Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Mehevä porkkanapita, rapeat munakoisopihvit ja punakaalislaw ovat jotain niin hyvää yhdessä, että sanat loppuvat. Kannattaa kokeilla itse! Wasabikerman voit tarvittaessa tehdä kaurafraicheen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
1 t

Porkkanapitat ja munakoisopihvit

Ainekset

2
kpl (à 100 g)
porkkanaa
8
dl
vehnäjauhoja
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
3
dl
vettä
1/2
dl
öljyä (huoneenlämpöistä)

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Sekoita kulhossa puolet jauhoista, kuivahiiva ja suola. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi, huoneenlämpöinen öljy ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vaivaa taikinaan loput jauhot. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kädestä (lisää tarvittaessa käteen pieni tilkka öljyä, jotta saat taikinasta helpommin käsiteltävän).
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa puoli tuntia.
  5. Kumoa taikina pöydälle ja jaa se kymmeneen palaan. Pyöritä ne ensin pulliksi, nosta leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetulla kädellä matalammiksi.
  6. Paista 250-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa munakoisopihvien, lehtikaali-punakaalislawn ja wasabikerman kanssa.

Munakoisopihvit pankoleivityksellä

Ainekset

1-2
(500 g)
napakkaa munakoisoa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Leivitys
1/2
dl
vehnäjauhoja
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
munaa
3
dl
pankojauhoja eli japanilaisia korppujauhoja
Pinnalle
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja leikkaa munakoisot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet öljyllä, käännä ne ympäri ja sivele toiseltakin puoleltaan. Öljy imeytyy nopeasti munakoisoon. Ripottele päälle suolaa.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, suola ja mustapippuri kulhossa.
  3. Riko munien rakenne toisessa, laakeassa kulhossa.
  4. Mittaa pankojauhot kolmanteen kulhoon.
  5. Dippaa munakoisoviipaleet yksi kerrallaan ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Nostele viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille vieri viereen.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes munakoisot ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin.
  7. Sivele lopuksi pinta oliiviöljyllä, nosta munakoisot uunin ylätasolle ja paahda vielä 5–10 minuuttia, kunnes pankopinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
  8. Tarjoa wasabikerman ja punakaalislawn kanssa pitaleipien täytteenä.

Lehtikaali-punakaalislaw

Ainekset

1/4
(noin 400 g)
punakaalia
1
ps (200 g)
lehtikaalia
2
rkl
öljyä
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Vegaaninen majoneesi
1
dl
soijamaitoa (esim. Alpro Soya Original)
2
tl
dijoninsinappia
2
tl
sitruunamehua
2
dl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa
Päälle
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Poista punakaalin uloimmat lehdet ja leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä.
  2. Huuhdo lehtikaali ja irrota kovat lehtiruodit. Paloittele lehtikaalit veitsellä tai kasaa lehdenpalat päällekkäin, rullaa ne ja leikkaa rullat suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit ja lehtikaalit. Paista reippaasti käännellen pari minuuttia, kunnes lehtikaali on hieman pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaali ja pyöräytä sekaisin. Anna jäähtyä.
  4. Valmista majoneesi. Majoneesi onnistuu varmimmin keskenään samanlämpöisistä, joko huoneenlämpöisistä tai jääkaappikylmistä aineksista. Mittaa soijamaito, sinappi ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä se. Lisää öljy ohuena nauhana samalla kun sekoitat kastikkeen. Mausta suolalla.
  5. Yhdistä kaaliseos ja kastike tilavassa kulhossa. Ripottele päälle ruohosipulia.   

Wasabikerma

Ainekset

200
g
ranskankermaa (rasvaa 17 %) tai kaura-fraichea
2
tl
wasabia
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset keskenään.

Kommentit (2)

Käyttäjä3419
Seuraa 
Liittynyt20.8.2017

Miten tuosta leivityksestä saisi vegaanisen (2 munaa) ?
Entä miten japanilainen korppujauho eroaa tavallisesta?
Kiitos.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi! Voisi kokeilla jättää vehnäjauholeivityksen kokonaan pois ja käännellä öljyllä sivellyt munakoisopihvit suoraan pankojauhoissa. Tosin en osaa sanoa, kuinka paljon leivitystä tarttuu pihveihin tällä tavoin. Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui! 

Pankojauhot ovat keveämpiä kuin tavalliset korppujauhot. Niiden avulla pihvit saavat rapean pinnan. Pankojauhoja löytyy isojen markettien Aasia-osastolta. Kotikonstein pääset lähimmäs karkeaksi hienonnetulla rapeakuorisella maalaisleivällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3401 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suppiksista ja lehtikaalista saa pannulla paistamalla täydellisen salaatin, joka sopii lisukkeeksi niin lihalle, kalalle kuin syksyisille kasvisruoillekin. Valmista tulee vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin suppilovahvero-lehtikaalisalaatti

Ainekset

4
dl
suppilovahveroita
5
dl
lehtikaalia pieneksi revittynä
1
salottisipuli
1
dl
hassel- tai pekaanipähkinöitä
1
rkl
voita
KASTIKE
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa sienet tarvittaessa suupaloiksi. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä leikkuulaudalle. Rouhi ne.

  3. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sipuli ja voi. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja paista sekoitellen, kunnes kaali hieman pehmenee.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Sekoita hyvin. Viimeistele pähkinöillä.

Hyvä terveys on lisännyt 312 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 312 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Kirpeät kurkut viimeistelevät aasialaishenkisen pannuruoan. Sipuleista suurimmalle osalle sopii kevätsipulin vihreät varret, ne eivät yleensä ärsytä vatsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + keittäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kvinoaa ja tofua

Ainekset

3
dl
kvinoaa, ulkomaista
1
kesäkurpitsa
12
minimaissia (säilyke)
1
pkt / 270 g
maustamatonta tofua
1 + 1
rkl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
1
rkl
soijakastiketta
3
kevätsipulin vihreää vartta
HÖLSKYKURKUT
½
kurkku
2
rkl
limetin mehua
¼
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
ruukku korianteria
1
rkl
kuorimattomia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsästä kvinoasta ylimääräinen keitinvesi pois. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä ja laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Lisää joukkoon limetin mehu suola ja sokeri. Sulje kansi ja hölskyttele voimakkaasti noin minuutin ajan. Hienonna korianteri ja lisää seesaminsiementen kanssa kurkkujen joukkoon lusikalla sekoittaen.

  3. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja puolita minimaissit pitkittäin.

  4. Kuivaa tofupala ja leikkaa noin sentti kertaa sentti kuutioiksi. Paista tofukuutioita paistinpannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista toiset pari minuuttia. Siirrä tofukuutiot syrjään pannulta omaan kulhoonsa ja sekoita joukkoon soijakastike.

  5. Lorauta tilkka öljyä lisää pannuun ja paista seuraavaksi kesäkurpitsat ja maissit. Lisää kvinoa pannuun muutaman minuutin paistamisen jälkeen. Nosta hieman lämpöä ja jatka paistamista sekoitellen kunnes kvinoa on kuumaa ja aavistuksen rapeutunutta. Palauta tofut pannulle ja sekoita kvinoan sekä kasvisten joukkoon.

  6. Hienonna kevätsipulinvarret ja ripottele valmiin ruoan päälle. Tarjoa heti hölskykurkkujen kanssa.

Vinkki! Paistettua riisiä muistuttavassa ruoassa on tärkeää käyttää nimenomaan ulkomaista kvinoaa, joka ei puuroudu keitettäessä.