Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 202 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Uusi sunnuntairutiinisi! Jogurttimunilla ja limetti-tomaattikastikeella täytetyt tortillat eivät ole se tavanomaisin aamupala, mutta luota meihin: näihin jää koukkuun ja pahasti.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aamiaistacot

Ainekset

2
dl
kreikkalaista jogurttia
ripaus suolaa
2
kevätsipulia
1
ruukku
tuoretta korianteria
4
kananmunaa
4
kpl
pieniä maissitortilloja
voita paistamiseen
Limetti-tomaattikastike
1
punainen mieto chili
2
isoa kuorittua purkkitomaattia (noin ½ prk)
1
rkl
limetin mehua
1
tl
worcesterkastiketta
1
tl
chilikastiketta (esim. sriracha)
1
tl
sokeria
1/4
tl
savupaprikaa
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin tomaattikastike. Hienonna chili. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittime kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  2. Mausta jogurtti suolalla. Hienonna kevätsipuli ja korianteri valmiiksi.
  3. Paista munia voissa keskilämmöllä, kunnes keltuainen hyytyy. Jätä toinen puoli paistamatta. Mausta munat ripauksella suolaa.
  4. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lämmitä tortillat lämpimässä pannussa molemmin puolin.
  5. Levitä tortilloille jogurttia. Laita paistettu muna päälle. Viimeistele tacot tomaattikastikkeella, kevät-sipulilla ja korianterilla.

 

Kommentit (5)

Outo nimi

Tacot? Aamiastortillahan tuo. Ei missään nimessä taco.

Vierailija

Savupaprikaa, nam! Sitä kaadan muutenkin suuhun niin että pöllyää!😆

Teme

Outo nimi: Nimenomaan taco. Tahot tehdään Meksikossa yleensä pehmeiden tortillojen sisään. Tortilla on siis se lätty ja täytettynä siitä tulee pehmeä tai rapea taco.

Tässä meksikolaisen henkilön selitys asiasta:

Tacos - are mainly made from soft corn tortillas, the hard shell variant is almost exclusive from the tex mex style. (Basically the tortilla was used much like in mid orient countries as an edible tool to eat your food. That is why most of our well known dishes are served that way) So tacos are nothing more than meat or whatever minced or sliced meat put inside a torilla..

Outo nimi

Teme: meksikolaisen henkilön selityksestäkään tuosta ei tacoa saa, sillä ohjeessa ei ole lihaa missään muodossa.

Käyttäjä12026
Seuraa 
Liittynyt7.8.2018

Nimeen omaan pehmeä taco käärittynä tortilla lettuun. Eikä tacossa ole pakko käyttää mitään lihaa vaan voi tehdä myös kalasta ja vaikka pelkästään kasviksista.  Tähän käytin cremefraisea kananmunan alla, valmista tomaattisalsa-kastiketta ja tulista chilikastiketta sen päällä ja sekä viipaloin siihen vielä avocadon ennen taittamista ja käärimistä. Tosi maukasta :-)

PLS

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.