
Tuhti tanskalainen siemenleipä on täysin jauhoton! Se sisältää paljon erilaisia siemeniä ja pähkinöitä, jotka tuovat loistavasti energiaa päivään.
Tanskalainen siemenleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa kananmunat, öljy, hunaja ja suola tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon.
- Sekoita pähkinät, mantelit ja siemenet keskenään toisessa kulhossa. Lisää noin puolet seoksesta kananmunaseokseen. Anna koneen käydä, kunnes taikina on lähes tasaista. Lisää loppu pähkinäseos taikinan joukkoon ja anna koneen käydä vielä hetki niin, että taikinaan jää karkeita sattumia.
- Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan (vetoisuus 1,2 l) ja paista uunissa 1 tunti. Anna leivän jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.
Vinkki! Leipä säilyy jääkaapissa reilun viikon tai pakastimessa muutaman kuukauden.
Voisiko kananmunan korvata, koska ei sovi valkuainen ?
Korvaa jauhoilla? :D
Korvaa banaanilla!
Litra siemeniä. Mikähän on hinta/kpl?
Onko aineet tarkoitus tehosekoittimella silputa "mössöksi" vai sekoittaa kunnolla, en ole vielä kokeillut tehdä tätä.
Hei! Kuten ohjeessa kohdassa 2 sanotaan, taikinaan on tarkoitus jäädä myös sattumia, vaikka se tehosekoittimella sekoitetaankin.
Tuli hyvä, tuhti leipä. Jauhoin kaikki pekaanipähkinät ja mantelit yleiskoneella, muut laitoin kokonaisena käsin, jotta jää varmasti purtavaakin. Meidän makuumme suolaa saa olla enemmän.
Onnistui täydellisesti ja on jo syöty viimeiseen muruseen !
Pähkinät ja mantelit murskattuina.
Paiston loppuvaiheessa varmistelin että leivästä tulee varmasti kypsä ja käänsin sen uunin ritilälle n. 10 minuutiksi.