
Minuutit minimiin! Mehevä karitsalasagne käy uunissa vain hakemassa värin pintaan, sillä esivalmistelut on hoidettu hellalla. Ricottajuusto korvaa valkokastikkeen, ja tuore minttu viimeistelee alle puolessa tunnissa syntyvän makuelämyksen.
Puolen tunnin karitsalasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Ota pakastepinaatti siivilään sulamaan. Laita iso kattilallinen (vähintään 4–5 l) vettä kuumenemaan. Mausta suolalla (1–2 rkl).
- Tee kastike. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannussa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää ne, tomaattipyree ja mausteet pannuun. Paista muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kunnes kastike kiehahtaa.
- Hienonna minttu. Sekoita minttu, pinaatti ja ricotta pienessä kulhossa tasaiseksi.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm).
- Keitä lasagnelevyt suolalla maustetussa vedessä kahdessa erässä, noin 3 minuuttia kerrallaan. Siirrä ison siivilän reunalle valumaan.
- Levitä puolet jauhelihakastikkeesta vuokaan. Laita kastikkeen päälle neljä keitettyä lasagnelevyä. Levitä ricottaseos ja sen päälle loput keitetyt lasagnelevyt. Lusikoi loppu kastike vuokaan ja ripottele kirsikkatomaatit päälle. Laita vuoka uunin ylätasolle noin 5 minuutiksi, kunnes ruuan pinta on kauniin ruskea.
Ohje on tainnut jäädä lopusta vajaaksi. Kuinka kauan on uunissa?
Hyvä kun huomasit. Ohje on nyt täydennetty.
5 min paistoaika uunissa on aivan liian lyhyt, siinä ei pinta ruskistunut eivätkä tomaatit ehdi edes lämmetä. Vielä paistoaikaa enemmän ihmettelen kokoamisohjetta, jossa lasagnelevyjen väliin tulee ainoastaan ricottaseosta, ja lihakastike pohjimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Tein kuitenkin tällä kertaa ohjeen mukaan, vaikka vaistoni neuvoi toisin. Kuivaahan siitä tuli. Ja kyllä ohjeen kuvan annoksessakin on tehty toisin. En suosittele tätä reseptiä, vaikka kohtalaisen nopea onkin...