Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 216 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Panu Pälviä

Carbonara-pasta – niin helppoa ja niin herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta carbonara

Ainekset

170
g
pekonia
3
kananmunaa
1
dl
(kuohu)kermaa
1
dl
juustoraastetta (parme­saania ja/tai pecorinoa)
350
g
spagettia
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Levitä pekoni kylmään pannuun ja paista suikaleet rapeiksi. Siirrä pannu pois levyltä.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma ja puolet juusto­raasteesta. Valuta keitetty pasta siivilässä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon pekoni. (Voit halutessasi jättää osan pekonin rasvasta pannuun.)
  4. Kun pekonin kanssa sekoitettu pasta ei ole enää tulikuumaa, lisää munaseos ja sekoita. (Liian kuumassa pastassa muna kypsyy kokkeliksi.)
  5. Mausta suolalla ja rouhi pinnalle runsaasti mustapippuria. Ripottele loput juustosta pastan joukkoon. Tarjoa ruoka heti.

Kommentit (1)

Päivi Vuorimies
Seuraa 
Liittynyt7.2.2015

Yksinkertaista ja maukasta. Keep it simply, toimii myös ruanlaitossa.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Shawarma on eräänlainen Lähi-Idän kebab: suikalelihaa, joka pyöritellään mausteseoksessa. Shawarman herkulliset mausteet saa nyt ylleen kasvisjauhis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeshawarma ja manteliriisi

Ainekset

1
pkt (280)
vegejauhista
PAISTAMISEEN
2
rkl
oliiviöljyä
SHAWARMA-MAUSTESEOS
4
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
suolaa
¾
tl
jauhettua maustepippuria
¾
tl
kanelia
¾
tl
kuminaa
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
kurkumaa
¼
tl
jauhettua mustapippuria
MANTELIRIISI
2
dl
basmatiriisiä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
75
g
kuivattuja pehmeitä luumuja
2
rkl
rypsiöljyä
dl
manteleita
(4
rkl
pinjansiemeniä)
2
tl
piparkakkumaustetta
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
tuoretta korianteria
LISÄKSI
kaupan valmista hummusta

Työvaiheet

  1. Tee ensin manteliriisi. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi. Hienonna luumut.

  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Kuullota sipuleita 5 minuutin ajan. Lisää porkkanaraaste ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.

  3. Lisää kypsä riisi, mausteet ja luumut. Lisää mantelit ja pinjansiemenet sellaisenaan tai paahda ensin kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja lisää vasta sitten. Kääntele ja lämmitä tasaiseksi, lisää öljyä tarvittaessa, jos riisi uhkaa palaa pohjaan.

  4. Hienonna lopuksi korianteria pinnalle ja tarjoa vegeshawarman ja hummuksen kanssa.

  5. Tee shawarma-mausteseos. Jauha mausteet morttelissa. Ruskista vegejauhis öljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta noin 2 teelusikallisella shawarma-mausteseosta.

  6. Tarjoa hummuksen ja manteliriisin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Maija Puoskari ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kun nälkäkiukku uhkaa kotiin tullessa, on kaapissa hyvä olla nopeasti kypsyvää tuorepastaa ja sille pikapikaa valmistuva kastike. Maija Puoskarin perheessä suositaan kermaista sienikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea sienipasta

Ainekset

n. 1
l
tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku lehtipersiljaa
2
rkl
voita
4–5
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
½
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
500
g
tuorepastaa
(tagliatelle tai fettucine)

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Hienonna myös lehtipersilja.

  2. Paista sieniä ensin kuumassa, kuivassa pannussa muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.

  3. Lisää voi ja sipulit pannuun. Kuullota muutama minuutti.

  4. Kaada kerma pannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kastiketta pienellä lämmöllä ilman kantta noin 4 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitruunamehu ja lehtipersilja.

  5. Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta. Kääntele sienikastike pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 351 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Superherkku uunifetapasta muuntuu syksyn sesonkiin kurpitsan avulla. Jos hurahdat kurpitsapastaan ja kaipaat variaatiota, lisää mukaan chiliä tai viimeistele pasta balsamicosiirapilla sitruunan sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kurpitsapasta

Ainekset

1
(noin 1½ kg)
myskikurpitsa
6
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
mustapippuria myllystä
2
pkt (à 200 g)
fetajuustoa
500
g
pastaa
100
g
rucolaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsasta kannat pois. Kuori ja halkaise kurpitsa. Lusikoi siemenet pois. Leikkaa kurpitsa suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa valkosipulinkynsistä kannat pois, älä kuori.

  2. Levitä kurpitsakuutiot pellille tai isoon metalliseen uunivuokaan. Lisää puolet oliiviöljystä, valkoviinietikka ja hunaja. Sekoittele ne kurpitsapaloihin.

  3. Lisää valkosipulinkynnet ja kokonaiset fetat pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää ja feta ruskistunut.

  4. Kun kurpitsat kypsyvät, keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 2 tl suolaa). Valuta siivilässä.

  5. Nosta pelti uunista. Purista pehmeät valkosipulit varovasti kuoristaan. Murskaa noin puolet kurpitsasta ja fetat haarukalla. Laita pasta ja rucola pellille. Purista sitruunan mehu ja rouhi ronskisti mustapippuria ainesten päälle. Sekoita hyvin.

Kommentit (2)

Vierailija

Entä loput öljystä?

Kari Lahtinen

Luulin fetareseptien jo jääneen menneisyyteen, mutta näköjään joku vielä haluaa tunkea ylisuolaista juustontekelettä ruokiinsa, ikään kuin ruokaan ei saisi hyvää makua muutoin kuin tönkkösuolaamalla.

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Natalia Salmela KUVA Piia Arnould

Natalia Salmelan tattirisotossa sienet näyttävät sieniltä eikä risottoa tarvitse hämmentää jatkuvasti lieden äärellä seisten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Natalia Salmelan sienirisotto

Ainekset

1
sipuli
½
dl
öljyä
4
dl
risottoriisiä
n. 4
dl
sieniä maun mukaan, esimerkiksi tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
1
l
kasvislientä fondista, voit lisäksi maustaa lientä kuivatuilla sienillä ja/tai soijakastikkeella
ripaus suolaa & mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
parmesaania tai Västerbotten-juustoa
3
rkl
voita
2
dl
tuoretta lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pane liedelle kaksi suurta kattilaa, toinen lientä ja toinen itse risottoa varten. Valmista fondista pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemi, Voit lisätä liemeen myös yhden desilitran kuivattuja sieniä tai lorauksen soijakastiketta.
  2. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota sitä risottokattilassa öljyssä. Sekoita sipulin joukkoon riisi. Sekoittele riisiä nuolijalla, ei lusikalla, jotta riisin pinta ei mene rikki. Lisää noin puolet liemestä sekä kolmasosa sienistä sekä suola ja pippuri. Anna porista miedolla lämmöllä. Sekoita välillä ja lisää loppuvaiheessa lisää lientä. Maistele oikean kypsyysasteen löytämiseksi, riisin pitää jäädä al denteksi. Yleensä risotto on valmis noin vartissa.
  3. Sillä välin kun risotto kiehuu, raasta juusto ja hienonna yrtit. Lisää valmiiseen risottoon juustoraaste, yrttisilppu, sitruunamehu ja voi. Jos haluat risotosta juoksevampaa, lisää vielä hieman lientä ja sekoita voimakkaasti.
  4. Puhdista ja paista loput sienistä hyvin kuumalla pannulla ja lisää ne risoton päälle. Tarjoile heti.

Kommentit (0)