klo 8:00 | 29.8.2018

Kypsennä perunat pieninä kuutioina risoton tapaan pediksi paistetuille metsäsienille. Itkettävän ihanaa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Perunat risoton tapaan, paistetut metsäsienet ja metsäsalaatti
Ainekset
600
g
uusia tai kiinteitä perunoita
2
salottisipulia
50
g
voita
2
timjaminoksaa
1/2
dl
valkoviiniä
6-8
dl
kasvislientä
1
rkl
mascarponea
100
g
parmesaaniraastetta
1
rkl
sitruunan mehua
ripaus sitruunankuorta
1
tl
suolaa
3-5
kierrosta mustapippuria myllystä
10
ruohosipulinvartta
Lisäksi
metsäsieniä: rouskuja, tatteja ja/tai suppilovahveroita
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
Viimeistelyyn
(villi)yrttejä
Työvaiheet
- Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kylmään veteen odottamaan.
- Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipulia voissa kattilassa 2–3 minuuttia.
- Valuta perunakuutiot huolellisesti. Lisää ne ja kokonaiset timjaminoksat kattilaan. Kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja keitä kasaan, kunnes viini on melkein haihtunut.
- Lämmitä kasvisliemi. Lisää liemi perunoiden joukkoon 1 dl kerrallaan koko ajan sekoitellen, kunnes perunat ovat napakan kypsiä, noin 20 minuuttia.
- Käsittele sienet ja paista kuumalla pannulla voissa perunoiden kypsyessä. Mausta suolalla ja pippurilla
- Poista timjaminoksat kattilasta. Sekoita mascarpone, parmesaani, sitruunan mehu ja -kuori perunan joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
- Viimeistele annokset ja ripottele päälle yrttejä. Tarjoa heti.
Mielestäni ainesten listalta puuttuu kasvisliemi. Minkä verran sitä tarvitaan?
Kiitos hyvästä huomiosta! Nyt kasvisliemen määräkin on paikoillaan.