Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Jukka Rapo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 annosta
Valmistusaika
1 tunti 30 minuuttia + 4 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmaruudut

Ainekset

125
g
voita tai margariinia
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2,5
dl
vehnäjauhoja
1/4
tl
suolaa
6
dl
pakstettuja vadelmia
2,5
dl
sokeria
1,5
dl
sitruunanmehua
3
kpl
sitruunan kuorta
3
kpl
kananmunanvalkuaista
1
kpl
kananmunia
1,5
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Laita vadelmat sulamaan jääkaappiin yön yli.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa noin 22 x 22 -senttisen neliövuoan (tai pitkuliaisen vuoan) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Voitele paperi.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri ilmavaksi. Lisää vaniljasokeri, jauhot ja ripaus suolaa. Älä vaivaa, ettei taikinasta tule sitkeää. Painele taikina leivinpaperin päälle (ei reunoille) vuokaan jauhotetuin sormin. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Täytettä varten kaada vadelmat tiheäsilmäiseen siivilään, joka on kulhon päällä. Painele lusikalla vadelmia, jolloin siemenet jäävät siivilään ja sakea mehu valuu kulhoon. Lusikoi mehu myös siivilän ulkopuolelta kulhoon. Sekoita vadelmamehu, sokeri, sitruunamehu ja sitruunan hienoksi raastettu kuori sekä loput aineet yhteen tasaiseksi massaksi. Lisää jauhot vähitellen, ettei niistä muodostu paakkuja massaan. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista noin 30 minuuttia uunin ala- tai keskitasolla uunin tehosta riippuen. Jäähdytä.
  5. Pakasta jäähtynyt leivonnainen vuoassaan, vähintään 3–4 tuntia. Sen voi leipoa myös pakkaseen vierasvaraksi hyvissä ajoin etukäteen.
  6. Nosta hieman lämmennyt leivonnainen vuoasta paperin avulla ja leikkaa noin 3 x 3 sentin kokoisiksi ruuduiksi. Koristele vadelmilla, mustikoilla ja sitruunamelissalla tai mintulla. Myös kermavaahto sopii leivonnaisten seuralaiseksi. Tarjoa jääkaappikylminä, jopa hieman kohmeisina.

Vinkki! Jos otat koristevadelmat suoraan pakkasesta, tulee niiden pinnalle kaunis huurre tarjoiluvadilla.

Kommentit (1)

Käyttäjä24265_0
Seuraa 
Liittynyt21.6.2014

tosi raikkaita oli. sopii kesäpäivän jälkkäriksi :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.