Me Naiset on lisännyt 1150 reseptiä.
Linkitetty 300 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Älyttömän kuuloinen yhdistelmä juustokakkua ja crème brûléeta on taivaallisen tuhti herkku, joka suorastaan sulaa suuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14
Valmistusaika
20 min + 1 t paisto + jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Crème Brûlée -kinuskijuustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestive-keksejä
70
g
voita
Täyte
1
tlk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
ranskankermaa
3
munaa
1 ½
rkl
maissitärkkelysjauhoa
Pinnalle
3
rkl
ruokokidesokeria

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne vahvaan muovipussiin ja painele murskaksi kaulimella.
  3. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
  4. Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa työtasoa vasten, jotta täyte asettuu tasaiseksi.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Aseta paistamisen puolivälissä pala foliota kevyesti vuoan päälle niin, ettei se kosketa täytettä.
  7. Jäähdytä kakku ja laita se jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  8. Ripottele ruokokidesokeri kylmän juustokakun pinnalle. Karamellisoi pinta nopeasti uunissa grillivastuksen alla, noin 3 minuutin ajan. Tarkkaile pintaa koko ajan, sillä sokeri kärähtää helposti.
  9. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

Kommentit (8)

Sämpyli

"1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa"

Onko tämä:

a) tavallista makeutettua maitotiivistettä vai

b) maitotiivistettä, joka on keitetty kinuskiksi?

Vähän selkeyttä näihin ohjeisiin kiitos.

Simpula

Ohjehan on varsin selkeä. Siinä lukee karamellisoitu eli se on jo kinuskia. Kaupasta saa jo valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.

Lukutaitoinen

Siis mikä tässä oli epäselvää? Selkeästi lukee, kuten tölkin päälläkin,  karamellisoitu.

Sämpyli

Kiitän vinkeistä ja google löysi kyllä tuonkin version. Pitää sitten lähteä isolle kirkolle kauppaan, kun lähialueen puodeissa ei ole kuin "tavallista" tiivistemaitoa tyrkyllä...

Vierailija

Missä uunin lämpötilassa sokeripinta karamellisoidaan?

ms-emmi
Seuraa 
Liittynyt11.2.2015

Resepti kuulosti täydelliseltä, mutta lopputulos oli pettymys. Kakku maistui lähinnä digestivepohjalta, vaikkaainekset oli mitä parhaimmat. Ei todellakaan jatkoon - lusikoin karamelisoidun tiivistemaidon mieluummin suoraan purkista.

Vierailija

Pitäisikö täytteeseen lisätä myös hieman sokeria, että maut korostuisivat? Tavallisestakin kondensoidusta maitotiivisteestä voi myös itse tehdä kinuskia, ohjeita löytyy netistä.

851

Tein kondensoidusta maidosta, en siitä ”valmiista kiuskista”. Tuli todella hyvää ja teen toistekin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1150 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevän kirsikkapiirakan salaisuus on taikinaan vatkattu mantelimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-mantelipiirakka ja vaniljavaahtoa

Ainekset

1
pkt (150 g)
huoneenlämpöistä mantelimassaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruunan kuori
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
dl
paloiteltuja kirsikoita
Vaniljavaahto
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Päälle
kirsikoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.
  2. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon.
  3. Hienonna kirsikat karkeasti. Kaada taikina piirakkavuokaan vuorotellen kirsikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Sekoita vaniljarahka ja jogurtti keskenään.
  5. Koristele piirakka kirsikoilla ja tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1150 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makea vadelma, kirpeä raparperi, ruskistettu voi ja yllärimaustajana kamomillatee. Tässä on piirakka, jota on pakko saada lisää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kamomillalla maustettu vadelma-raparperipiirakka

Ainekset

175
g
voita
½
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
sokeria
¼
dl
ruokosokeria
1
tl
kardemummaa
Päälle
200
g
vadelmia
100
g
raparperia
4
rkl
hillosokeria
4
kamomillateepussia (noin 4 tl teepurua)
Lisäksi
tuoreita vadelmia vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoittele, jotta se ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinältä. Anna jäähtyä hetki.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita ruskistettu voi nopeasti käännellen joukkoon. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan.
  3. Paloittele raparperit. Levitä vadelmien kanssa taikinan päälle. Aja tehosekoittimessa sokeri ja teepussin sisältö. Kaada vadelmien ja raparperin päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2223 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilaisten pannareiden juju on marenkivaahto, joka paisuttaa pannarit kohokkaan tavoin. Jos haluat yrittää korkeusennätystä, jäähdytä valkuaiset todella kylmiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 pientä pannaria
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pumpulipannarit

Ainekset

2
isoa kylmää kananmunaa
3
rkl
maustamatonta jogurttia
4
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
1–2
tl
rypsiöljyä
3–4
rkl
vettä
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin.

  2. Lisää jogurtti keltuaisten joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja vanilja seokseen. Sekoita, älä vatkaa.

  3. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella pienellä teholla, jotta vaahtoon syntyy paljon pieniä kuplia. Nosta hieman nopeutta ja lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja vatkaa, muutama minuutti, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.

  4. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä keltuaisseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita puolet taikinasta pursotinpussiin ja loppu jääkaappiin odottamaan.

  5. Kuumenna korkeareunainen, kannellinen, pinnoitettu pannu matalalla lämmöllä. Lisää öljy ja pyyhi se talouspaperilla pannun pintaan. Näin pannareihin tulee tasainen väri.

  6. Paista 3–4 pannaria kerrallaan alhaisella lämmöllä. Pursota taikinaa korkeiksi keoiksi (Ø noin 5–6 cm, korkeus 4–5 cm) pannuun. Valuta 1 rkl vettä pannareiden väliin ja peitä pannu kannella. Kypsennä 2 minuuttia ja pursota sitten uusi kerros taikinaa pannareille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Lisää vettä tarvittaessa. Kypsennä vielä kannen alla 6–7 minuuttia, kunnes pinta on kuiva ja pannarit irtoavat pannusta.

  7. Käännä pannarit varovasti lastalla. Lisää vähän vettä pannuun ja paista kannen alla vielä 4–5 minuuttia. Pidä valmiit pannarit lämpiminä 100-asteisessa uunissa.

  8. Laita loppu taikina pursotinpussiin ja paista samalla tavalla. Tarjoa kirsikkahillokkeen ja -vaahdon kanssa.

Kirsikkahilloke ja -vaahto

Ainekset

250
g
pakastekirsikoita (Pirkka Parhaat)
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
(2_3
rkl
kirsikkasiirappia hillokkeesta)

Työvaiheet

  1. Keitä kirsikoita ja sokeria kattilassa ilman kantta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 7–10 minuuttia, kunnes neste on siirappimaista. Anna jäähtyä.

  2. Vaahdota kerma ja sekoita 2–3 rkl kirsikkasiirappia vaahdon joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2223 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Englantilaisen klassikkojälkiruuan marjat, marengit ja kermavaahto pujahtivat kesäiseen mansikkakakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 palaa
Valmistusaika
1 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Eton mess -kakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
2
rkl
appelsiininkuorta raasteena
3
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
MEHUSTETUT MANSIKAT
1
kg
mansikoita
2
rkl
tomusokeria
1
rkl
sitruunamehua
3
rkl
minttua hienonnettuna
KOSTUTUS
mansikoiden mehustusliemi
¾
dl
appelsiini- tai sitruunamehua
n. 1
dl
sileää mansikkahilloa tai lemon curdia
LISÄKSI
5
dl
vispikermaa
(vaahterasiirappia tai tomusokeria)
n. 4
dl
marenkia paloiteltuna
syötäviä kukkia ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Pese ja raasta appelsiininkuori. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori keskenään. Sekoita jauhoseos puuhaarukalla taikinaan. Jaa taikina kahteen irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista kakkuja uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Älä paista liikaa, etteivät kakut kuivu. Anna jäähtyä.

  2. Viipaloi mansikat kulhoon. Lisää tomusokeri, mehu ja minttu ja anna maustua 15 minuuttia. Valuta sitten liemi talteen.

  3. Yhdistä mansikoiden mehustusliemi ja sitrusmehu. Pistele kakkuihin reikiä. Sivele kostuke kakuille. Sipaise kakuille mansikkahilloa tai lemon curdia.

  4. Vaahdota kerma. Jos olet makeiden kakkujen ystävä, mausta vaahto vaahterasiirapilla tai tomusokerilla.

  5. Levitä kakkupohjalle puolet kermavaahdosta, mansikoista ja marenkipaloista. Laita toinen kakku päälle ja lisää loppu kermavaahto, mansikat ja marengit. Viimeistele syötävillä kukilla ja ehjillä marengeilla.

Vinkki! Jos paistat kakun yhdessä vuoassa (Ø noin 26 cm), paistoaika on noin 50 minuuttia.

Kommentit (0)