Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1778 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Kypsennä perunat pieninä kuutioina risoton tapaan pediksi paistetuille metsäsienille. Itkettävän ihanaa!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Perunat risoton tapaan, paistetut metsäsienet ja metsäsalaatti

Ainekset

600
g
uusia tai kiinteitä perunoita
2
salottisipulia
50
g
voita
2
timjaminoksaa
1/2
dl
valkoviiniä
6-8
dl
kasvislientä
1
rkl
mascarponea
100
g
parmesaaniraastetta
1
rkl
sitruunan mehua
ripaus sitruunankuorta
1
tl
suolaa
3-5
kierrosta mustapippuria myllystä
10
ruohosipulinvartta
Lisäksi
metsäsieniä: rouskuja, tatteja ja/tai suppilovahveroita
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
Viimeistelyyn
(villi)yrttejä

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kylmään veteen odottamaan.
  2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipulia voissa kattilassa 2–3 minuuttia.
  3. Valuta perunakuutiot huolellisesti. Lisää ne ja kokonaiset timjaminoksat kattilaan. Kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja keitä kasaan, kunnes viini on melkein haihtunut.
  4. Lämmitä kasvisliemi. Lisää liemi perunoiden joukkoon 1 dl kerrallaan koko ajan sekoitellen, kunnes perunat ovat napakan kypsiä, noin 20 minuuttia.
  5. Käsittele sienet ja paista kuumalla pannulla voissa perunoiden kypsyessä. Mausta suolalla ja pippurilla
  6. Poista timjaminoksat kattilasta. Sekoita mascarpone, parmesaani, sitruunan mehu ja -kuori perunan joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
  7. Viimeistele annokset ja ripottele päälle yrttejä. Tarjoa heti.

Kommentit (2)

An-jami

Mielestäni ainesten listalta puuttuu kasvisliemi. Minkä verran sitä tarvitaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta! Nyt kasvisliemen määräkin on paikoillaan.

Me Naiset on lisännyt 868 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Sujauta pastaan suppilovahveroiden seuraksi omenakuutioita ja rapsakkaa pekonia. Helppo kastike syntyy vikkelästi sillä aikaa, kun pasta kiehuu.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Suppilovahvero-omenapasta

Ainekset

300
g
nauhapastaa
2
l
vettä
2
tl
suolaa
1
l
suppilovahveroita
2
omenaa
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
dl
raastettua parmesaania
1
pkt (180 g)
pekonia
2
rkl
ruokaöljyä
10
lehteä
tuoretta salviaa
1/2–1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja keitä pastaa vedessä kahdeksan minuuttia.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa isoimmat muutamaan osaan. Kuutioi omenat ja hienonna sipulit. Raasta juusto.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista pekonisiivut rapeiksi molemmin puolin. Laita talouspaperin päälle valumaan. Paista sieniä ja sipuleita pekonin rasvassa pannulla viisi minuutttia. Lisää joukkoon salvianlehdet.
  4. Ota 2 dl pastavettä talteen ja valuta pasta. Laita pasta pannulle paistettujen sienien joukkoon, lisää juustoraaste ja 1 dl keitinvettä. Sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa ja kaikki ainekset sekoittuvat pastaan. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä, että saat pastalle kosteahkon kastikemaisen koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon paistetut pekonit.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina
Lohiviettelys ja ruisnapit
Lohiviettelys ja ruisnapit

Kauppojen palvelutiskillä tarjottavaa herkullista lohiviettelystä voit ihan hyvin valmistaa itsekin - vieläpä maidottomana ja laktoosittomana. Herkullisen makuinen ja näyttävä lohiviettelyssalaatti sopii pienten ruisnappien, ruokaisten smörrebrödien ja uuniperunoiden täytteeksi.

Voit valmistaa lohiviettelystä myös ihan tavallisen arkiruoan, kuten kasvispihvien lisukkeeksi. Savulohiviettelys viettelee nimensä mukaisesti, salaattia ei sitten jää koskaan ”yli”, sen viimeiset nokareet sipaistaan sukkelaan viimeistään iltapalaksi voileivän päälle.

Kurkkaa ainekset ja...

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Limetillä ja inkiväärillä maustettu katkarapu-tomaattisalaatti maistuu tomaattikeiton päällä, uuniperunoiden tai tacojen lisukkeena.

Annoksia
4
Valmistusaika
15
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-tomaattisalaatti

Ainekset

250
g
katkarapuja (pakaste)
4
luumutomaattia
1
pieni
punasipuli
pieni
pala
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2
rkl
limetin mehua
1
tl
limetinkuorta raastettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut ja valuta ne siivilässä. Kumoa kulhoon.
  2. Kalttaa tomaatit. Leikkaa niiden pintaan ristiviilto ja laske lusikalla hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit vedestä, kun kuori alkaa irrota. Jäähdytä ja kuori tomaatit. Leikkaa ne neljään lohkoon ja poista sisus.
  3. Kuori ja hienonna punasipuli. Raasta inkivääri. Lisää ne katkarapujen joukkoon.
  4. Mausta basilikalla, limetin mehulla ja kuoriraasteella sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Lisää lopuksi tomaattilohkot.

Vinkki! Tämä katkarapu-tomaattisalaatti kuuluu olennaisena osana laulaja Anne Mattilan tomaattikeittoon. Keiton ohjeen löydät täältä!

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Anne Mattilan päivänä Satulinnassa syödään laulajan lempiruokaa, tomaattikeittoa. Keitto saa ihanan makunsa paahdetuista kasviksista ja tilkasta valkoviiniä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 50 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Anne Mattilan tomaattikeitto

Ainekset

noin 1
kg
kypsiä tomaatteja
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
pieni
palsternakka
1/2
dl
oliiviöljyä
noin 1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
sokeria
½–1
ruukkua
tuoretta basilikaa
2
dl
valkoviiniä
noin 4
dl
kasvislientä
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori sipulit, valkosipulinkynnet, porkkana ja palsternakka. Paloittele kasvikset ja levitä ne laakeaan vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Valele kasvikset öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
  3. Kumoa kasvikset kattilaan. Lisää sokeri, basilikan oksat ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
  4. Soseuta ja lisää kerma.

Vinkki! Tarjoa keitto Anne Mattilan tapaan katkarapulisukkeen kanssa. Ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)