Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 287 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Älyttömän kuuloinen yhdistelmä juustokakkua ja crème brûléeta on taivaallisen tuhti herkku, joka suorastaan sulaa suuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14
Valmistusaika
20 min + 1 t paisto + jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Crème Brûlée -kinuskijuustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestive-keksejä
70
g
voita
Täyte
1
tlk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
ranskankermaa
3
munaa
1 ½
rkl
maissitärkkelysjauhoa
Pinnalle
3
rkl
ruokokidesokeria

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne vahvaan muovipussiin ja painele murskaksi kaulimella.
  3. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
  4. Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa työtasoa vasten, jotta täyte asettuu tasaiseksi.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Aseta paistamisen puolivälissä pala foliota kevyesti vuoan päälle niin, ettei se kosketa täytettä.
  7. Jäähdytä kakku ja laita se jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  8. Ripottele ruokokidesokeri kylmän juustokakun pinnalle. Karamellisoi pinta nopeasti uunissa grillivastuksen alla, noin 3 minuutin ajan. Tarkkaile pintaa koko ajan, sillä sokeri kärähtää helposti.
  9. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

Kommentit (8)

Sämpyli

"1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa"

Onko tämä:

a) tavallista makeutettua maitotiivistettä vai

b) maitotiivistettä, joka on keitetty kinuskiksi?

Vähän selkeyttä näihin ohjeisiin kiitos.

Simpula

Ohjehan on varsin selkeä. Siinä lukee karamellisoitu eli se on jo kinuskia. Kaupasta saa jo valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.

Lukutaitoinen

Siis mikä tässä oli epäselvää? Selkeästi lukee, kuten tölkin päälläkin,  karamellisoitu.

Sämpyli

Kiitän vinkeistä ja google löysi kyllä tuonkin version. Pitää sitten lähteä isolle kirkolle kauppaan, kun lähialueen puodeissa ei ole kuin "tavallista" tiivistemaitoa tyrkyllä...

Vierailija

Missä uunin lämpötilassa sokeripinta karamellisoidaan?

ms-emmi
Seuraa 
Liittynyt11.2.2015

Resepti kuulosti täydelliseltä, mutta lopputulos oli pettymys. Kakku maistui lähinnä digestivepohjalta, vaikkaainekset oli mitä parhaimmat. Ei todellakaan jatkoon - lusikoin karamelisoidun tiivistemaidon mieluummin suoraan purkista.

Vierailija

Pitäisikö täytteeseen lisätä myös hieman sokeria, että maut korostuisivat? Tavallisestakin kondensoidusta maitotiivisteestä voi myös itse tehdä kinuskia, ohjeita löytyy netistä.

851

Tein kondensoidusta maidosta, en siitä ”valmiista kiuskista”. Tuli todella hyvää ja teen toistekin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cruffinit valmistuvat kätevästi valmiista croissant-taikinasta. Leivonnaisten sisälle sujautetaan suklaalevitettä ja kun kierteet on otettu uunista, herkut kruunataan pehmeällä kahvivaahdolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nutella-cruffinit

Ainekset

2
tlk
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
Voiteluun
1
kananmuna
Kahvivaahto
2
dl
vispikermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
tomusokeria
Päälle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Avaa taikinatölkit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele valmiit kolmiot Nutellalla ja kääri croissanteiksi. Voitele kananmunalla ja kieritä voideltuihin pieniin muffinivuokiin. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Murskaa pikakahvijauhetta morttelissa hienommaksi, jos se on kovin karkeaa. Sekoita loppuvaiheessa kerman joukkoon ja lisää myös tomusokeri. Vaahdota kuohkeaksi.
  4. Lusikoi kahvivaahtoa cruffinien päälle ja ripottele halutessasi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.

Vinkki! Valmis croissant-taikina on vegaaninen. Jos haluat herkusta kokonaan vegaanisen, käytä maitojauheetonta suklaa-pähkinälevitettä ja tee vaahto kasvivispistä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mämminrakastajan pulla! Tämän mahtavan pääsiäispullan voi leipoa päivää ennen tarjoamista, sillä mämmitäyte pitää sen mehevänä pitkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja kypsennys 1 t 45 min

Mämmipulla

Ainekset

dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
dl
sokeria
½
rkl
kardemummaa
1
tl
pomeranssinkuorta
½
tl
suolaa
1
kananmuna
7-8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita
Lisäksi
1
dl
aprikoosihilloa
300
g
mämmiä
1
kananmuna
2
rkl
raesokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokeri, mausteet, suola ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
  2. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  3. Kumoa taikina leivinpöydälle ja kauli se 35 cm x 45 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä hillo ja mämmi levylle.
  4. Kääri levy pituussuunnassa rullaksi. Laikkaa rulla terävällä veitsellä pitkittäin kahteen osaan. Kiedo taikinarullat toistensa ympärille. Käännä päät pitkon alle.
  5. Voitele leipävuoka (vetoisuus 1½ l) ja nosta kierrepitko vuokaan. Kohota pitkoa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  6. Voitele pitko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pitkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Banoffee on ihana herkku, jonka valmistamiseen tarvitset vain viisi ainesta. Keksipohjan, kinuskin, banaanin ja kermavaahdon liitto on lyömätön!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min pohjan kovettumiseen
Vaikeustaso
Helppo

Banoffee

Ainekset

Pohja
250
g
vaaleita keksejä, esimerkiksi digestive- tai kaurakeksejä
80
g
voita
Täyte
dl
vispikermaa (+ sokeria)
1
tlk (397 g)
valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
banaania

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit koneella tai laita ne paksua muovia olevaan pussiin ja nuiji rikki vaikka kaulimella. Seoksen ei tarvitse olla ihan tasaista. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
  2. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle leivinpaperiympyrä. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.
  3. Vaahdota kerma. (Mausta halutessasi sokerilla. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä kakku on muutenkin todella makea.) Avaa karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita kinuskia hieman. Kuori ja viipaloi banaanit.
  4. Nosta vuoka huoneenlämpöön. Irrota pohja vuoasta varovasti veitsen avulla.
  5. Lusikoi kovettuneen pohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. Lado kinuskin päälle banaaniviipaleet. Levitä pinnalle kermavaahto. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit halutessasi koristella tortun banaaniviipaleilla tai sihdata pinnalle hieman kaakao- tai pikakahvijauhetta.

Kommentit (0)