Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 197 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Amerikkalaisen lohturuokaklassikon hienostuneempi versio maustetaan kokojyväsinapilla. Vuokaan sulatetaan perusjuuston sijaan cheddaria ja parmesaania. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Kahden juuston mac&cheese

Ainekset

350
g
kuviopastaa (esim. penneä tai fusillia)
Kastike
250
g
cheddaria
50
g
parmesaania
1
kevätsipuli
1
valkosipulinkynsi
5
dl
täysmaitoa
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
kokojyväsinappia
Kuorrute
1
dl
murennettua vaaleaa leipää
1
rkl
voita sulatettuna

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa 2 minuuttia pakkauksessa mainittua kypsennysaikaa vähemmän. Valuta pasta.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raasta juustot ja hienonna kevätsipuli.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna maito kattilassa. Kuullota valkosipulia voissa pannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää jauhot ja kypsennä sekoitellen noin minuutti. Sekoita sinappi hyvin joukkoon. Lisää kuuma maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen jauhoseokseen. Jatka keittämistä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes kastike paksuuntuu.
  4. Lisää cheddar ja puolet parmesaanista kastikkeeseen. Sekoita kevätsipuli joukkoon. Yhdistä pasta ja kastike. Laita seos uunivuokaan. Ripottele loppu parmesaani ja leivänmurut päälle. Valuta 1 rkl voita pinnalle. Paista uunissa 20 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (2)

Jacquel

Hei! Uusavuton vanhan talon asukas tiedustelee, kuinka hankalaa tämän teko olisi kaasu-uunissa, ja minkälaista säätöä vaatisi? Kiitos!

Aukka

Ei kyllä ollut mistään kotoisin. Tahmaista makaronimössöä ilman mitään makuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Öljyssä uuttunut valkosipuli antaa raikkaan tomaattiselle pastalle kivan säväyksen. Tämä ihana pasta on vartissa valmis pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paras tomaattipasta

Ainekset

5–6
eriväristä tomaattia
2
rkl
punaviinietikkaa
1
prk (50 g)
kapriksia
2
pkt
bufalamozzarellaa
4
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria
3–4
basilikanoksaa
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Lohko tomaatit erikokoisiksi paloiksi isoon kulhoon ja mausta ne etikalla. Valuta kaprikset ja lisää ne tomaattien joukkoon. Ota mozzarellat pois pakkauksistaan ja laita lautaselle odottamaan.

  3. Hienonna valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy pannussa ja lisää valkosipuli. Lieden lämpö saa olla matala, ettei valkosipuli ruskistu.

  4. Valuta pasta ja lisää valkosipuliöljy kuuman pastan joukkoon. Kaada pasta tomaattikulhoon ja sekoita huolellisesti.

  5. Mausta pasta sormisuolalla ja mustapippurilla. Viimeistele ruoka revityillä basilikanlehdillä ja mozzarellalla.

Vinkki Paista halutessasi kaprikset öljyssä rapeiksi. Kuivaa ne ensin huolellisesti talouspaperin välissä, laita pannuun kuumaan öljyyn ja paista, kunnes kaprikset ovat rapeita.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Pitkään uunin alatasolla ja miedossa lämmössä kypsennetyt kaalikääryleet ovat todella maukkaita. Kaali on pehmeää ja maut kohdillaan. Nämä kaalikääryleet tein pakastetusta kaalista. Lehdet irtoavat sulaneesta kaalista erittäin helposti. Nyt siis kaalit pakasteeseen ja anna niiden olla siellä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
21 kpl
Valmistusaika
1 h valmistelua+ 3 h uunissa + kaalien pakastus ja sulatus ennen valmistamista
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maukkaat kaalikääryleet

Ainekset

2
kpl
Keräkaalia
700
g
nauta-sikajauhelihaa (50/50%)
1,5
dl
puuroriisiä
1
kpl
lihaliemikuutio
1
iso
sipuli
3-4
kpl
valkosipulin kynsiä
3
rkl
tummaa siirappia
1
tl
hienoa merisuolaa
1,5
tl
meiramia
0,5-1
tl
mustapippuria
1,5
dl
maitoa
2
kpl
kananmunia
Kaalikääryleiden päälle
siirappia
voita

Työvaiheet

1. Koverra kaaleista kannat pois ja laita kaalit pakasteeseen. Anna niiden olla pakasteessa vähintään vuorokauden. Sulata pakastuneet kaalit. (8 h/vaikka yön yli)  Lehdet irtoavat helposti sulaneista kaaleista.

2. Keitä riisi kypsäksi vedessä (riisipussin ohjeen mukaan) , jossa on mukana lihaliemikuutio. Raakana 1,5 dl.

3. Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota ne pehmeiksi paistinpannulla.

4. Hienonna kaalien keskelle jäänyt "sydän" silpuksi.

5. Lisää täytteen ainekset raakaan jauhelihaan: Kaalisilppu, (3 dl riittää kaalisilppua) kuullotetut sipulit, keitetty riisi, kananmunat, mausteet, siirappi ja maito. Sekoita kädellä ainekset hyvin yhteen. Saa olla löysää ja mausteista!

6. Kuivaa kaalilehdet talouspaperilla. Ohenna kaalilehtien ruotoja terävällä veitsellä.

7. Voitele uunivuoat voilla.

8. Laita kaalilehdille täytettä n. 2-3 rkl.  Rullaa paketiksi niin, että käännät myös reunat päälle. Kierrä tiiviiksi rullaksi. Lado rullat voideltuun uunivuokaan saumakohta alaspäin. (Itse laskin monta isoa kaalilehteä on ja jaoin täytteen valmiiksi yhtämoneen osaan, jotta täyte riittää kaikkiin). Näistä tuli isoja!

9. Vuole juustohöylällä ohuita voisiivuja jokaiselle kääryleelle ja valuta vielä päälle siirappia.

10. Paista vuokia ensin 200 asteessa (uunin toiseksi alimmaisella tasolla) n. 45 min, kunnes alkaa tulemaan väriä pintaan.   Paista lopuksi 160 asteessa uunin alatasolla ainankin 2 h. Sivele kääryleitä välillä vuokaan kertyneellä liemellä. Jos liemi uhkaa loppua, niin voit tehdä sitä lisää kiehauttamalla vettä ja lisäämällä siihen siirappia ja voita. Voit myös käännellä kääryleitä vuoassa. Paiston loppuvaiheessa voit laittaa päälle folion. Anna vetäytyä.

Itse pidän hyvin hautuneista siirappisista kääryleistä.

Nauti puolukkahillon kanssa.

Ohje: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Italialaisen mare e monti -tattipastan innoittama merellinen spagetti on varsinainen makupommi. Tuoreen mintun raikas yrttisyys sopii tatin pähkinäiseen aromiin. Vähän minttua, paljon tattia on hyvä mittasuhde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-simpukkaspagetti

Ainekset

4
(yhteensä noin 600 g)
napakkaa, keskikokoista herkkutattia
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1
pkt (450 g)
sinisimpukoita (pakaste)
4
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
chilihiutaleita
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1
dl
kuohukermaa + 1 dl pastan keitinlientä
1
tl
kuivattua oreganoa
2
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
400
g
spagettia
2
l
vettä
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsäksi.
  2. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja sipuli. Laita pakastetut simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista joukosta rikkoutuneet simpukat.
  3. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sieniä noin 5 minuuttia niin, että niistä irronnut neste alkaa kiehua kasaan. Lisää valkosipulit, sipulit ja kuivatut chilit ja paista niin, että sipulit ruskistuvat hieman.
  4. Laita myös simpukat pannulle, lisää viini ja kiehauta. Lisää kerma ja keitinvesi ja keitä kannella peitettynä 10 minuuttia.
  5. Siivilöi pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Mausta oreganolla ja mintulla. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Meeri Koutaniemi ja Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Valokuvaaja Meeri Koutaniemen bravuuriruoka hernepestospagetti yllättää chilin potkulla. Hurmaavan tulista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Meerin hernepestospagetti

Ainekset

2
dl
(tuoreita) herneitä
1
dl
raastettua parmesaania tai pecorinoa
1
dl
paahdettuja cashewpähkinöitä
½
dl
paahdettuja pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
korianteria
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu ja hieman raastettua kuorta
1
keltainen habanero ja/tai scotch bonnetkastiketta (esim. Poppamies) tai chilihiutaleita
noin 1
tl
sormisuolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
300
g
spagettia
Tarjoiluun
yrttejä, herneitä ja parmesaania

Työvaiheet

  1. Raasta juusto ja paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Hienonna yrtit, kuori ja raasta valkosipulinkynsi.

  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

  3. Keitä lisäksi spagettia. Tarjoa yrttien, herneiden ja parmesaanin kanssa.

Kommentit (0)