
Vegaaninen pestopasta vie kielen! Salaisuutena on itse tehty pesto, jossa maistuvat rucola ja sitruuna. Balsamicosienet ja spagetin joukossa kypsyvät kesäkurpitsasuikaleet pitävät huolen mehevyydestä. Kokeile ja ihastu!
Vegaaninen pestopasta ja balsamicosienet
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda kurpitsansiemenet kuumalla pannulla pestoa ja koristelua varten.
- Tee pesto. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu sauvasekoittimen kulhoon. Paloittele valkosipuli joukkoon. Ota kourallinen rucolaa sivuun koristelua varten. Lisää loppu rucola, basilika varsineen, suola, pippuri ja öljy. Soseuta. Lisää kurpitsansiemenet ja soseuta karkeaksi.
- Viipaloi sienet. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sienet kauniin ruskeiksi. Pirskota balsamico ja suola päälle.
- Keitä spagetti lähes kypsäksi.
- Viipaloi kesäkurpitsat veitsellä ohuiksi viipaleiksi, jotka jäävät kiinni kantaan. Viipaloi ne sitten spagettimaisiksi nauhoiksi juustohöylällä. Lisää kesäkurpitsa spagetin joukkoon ja keitä 1–2 minuuttia.
- Valuta pasta. Sekoita pesto joukkoon. Ripottele sieniä, siemeniä ja rucolaa annosten päälle.
Kesäkurpitsan käsittely kestää pitemmän hetken, ehdottomasti kannattaa tehdä ennen kuin laittaa pastan kiehumaan. Sitruunamehun määrän kanssa kannattaa myös olla tarkkana.