Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 234 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Laadukas kanaliemi on ilman munamaitoa syntyvän makaronilaatikon juju.

Makaronilaatikko on arkiruokien vakiokalustoa monessa kodissa. Valmistustapoja on monia, mutta yleinen tyyli on valmistaa laatikko munamaitoseokseen. Tällä kertaa munamaidon korvaa laadukas kanaliemi.

Resepti etenee kuitenkin tuttuun tyyliin. Makaronit keitetään suolatussa vedessä, jonka jälkeen paistetaan jauheliha. Tässä reseptissä kannattaa suosia joko sika-nautajauhelihaa tai rasvaista naudanlihaa. Lopuksi jauhelihan joukkoon lisätään hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kypsä jauheliha sekoitetaan makaronien sekä voisulan kanssa, jonka jälkeen se kaadetaan uunivuokaan ja viimeistellään kanaliemellä.

Aktiivinen kokkausaika jää makaronilaatikon valmistuksessa lyhyeksi, mutta uunissa se saa kypsyä 45 minuuttia ja vetäytyä vielä 10 minuuttia paiston jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas makaronilaatikko

Ainekset

1
ps (400 g)
makaronia
400
g
sika-nautajauhelihaa tai rasvaista naudanjauhelihaa
1 (iso)
sipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
5
dl
kanalientä
1
dl
parmesaania raasteena
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl suolaa/3 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Paista jauheliha rapeaksi omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja lisää jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Älä ruskista enää.
  3. Kuumenna (kiertoilma)uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Käytä puolet voista uunivuoan voiteluun. Sekoita makaronit, jauheliha-sipuliseos ja puolet voisulasta. Levitä seos vuokaan. Valmista kanaliemi ja kaada se vuokaan. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle ja sekoita niin, että osa juustosta sekoittuu muihin aineisiin. Kypsennä uunin alatasossa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Vinkki Voit keittää oman kanaliemen esimerkiksi broilerin perkeistä ja luista. Sopiva suhde on 350 grammaa perkeitä ja 1 litra vettä.

Kommentit (10)

Aivis

Meillä makaroonit keitetään lihaliemessä,joka kaadetaan laatikkoon.Päälle vain tomaattia ja persiljaa.

Vierailija

Meillä makaroneja ei edes keitetä etukäteen. Liha- tai kanalientä vain pitää olla sen verran runsaasti että ei tule liian kuivaa.

RiittaM
Seuraa 
Liittynyt1.2.2017

Hyvä resepti, jossa makaroneista ei tule lotköjä.

Vierailija

"Vinkki Voit keittää oman kanaliemen esimerkiksi broilerin perkeistä ja luista. Sopiva suhde on 350 grammaa perkeitä ja 1 litra vettä."

Kyllä aika onneton "laadukas" kanaliemi tulee siitä jos siihen yrittää käyttää pelkkää vettä ja broilerinperkeitä. Ei taida tämä kokki olla ikinä keittänyt kanalientä kun antaa noin "pelkistettyjä" ohjeita. Jos annetaan resepti, niin sen pitää olla sellainen joka toimii, eikä mitään sinnepäin!

Vierailija

Kyllä kanafondi on minusta parasta!

Vierailija

Ja reseptin tulisi toimia jos se julkaistaan!

Vierailija

Miksi näissä resepteissä ei koskaan mainita kuinka iso astia tarvitaan. Riittääkö tähän esimerkiksi 1,5 litran lasivuoka? Voihan tuon karkeasti laskeakin mutta joissain resepteissä pitää ottaa huomioon myös kohoaminen yms. Lisäksi olisi kiva tietää kuinka ison kulhon vaatii kun alkaa sekoittelemaan.

Vierailija

Ei ole makaronilaatikkoa. On lihamakaronilaatikkoa.

Vierailija

Kuka keittää tänä päivänä broilerin luita tai jämiä. Kyllä liemikuutiot ja ja kanafondit ovat paljon parempia. Laatikkoon voi myös lisätä tomaattipyreetä tai tomaattimurskaa. Käytän erilaisia lisukkeita. Oman maun mukaan. Ja lapsetkin tykkää

Kalkkis

Eikös liharuokaan lihalientä ja kanaruokaan kanalientä?!no makunsa kullakin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Kesällä grillipihvin kastike on persiljaa ja ruohosipulia tulvillaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min (+ 1 t)
Vaikeustaso
Helppo

Grillipihvi ja yrttikastike

Ainekset

500
g
naudan ulkofileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
KASTIKE
1
dl
persiljaa
1
dl
ruohosipulia
½
dl
tuoretta rakuunaa
50
g
voita
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
2
tl
rosepippuria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Leikkaa liha neljäksi pihviksi, nuiji pihvit kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna kaasugrilli tai valmista hiillos riittävän kuumaksi. Taputtele pihvit öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pihvit lautaselle ja peitä foliolla tai toisella lautasella. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

  3. Hienonna persilja, ruohosipuli ja rakuuna monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.

  4. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja anna kiehua, kunnes neste haihtuu puoleen. Lisää yrttivoi liemen sekaan sauvasekoittimella sekoittaen. Mausta pippurilla.

  5. Viipaloi liha ja lusikoi päälle yrttikastiketta. Herkuttele perunasalaatin kanssa.

Lipstikkapesto-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita
2
varrellista nippusipulia
1
nippu retiisiä
1
pieni kesäkurpitsa
PESTO
2
dl
lipstikkaa
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesaania
1
d
auringonkukansiemeniä
2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita pestosta. Huuhtele lipstikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta parmesaani.

  2. Paahda siemeniä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia.

  3. Laita kaikki peston ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasainen tahna.

  4. Harjaa perunat puhtaiksi. Kuumenna litra vettä kattilassa, mausta suolalla ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hieman.

  5. Halkaise suurimmat perunat, jätä pienet kokonaisiksi. Hienonna sipulit, viipaloi retiisit ja kesäkurpitsat. Laita kasvikset isoon kulhoon ja sekoita joukkoon pesto.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.