Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Minuutit minimiin! Mehevä karitsalasagne käy uunissa vain hakemassa värin pintaan, sillä esivalmistelut on hoidettu hellalla. Ricottajuusto korvaa valkokastikkeen, ja tuore minttu viimeistelee alle puolessa tunnissa syntyvän makuelämyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen tunnin karitsalasagne

Ainekset

1
dl
pakastepinaattia
1–2
rkl
suolaa keitinveteen
2
rkl
minttua hienonnettuna
1
prk
ricottaa
voita vuoan voiteluun
8
lasagnelevyä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
Kastike
400
g
karitsanjauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
400
g
tomaattimurskaa

Työvaiheet

  1. Ota pakastepinaatti siivilään sulamaan. Laita iso kattilallinen (vähintään 4–5 l) vettä kuumenemaan. Mausta suolalla (1–2 rkl).
  2. Tee kastike. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannussa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää ne, tomaattipyree ja mausteet pannuun. Paista muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kunnes kastike kiehahtaa.
  3. Hienonna minttu. Sekoita minttu, pinaatti ja ricotta pienessä kulhossa tasaiseksi.
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm).
  5. Keitä lasagnelevyt suolalla maustetussa vedessä kahdessa erässä, noin 3 minuuttia kerrallaan. Siirrä ison siivilän reunalle valumaan.
  6. Levitä puolet jauhelihakastikkeesta vuokaan. Laita kastikkeen päälle neljä keitettyä lasagnelevyä. Levitä ricottaseos ja sen päälle loput keitetyt lasagnelevyt. Lusikoi loppu kastike vuokaan ja ripottele kirsikkatomaatit päälle. Laita vuoka uunin ylätasolle noin 5 minuutiksi, kunnes ruuan pinta on kauniin ruskea.

Kommentit (3)

V1lma
Seuraa 
Liittynyt11.10.2015

Ohje on tainnut jäädä lopusta vajaaksi. Kuinka kauan on uunissa?

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hyvä kun huomasit. Ohje on nyt täydennetty.

Kate

5 min paistoaika uunissa on aivan liian lyhyt, siinä ei pinta ruskistunut eivätkä tomaatit ehdi edes lämmetä. Vielä paistoaikaa enemmän ihmettelen kokoamisohjetta, jossa lasagnelevyjen väliin tulee ainoastaan ricottaseosta, ja lihakastike pohjimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Tein kuitenkin tällä kertaa ohjeen mukaan, vaikka vaistoni neuvoi toisin. Kuivaahan siitä tuli. Ja kyllä ohjeen kuvan annoksessakin on tehty toisin. En suosittele tätä reseptiä, vaikka kohtalaisen nopea onkin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pikapasta on arkipäivän pelastus! Tämä kypsentämättä valmis kastike on raikkaan sitruunainen ja ihanan juustoinen. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat pastaan rapean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsansiemenpasta

Ainekset

300
g
spagettia
1–2
valkosipulinkynttä
½ + ½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruuna
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
lehtipersiljaa
dl (60 g)
parmesaania
2
tl
oreganoa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele muut aineet pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit, laita mortteliin ja lisää ½ tl suolaa. Murskaa valkosipuli tahnamaiseksi ja lusikoi isoon kulhoon. Lisää öljy, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu joukkoon. Paloittele tomaatit, hienonna persilja ja raasta juusto. Lisää ne valkosipuliseokseen, mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla ja sekoita hyvin.
  3. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia. Jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa karkeaksi. Jätä odottamaan.
  4. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla keitinvedestä kulhoon tomaatti-juustoseokseen. Sekoita voimakkaasti ja lisää tilkka kuumaa keitinvettä niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi.
  5. Sekoita paahdetut siemenet pastaan.

Kommentit (1)

Vierailija

hyvän tuntunen resepti. selkeät ja yksinkertaiset aineet. tätä tulen taatusti tekemää.

Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Miksi valita ottaako lihapullia vai falafeleja, jos voi saada molemmat? Nämä herkkupullat kypsyvät meheviksi matalassa uunilämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihafalafelit

Ainekset

1
dl
tölkkikikherneitä
1
rkl
tahinia
1
limetti
4
rkl
hienonnettua korianteria
400
g
sika-nautajauhelihaa
¾
tl
suolaa
Päälle
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Valuta ja huuhdo kikherneet. Purista limetin mehu ja raasta sen kuori.
  2. Mittaa kaikki ainekset jauhelihaa lukuunottamatta tehosekoittimeen (tai soseuta sauvasekoittimella) ja jauha tasaiseksi. Sekoita lopuksi jauheliha joukkoon.
  3. Muotoile pieniä pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 25 minuuttia.

Vinkki! Jauhelihafalafelit maistuvat pelkän jogurtin kanssa, mutta ovat vastustamattomia pitaleivän välissä tsatsikin, tomaatin ja korianterin kera.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Tuplaa makaronilaatikon paras osa eli pinnalta rapeat sattumat: kypsennä ainekset tavallisella uunipellillä! Kasvisversioon upotetaan soijarouhetta, fetaa ja kirssikkatomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen peltimakaronilaatikko

Ainekset

200
g
täysjyväpastaa
2
dl
soijarouhetta
2
dl
kiehuvaa vettä
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
150
g
juustoraastetta
5
dl
maitoa tai kasvimaitoa
2
kananmunaa
150
g
fetajuustoa
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä, valuta lävikössä. Levitä pastat voidellulle uunipellille (tai leivinpaperin päälle).
  2. Mittaa soijarouhe kulhoon. Kaada päälle kuuma vesi. Anna turvota 5 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla muutama minuutti. Lisää soijarouhe. Paista pari minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ tl:lla suolaa. Sekoita sipuli-soijarouheseos ja juustoraaste pastan joukkoon pellille.
  4. Sekoita mittakannussa maito, kananmunat ja ½ tl suolaa. Kaada seos pastaseoksen päälle. Murustele päälle fetajuustoa. Huuhtele kirsikkatomaatit, leikkaa puoliksi ja levitä pastapellin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pasta on paistunut pinnalta rapeaksi.

Kommentit (0)

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (0)