Santakranssi
Ainekset
Työvaiheet
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Pursota taikinasta suoraan leivinpaperille rinkilöitä.
Paista 200 asteessa 8-10 min.
Kasta halutessasi suklaassa.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Pursota taikinasta suoraan leivinpaperille rinkilöitä.
Paista 200 asteessa 8-10 min.
Kasta halutessasi suklaassa.
Banana breadistä mukaeltu suolaisen makea banaani-tiikerikakku selviää syötävän hyvänä pidemmänkin vaelluksen ajan. Parhaimmalta tämä kakku maistuu vasta pari päivää leipomisen jälkeen, jolloin maut ovat tasaantuneet. Kakun kanssa voi tarjoilla vaahterasiirapilla tai hunajalla...
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Soseuta kulhossa sauvasekoittimella banaanit, munat, omenasose, hunaja ja öljy. Sekoita kuivat aineet joukkoon puuhaarukalla.
Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon. Lisää pienemmän taikinan joukkoon sulatettu suklaa.
Öljyä 1½ l vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lisää päälle nokareina suklaataikinaa. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta. Nostele taikinaa lusikalla muutamasta kohdasta vuoan pohjasta ylöspäin, jolloin taikinat kevyesti ”raidoittuvat”.
Kypsennä banaanikakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa.
Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa.
Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.
Ladataan...
Tarttisko nää keksit paistaakki ennen suklaadippausta? :-)
Joo, tottakai. :)