Mainos
Knorr on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.

Bouillabaisse on alun perin Marseillen kalastajien halpa ja helppo eväs, josta on sittemmin tullut arvostettu klassikko. Bouillabaissen liemi keitetään kalaliemeen katkaravunkuorien ja sipulin kanssa. Fenkoli ja tomaatit antavat ominaismaun tälle klassikolle, jota jokaisen on kokeiltava ainakin kerran elämässään. Perunasta tehty rouille-kastike kruunaa koko komeuden.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
90 min

Bouillabaisse ja rouille

Ainekset

Rouille
1
iso, keitetty peruna (200 g)
1
valkosipulinkynsi
0,5
tl
suolaa
1
munankeltuainen
n. 0,75
dl
oliiviöljyä
Bouillabaisse
500
g
katkarapuja
500
g
sinisimpukoita
300
g
punakampelaa
400
g
turskaa
1,5
l
vettä
3
Knorr Fond “du Chef” -kala-annosfondia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
(300 g) fenkoli
1
tlk
(500 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
0,5
tl
suolaa
1
tl
cayennepippuria
1
tl
savupaprikaa
2
dl
valkoviiniä

Työvaiheet

  1. Pese, puhdista ja tarkista sinisimpukat. Jos käytät tuoreita sinisimpukoita, heitä pois ne yksilöt, jotka ovat kiinni tai eivät mene kiinni kopsauttaessa kuorta. Laita katkaravut ja simpukat jääkaappiin odottamaan. 
  2. Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna puolet lehtipersiljasta. Huuhtele ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi varsineen ja lehtineen. Avaa tomaattisäilyke ja leikkaa tomaatit purkissa saksilla pieniksi. 
  3. Lorauta tilavaan (4 l) paksupohjaiseen kattilaan oliiviöljyä ja kuumenna se. Nosta sipuli, valkosipuli ja persiljat kattilaan. Lisää mausteet. Kuullota sipulia ja lisää joukkoon katkaravun perkeet. Lisää mausteet. Kuullota muutama minuutti ja mittaa joukkoon valkoviini. Anna viinin kiehahtaa ja kaada joukkoon kalaliemi. Keitä lientä kasaan ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes lientä on jäljellä noin 2/3. 
  4. Siivilöi liemi ja painele ravuista kaikki neste talteen. Kaada liemi takaisin kattilaan. Kuumenna se ja nosta joukkoon fenkolit sekä tomaattisäilykkeen sisältö. Keitä kansi raollaan noin 35 minuuttia, kunnes fenkolit ovat täysin kypsiä. 
  5. Lisää kattilaan turskan fileet ja anna kypsyä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää sitten kampelan fileet ja anna kypsyä pari minuuttia. Sekoita sitten joukkoon simpukat ja katkaravut. Anna liemen kiehahtaa ja sammuta liesi ja anna muhia kannen alla 10 minuuttia. 
  6. Nosta kalat ja äyriäiset annoskulhoihin ja kaada lientä päälle. Ripottele päälle vielä lehtipersiljaa. Tarjoa leivän ja rouillen kanssa.

 

Kokeile myös lämpimän mausteista pohjois-afrikkalaista broileripataa.

Kommentit (1)

MikkoPi

En voi suositella tätä. Pöntöstä alas 50e..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Helpot kalapihvit maistuvat lapsillekin. Maku on lempeä, eikä yhden yhtä ruotoa löydy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipihvit

Ainekset

1
pkt (280 g)
kirjolohen jauhelihaa (Saimaan tuore)
1
dl
kermaviiliä
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
pieni sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
tilliä silputtuna
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
½
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Yhdistä kalaan kermaviili, korppujauho ja muna.
  2. Pilko sipuli. Kuullota öljyssä.
  3. Silppua tilli. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Kuumenna voita pannulla. Nosta lusikalla murekkeesta nokareita pannulle ja painele pihveiksi. Paista muutama minuutti per puoli. Tarjoa kalapihvit uusien perunoiden tai muusin kanssa. Rouskuva lisuke tulee naposteluporkkanoista.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tähteeksi jääneet keitinperunat pyöräytetään raikkaan makuisessa jogurttikastikkeessa, jossa on maukasta luonnonkalasäilykettä, kokojyväsinappia ja sitruunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hävikkiperuna-villikalasalaatti

Ainekset

noin 800
g
keitettyjä perunoita
1
purjo
1
prk (150 g)
luonnonkala/villikalasäilykettä öljymarinadissa
2
dl
maustamatonta rasvatonta ja laktoositonta jogurttia
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
kokojyväsinappia
1
rkl
pieniä kapriksia
1
kerä rapeaa salaattia
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi.

  2. Sekoita kulhossa kalasäilyke marinadeineen, jogurtti, sitruunanmehu, sinappi ja kaprikset. Lisää perunat ja sekoita. Nostele perunasalaattia huuhdottujen, rapeiden salaatinlehtien päälle. Rouhaise päälle mustapippuria.