Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1625 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Kevyt pastakastike muistuttaa cevichea, kun lohikuutiot raakakypsyvät sitruunaliemessä.

 

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Cevichepasta ja pinaatti-parmesaanisalaatti

Ainekset

200
g
ruodotonta lohifileetä
1
sitruuna
1
punainen chili
2
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Salaatti
1
pieni
punasipuli
3
tillinoksaa
2
dl
babypinaattia
2
dl
punamangoldia
1/2-1
dl
parmesaanilastuja
Lisäksi
300
g
nauhapastaa (linguine)

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohi noin 1 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu ja lisää se kuoriraasteen kanssa lohikuutioiden joukkoon. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna korianterinlehdet. Sekoita chili, korianteri, öljy ja suola lohen joukkoon. Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.
  2. Tee salaatti. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Nypi lehdet tillinoksista. Sekoita sipuli, tilli, pinaatti, punamangoldi ja parmesaani keskenään.
  3. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Sekoita lohikuutiot mausteineen kuuman pastan joukkoon. Lisää päälle salaattia.

Kommentit (1)

Vierailija

Sipuli pilaa kalaruuat. Poikkeus sipulisilli

Soppa365 on lisännyt 234 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Talven maukkain sesonkiherkku on rakkaudella valmistettu madekeitto.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Madekeitto

Ainekset

Liemi
1
made (nyljettynä ja kidukset poistettuna)
2
sipulia
1
laakerinlehti
5
kokonaista valkopippuria
5
kokonaista maustepippuria
Keitto
50
g
voita
2
sipulia
6
kiinteämaltoista perunaa (esim. siikli)
1
litra
madelientä
10
cm
pala purjoa
3
tl
suolaa
mateen kypsät lihat kuutioina
Suuruste
2
dl
kermaa
1
kananmunan keltuainen
puolen sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Valmista ensin madeliemi. Pyydä kalakauppiasta nylkemään made ja poistamaan sen kidukset sekä selkäevä. Irrota kalan pää ja huuhtele se. Pätki made noin viiden sentin mittaisiin paloihin ja laita palat, pää ja pyrstö kattilaan. Lisää kylmää vettä niin paljon, että kalanpalat peittyvät. Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta. Keitä noin viisi minuuttia.

  2. Kuori ja lohko kaksi sipulia.

  3. Nouki liemestä palat, joissa kalan lihaa on kiinni. Irrottele lihat käsin ja lisää ruodot takaisin kattilaan. Lisää sekaan myös sipulilohkot ja liemen mausteet. Keitä noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi.

  4. Aloita keiton valmistus. Kuori ja pilko sipulit, peruna ja purjo. Kuullosta kattilan pohjalla voissa sipuli- ja perunakuutioita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää suola, purjosilppu ja litra madelientä. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

  5. Lisää kuutioidut mateen lihat. Sekoita suuruksen ainekset ja lisää keittoon. Nosta kattila liedeltä ja viimeistele tillisilpulla. Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi lisätä keittoon loppuvaiheessa myös huuhdellun ja paloitellun mateen maksan. Kaikki eivät sen mausta kuitenkaan pidä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1625 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Minuutit minimiin! Mehevä karitsalasagne käy uunissa vain hakemassa värin pintaan, sillä esivalmistelut on hoidettu hellalla. Ricottajuusto korvaa valkokastikkeen, ja tuore minttu viimeistelee alle puolessa tunnissa syntyvän makuelämyksen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen tunnin karitsalasagne

Ainekset

1
dl
pakastepinaattia
1–2
rkl
suolaa keitinveteen
2
rkl
minttua hienonnettuna
1
prk
ricottaa
voita vuoan voiteluun
8
lasagnelevyä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
Kastike
400
g
karitsanjauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
400
g
tomaattimurskaa

Työvaiheet

1. Ota pakastepinaatti siivilään sulamaan. Laita iso kattilallinen (vähintään 4–5 l) vettä kuumenemaan. Mausta suolalla (1–2 rkl).

2. Tee kastike. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannussa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää ne, tomaattipyree ja mausteet pannuun. Paista muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kunnes kastike kiehahtaa.

3. Hienonna minttu. Sekoita minttu, pinaatti ja ricotta pienessä kulhossa tasaiseksi.

4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm).

5. Keitä lasagnelevyt suolalla maustetussa vedessä kahdessa erässä, noin 3 minuuttia kerrallaan. Siirrä ison siivilän reunalle valumaan.

6. Levitä puolet jauhelihakastikkeesta vuokaan. Laita kastikkeen päälle neljä keitettyä lasagnelevyä. Levitä ricottaseos ja sen päälle loput keitetyt lasagnelevyt. Lusikoi loppu kastike vuokaan ja ripottele kirsikkatomaatit

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 221 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Sulatejuustolla ja paahdetuilla kasviksilla kerrostettu kasvislasagne saa tuhtiutta linsseistä. Kun kokeilet tätä reseptiä kerran, et enää tarvitse muita lasagnereseptejä.

Annoksia
6
Valmistusaika
Valmistusaika 40 min + paisto 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Paras vegelasagne

Ainekset

1
pkt
lasagne-levyjä
200
g
kirsikkatomaatteja
200
g
herkkusieniä
2
paprikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk
kypsiä punaisia linssejä
2
tomaattia
Tomaattikastike
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
dl
valkoviiniä
3
tlk
tomaattimurskaa
1
ruukku
basilikaa
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
4
dl
ruokakermaa
100
g
sulatejuustoa
1
sitruuna
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita kirsikkatomaatit, siivuta sienet ja paprika. Levitä ne uunipellille. Hiero kasvisten pintaan öljy ja suola. Paahda 20 minuuttia uunissa.
  2. Valmista sillä välin kastikkeet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle viini ja tomaattimurska. Mausta. Anna kiehua hiljalleen. Irrottele basilikasta lehdet. Säästä osa koristeluun. Hienonna ja lisää kastikkeeseen.
  3. Kuutioi sulatejuusto. Lämmitä ruokakerma kattilassa. Lisää juustokuutiot ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Raasta sitruunan kuoresta noin puolet ja mausta kastike.
  4. Kokoa lasagne. Valuta linsseistä neste. Lusikoi pohjalle vähän tomaattikastiketta ja asettele sen päälle levyt. Kokoa kerroksittain kaikkia täytteitä, mutta säästä juustokastiketta ja vihanneksia päällimmäiseen kerrokseen. Siivuta tomaatit. Levitä tomaattisiivut ja loput kasvikset päällimmäiseksi. Paista 50 minuuttia keskitasolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele valmis lasagne basilikalla.

Kommentit (29)

Niku

Eikö nimi olisi kasvislasagne eikä vege? Ruoka sisältää kermaa ja huutoa.

Niku

Nice. Autocorrect. Juustoa ehkä kuitenkin 🤣

Ihana lasagne

Miksei vege? Eikö vege ole juurikin kasvisruokaan viittaava (vegetarian)? Jos haluaisi korostaa ruoan vegaanisuutta, niin sitten otsikossa varmaan lukisi vegaanilasagne tms.

neeta

teen tuota samaa itse aina jauhelihan kanssa, oi miten on hyvää! paras resepti kyllä tämä!

Vierailija

Minkä kokoisia tlk tomaattimurskaa

Vierailija

Hurja määrä kermaa...kevyttä ei ehkä ole...

Vierailija

Ei tämä ole vege

Vierailija

Ai vieraat kehuvat. Onko vieraasi joskus haukkuneet ruokaasi, epäilen sitä.

Elli muori

Ärsyttää vege-sanan käyttö kun ei ole vegeä. Tekisitte ohjeita oikeasti joskus vegenä. Joka paikkaan vaan lihaa ja juustoa ja kermaa. Ilman niitä ei enää osata tehdä ruokaa.

Pampula

Ärsyttävää, kun "vege" ohjeissa on eläinperäisiä ainesosia. Huijausta. Tehkää oikeasti vegeä eikä tällaista moskaa.

Vegeveera

Jopas siellä ärsyynnytään. Vege ei tarkoita samaa, kuin vegaani. Tulee sanasta vegetarismi eli kasvisruokavalioon sopiva, ei sisällä lihaa tai kalaa mutta voi sisältää eläinperäisiä tuotteita, kuten maitoa, kananmunaa tms. Jos haluaa hifistellä termeillä, niin tarkemmin voisi sanoa lakto-ovovegetarismi, mutta vege on vakiintunut termi kuvaamaan myös maito- ja munatuotteita sisältävää kasvisruokaa.

Vegaaniruokavalioon eläinperäiset tuotteet eivät kuulu. Jos ei halua mitään eläinperäistä, kannattaa hakea vegaani-termiä.

Eläinrasvaa jees

Mikä tahansa on hyvää, kun lisätään puoli litraa kermaa ja kimpale juustoa.

Vege tarkoittaa ei lihaa

Vege=vegetarian. Siis kasvisruokaa ilman lihaa. Vegaani on eri asia, eikä siitä käytetä lyhennettä vege.

Näytä kaikki kommentit (29)
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1625 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Kun seuraavan kerran harkitset tekeväsi pyttipannua, tässä on vaihtoehto. Kypsistä perunoista ja valmiista graavilohesta tehty lohilaatikko kypsyy nopeasti, ja maku on erityisen pehmeä ja lempeä. Sitruuna antaa kaivatun pikku puraisun kermaisen runsaalle ruualle.

Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen lohilaatikko kypsistä perunoista

Ainekset

800
g
keitettyjä perunoita (kiinteä lajike)
1
iso keltasipuli
10-15
g
voita
1
pieni puntti tai ruukku
tilliä
300
g
graavattua lohta
Muna-maito
1/2
dl
sitruunan mehua + 1 tl raastettua kuorta
2
dl
kermaa tai täysmaitoa
2
kananmunaa
1/2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä perunat jo edellisenä päivänä valmiiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja viipaloi kylmät perunat.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa puolikkaat sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleita pannussa voissa 10 minuuttia, kunnes ne muuttuvat ensin läpikuultaviksi, sitten kullanruskeiksi.
  3. Hienonna tilli.
  4. Tee muna-maito. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita muna-maidon ainekset keskenään.
  5. Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 l) voilla. Lado pohjalle kaksi kerrosta perunoita, päälle sipulia, lohiviipaleita ja tilliä. Kaada hieman muna-maitoa päälle. Lado taas kerros perunoita, sipulia, lohta ja tilliä, kaada hieman muna-maitoa kerroksen päälle. Lado loput perunat päällimmäiseksi.
  6. Kypsennä uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes muna-maito on hyytynyt. Anna vetäytyä hetki ennen kuin tarjoat lohilaatikon.

 

Kommentit (0)