
Kypsennä perunat pieninä kuutioina risoton tapaan pediksi paistetuille metsäsienille. Itkettävän ihanaa!
Perunat risoton tapaan, paistetut metsäsienet ja metsäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kylmään veteen odottamaan.
- Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipulia voissa kattilassa 2–3 minuuttia.
- Valuta perunakuutiot huolellisesti. Lisää ne ja kokonaiset timjaminoksat kattilaan. Kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja keitä kasaan, kunnes viini on melkein haihtunut.
- Lämmitä kasvisliemi. Lisää liemi perunoiden joukkoon 1 dl kerrallaan koko ajan sekoitellen, kunnes perunat ovat napakan kypsiä, noin 20 minuuttia.
- Käsittele sienet ja paista kuumalla pannulla voissa perunoiden kypsyessä. Mausta suolalla ja pippurilla
- Poista timjaminoksat kattilasta. Sekoita mascarpone, parmesaani, sitruunan mehu ja -kuori perunan joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
- Viimeistele annokset ja ripottele päälle yrttejä. Tarjoa heti.
Mielestäni ainesten listalta puuttuu kasvisliemi. Minkä verran sitä tarvitaan?
Kiitos hyvästä huomiosta! Nyt kasvisliemen määräkin on paikoillaan.