhe ja paista hieman lisää.

- Kaada kookosmaito paistoastiaan ja murusta liemikuutio joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehahtaa.
- Vähennä lämpöä, kaada riisi joukkoon ja sekoita.
- Laita kansi päälle ja anna kiehua hetki keskiteholla. Laske sen jälkeen lämpöä ja anna kypsyä hitaasti niin, että neste on imeytynyt riisiin. Jos riisi tuntuu liian kuivalta, lisää hieman kuumaa vettä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pestopasta uusiksi punajuurilla! Juurikkaat antavat pestolle muhkean maun ja upean värin. Tahna on herkkua myös esimerkiksi pizzapohjan päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuripestopasta

Ainekset

3
punajuurta
3
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
1
sitruunan mehu
½
sitruunan kuoriraaste
1
dl
pinjansiemeniä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
2
dl
raastettua parmesaania
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
300
g
(nauha)pastaa

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret kypsiksi kiehuvassa vedessä, kuori ja paloittele tehosekoittimen kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota nopeasti paistinpannulla tilkassa öljyä. Anna hetki jäähtyä ja kaada punajuurien joukkoon. Purista sitruunan mehu ja raasta puolikkaan kuori sekaan.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivassa kuumassa pannussa, anna hetki jäähtyä ja lisää balsamicon kanssa muiden ainesten joukkoon. Anna koneen käydä, lisää öljy erissä joukkoon.
  4. Raasta parmesaani ja kääntele valmiin peston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele pestoon. Tarjoa heti.

Vinkki! Punajuuripesto toimii myös pizzapohjalle levitettynä. Lisää päälle vielä vuohenjuustoa.

Kommentit (0)

Töyhtöhyyppä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 17 keittokirjaan.

Vaihtoehdoksi feta-kesäkurpitsapihveille, jotka eivät pysy kasassa ilman reipasta "munakastukea". Jos käytettävissä on perunamuhennoksen jämät, niitä voi käyttää jatkeena. Tarjoa salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (n. 20 pientä pihviä)
Valmistusaika
20min + 30-60min. Nesteenpoistoseisotus
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Ainekset

1
kpl
kesäkurpitsa, normaalia "myymäläkokoa"
2
kpl
kananmunia
1
paketti
Grillijuustoa tai halloumia
1
tl
timjamia
2
kpl
keskikokoista sipulia
1-2
Valkosipulin kynttä
1
rkl
perunajauhoja
öljyä
paistamiseen

Työvaiheet

Raasta juusto ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista kurpitsasta nestettä, jätä juustokurpitsaseos valumaan (juuston suola irrottaa nestettä) aikatalusi mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota ne, jäähdytä vähän. Lisää seokseen perunajauho ja munat, sekoita. Muotoile käsin tai lusikalla pieniksi pihveiksi. Paista öljyisessä pannussa miedolla lämmöllä, jotta kananmuna ehtii hyytyä ja saat pihvit käännettyä.

Kommentit (0)