
Uusi sunnuntairutiinisi! Jogurttimunilla ja limetti-tomaattikastikeella täytetyt tortillat eivät ole se tavanomaisin aamupala, mutta luota meihin: näihin jää koukkuun ja pahasti.
Aamiaistacot
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin tomaattikastike. Hienonna chili. Mittaa kastikkeen ainekset sauvasekoittime kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
- Mausta jogurtti suolalla. Hienonna kevätsipuli ja korianteri valmiiksi.
- Paista munia voissa keskilämmöllä, kunnes keltuainen hyytyy. Jätä toinen puoli paistamatta. Mausta munat ripauksella suolaa.
- Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lämmitä tortillat lämpimässä pannussa molemmin puolin.
- Levitä tortilloille jogurttia. Laita paistettu muna päälle. Viimeistele tacot tomaattikastikkeella, kevät-sipulilla ja korianterilla.
Tacot? Aamiastortillahan tuo. Ei missään nimessä taco.
Savupaprikaa, nam! Sitä kaadan muutenkin suuhun niin että pöllyää!😆
Outo nimi: Nimenomaan taco. Tahot tehdään Meksikossa yleensä pehmeiden tortillojen sisään. Tortilla on siis se lätty ja täytettynä siitä tulee pehmeä tai rapea taco.
Tässä meksikolaisen henkilön selitys asiasta:
Tacos - are mainly made from soft corn tortillas, the hard shell variant is almost exclusive from the tex mex style. (Basically the tortilla was used much like in mid orient countries as an edible tool to eat your food. That is why most of our well known dishes are served that way) So tacos are nothing more than meat or whatever minced or sliced meat put inside a torilla..
Teme: meksikolaisen henkilön selityksestäkään tuosta ei tacoa saa, sillä ohjeessa ei ole lihaa missään muodossa.
Nimeen omaan pehmeä taco käärittynä tortilla lettuun. Eikä tacossa ole pakko käyttää mitään lihaa vaan voi tehdä myös kalasta ja vaikka pelkästään kasviksista. Tähän käytin cremefraisea kananmunan alla, valmista tomaattisalsa-kastiketta ja tulista chilikastiketta sen päällä ja sekä viipaloin siihen vielä avocadon ennen taittamista ja käärimistä. Tosi maukasta :-)
PLS