
Kätevä kanapilahvi syntyy sukkelasti joka tapauksessa, mutta todellisessa paniikissa sen voi tehdä valmiista grillikanasta. Tähteistä saa kätevästi kylmän lounassalaatin lisäämällä esimerkiksi kurkkua ja pinaatinlehtiä.
Kanapilahvi
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele riisi runsaassa kylmässä vedessä ja jätä se likoamaan kylmään veteen.
- Kuori ja paloittele porkkanat. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
- Raasta appelsiinin kuori. Laita se sivuun kastiketta varten. Purista mehu talteen pilahvia varten.
- Sulata voi padassa tai paksupohjaisessa, laakeassa kattilassa. Laita broilerit pannuun nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suola, kurkuma, inkivääri ja juustokumina. Anna ruskistua 5 minuuttia tai kunnes nahkapuoli saa kauniin, ruskean värin. Lisää paistamisen aikana sipulit ja porkkanat broilerileikkeiden lomaan kuullottumaan. Käännä paistileikkeet ja lisää appelsiininmehu, kaneli, neilikat, rusinat ja vesi.
- Valuta riisi ja lisää se pataan. Kiehauta, sekoita kerran ja peitä kannella. Anna hautua keskilämmöllä 15 minuuttia.
- Valmista sillä välin kastike: sekoita appelsiinin kuoriraaste jogurttiin. Raasta joukkoon valkosipuli. Mausta mintulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Paahda mantelit kuivassa, kuumassa pannussa.
- Kumoa valmis pilahvi tarjoiluvadille. Revi broileri suupaloiksi. Lisää mantelit ja granaattiomenan siemenet päälle. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
Missä vaiheessa sipulit ja porkkanat laitetaan? Selkeyttä,pls.
Kiitos huomiostasi, sipulit ja porkkanat voi lisätä broilerileikkeiden lomaan kuullottumaan. Lisäsin tiedon nyt reseptiin!