Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Näiden ribsien lihat maustuvat yön yli ja paahtuvat uunissa mehukkaiksi. Lihan keitinvesi kannattaa säästää ja käyttää lihaliemenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
35 min + 2 tuntia keittelyä + maustuminen yön yli + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Kohtalainen

Possun paras grillikylki

Ainekset

2
kg
porsaan luullisia kylkipaloja
2
sellerinvartta
1
iso sipuli
1
porkkana
2
l
vettä
1
l
tummaa olutta
4
tähtianista
2
laakerinlehteä
1
tl
kokonaisia mustapippureita
2
rkl
suolaa
Lisäksi
aasialaista BBQ-kastiketta (ks. ohje)

Työvaiheet

  1. Poista kylkipaloista kalvot ja tee lihaan luiden väliin kevyet viillot.
  2. Pilko sellerinvarret muutaman osaan. Halkaise sipulit kahtia ja paloittele porkkana. Yhdistä isossa kattilassa liemen ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Laita lihat liemeen ja keitä hauduttaen 1 tunnin ajan. Poista pinnalle muodostuva vaahto. Anna lihan jäähtyä liemessä tunti.
  3. Kuivaa keitetyt kylkipalat, laita pussiin tai kulhoon ja sekoita joukkoon reilusti grillauskastiketta (ks. ohje). Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä kylkipalat uunipellille ja paista uunissa 20 minuttia. Nosta uuni lämpö 250 asteeseen. Paista vielä 10 minuuttia, jotta ribsit saavat paahteisen pinnan ja kauniin värin. Voit viimeistellä kylkipalat myös grillissä. Paahda niitä täydellä teholla 10 minuuttia, välillä käännellen.

Aasialainen BBQ-kastike

Ainekset

2
dl
valmista BBQ-kastiketta (esim. Santa Maria)
4
valkosipulin kynttä
1
dl
ananasmehua
1
dl
omenaviinietikkaa
1
dl
soijakastiketta
3
rkl
hoi sin -kastiketta (esim. Blue dragon)
2
rkl
seesamiöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet.
  2. Yhdistä kattilassa kaikki grillauskastikkeen ainekset. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Kommentit (4)

Justiinsa

Bataateista tulee pehmeätä vetistä mössöä. Ei rapeudesta tietoakaan. Paistolämpötilat ja -ajat eivät ole edes suuntaa antavia. Roskiin meni koko setti makkaroita lukuun ottamatta. Älä tuhlaa aikaa ja rahaa tällaiseen.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Onkohan kommenttisi mennyt väärään paikkaan? Tässä ohjeessa ei ole bataattia eikä makkaraa.

Yst. Venla / Soppa365

HH

Linkki bbq-kastikkeen ohjeeseen puuttuu?

Fred Flintstone

Kannattaa välttää liikojen ylisanojen käyttöä resepteissä. Tämäkin resepti on kaukana parhaasta. LIHAA EI KEITETÄ, ellei tehdä lihakeittoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2190 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaa jauhelihamurua, kermaista kastiketta ja salt & vinegar -sipsien koukuttavaan makumaailmaan viritettyä perunamuusia. Tämä on ruokataivas!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muru ja muusi "salt & vinegar"

Ainekset

600
g
perunoita (jauhoinen lajike)
200
g
palsternakkaa
50
g
voita
2
tl
sormisuolaa
2–3
rkl
valkoviinietikkaa
JAUHELIHAMURU
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tl
maustepippuria
SINAPPIKERMA
1
dl
vettä
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sinappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja palsternakat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät, ja keitä kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Kasvisten kiehuessa paista jauheliha isossa pannussa, kuumassa öljyssä rapeaksi tummaksi muruksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lusikoi jauheliha tarjoilukulhoon ja peitä foliolla. Älä huuhtele pannua.

  3. Kaada vesi ja kerma pannuun, anna kiehua pari minuuttia, jotta kastike sakeutuu Mausta sinapilla ja suolalla.

  4. Kaada kasvisten keitinvesi pois ja survo kasvikset karkeaksi soseeksi. Lisää voi nokareina ja mausta muusi sormisuolalla ja viinietikalla. Tarjoa muusi jauhelihamurun ja sinappikerman kanssa.

Kommentit (1)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2190 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Väri-iloittelua salaattilautasella! Kirpeät sitrushedelmät tasapainottavat avokadon täyteläisyyttä ja kinkun suolaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkku-sitrussalaatti

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
öljyä
8
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
l
vuonankaalia
½
ruukku
basilikaa
KASTIKE
2–3
limettiä (1 limetin kuori + 1⁄2 dl mehua)
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise avokadot, poista kivet, halkaise vielä puolikkaat lohkoiksi ja poista kuori. Laita lohkot uunipellille ja voitele ne öljyllä. Levitä kinkkuviipaleet avokadojen viereen. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Imeytä kinkuista ylimääräinen rasva talouspaperiin, jotta ne rapeutuvat.

  2. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kalvottomiksi, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lisää vuonankaali ja basilikanlehdet hedelmien joukkoon.

  3. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista ½ dl limettimehua pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

  4. Lisää avokadot salaattiin. Taittele rapeat kinkut muutamaan osaan salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen tai salaatin pinnalle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2190 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makkaraohratto täyttää vatsan herkullisesti, eikä tiskiä tule paljon. Ruoka valmistuu nimittäin yhdessä pannussa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaraohratto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
possutuoremakkaraa (tai siskonmakkaroita)
2 ½
dl
rikottuja ohrasuurimoita
2
dl
kuivaa omenasiideriä
n. 5
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
fetajuustoa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja paista pannussa omassa rasvassaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä makkarat pois pannusta ja paista sipulia ja valkosipulia makkaroiden rasvassa pari minuuttia.

  2. Lisää ohra ja siideri sipuleiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja fondi, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

  3. Laita makkarat takaisin pannuun, lisää jäiset herneet ja kuumenna ohratto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Murustele feta ja hienonna minttu ohraton pinnalle.

Kommentit (1)

Vierailija

Kuivaksi keitettyä ohraa kuivien lisukkeiden kanssa... hiphuraa!

Oton leipomukset on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)