
Munkit gluteenittomat,maidottomat
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita sokeri, kananmunat, kardemumma ja suola veteen. Mittaa jauhot ja lisää kuivahiiva niiden sekaan. Lisää noin puolet jauhoista ja vaivaa, kunnes taikina on tasaista. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Vaivaa, kunnes taikina on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota puoli tuntia.
Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa jauhotetuin käsin tasaiseksi. Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi ja pyörittele pulliksi. (Gluteenittomista jauhoista tehty taikina tarttuu helposti leivinalustaan, joten pullat on kätevintä pyöritellä käsien välissä.) Anna pullien kohota peitettynä 20 minuuttia. Jos haluat tehdä munkkirinkeleitä, paina kohonneeseen pullaan sormella reikä ja venytä se isommiksi.
Kuumenna öljy korkeareunaisessa teräskattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Tarkista öljyn lämpötila mittarilla tai vaalealla leipäpalalla. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Käytä munkkien käsittelyyn reikäkauhaa tai kahta lusikkaa. Kypsennä 3 munkkia kerrallaan öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja kääntele ne lämpiminä sokerissa.
2,5 litraa vettä??? Ihanko varmasti?
Kirjoitusvirhe 2,5dl :)