
Pehmeäpintainen suklaakakku pitää sisällään sitruunaista täytettä.
Sitruunainen suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 25 cm). Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon varovasti sekoittaen, älä vatkaa.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.
- Tee sillä aikaa täyte. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Mittaa kuoriraaste, muna, vesi, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan ja kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Jäähdytä haaleaksi ja lisää ½ dl sitruunan mehua ja vaniljasokeri. Raasta mantelimassa. Vaahdota kerma ja lisää siihen ranskankerma ja mantelimassa. Sekoita lopuksi sitruunakiisseli vaahdon joukkoon.
- Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kiinnitä irtopohjavuoka uudelleen ja täytä kakku siihen tekeytymään. Nosta ensimmäinen pohjalevy vuokaan ja kostuta. Lisää puolet sitruunatäytteestä ensimmäiselle pohjalevylle. Tee samoin toinen kerros ja nosta kolmas kakkulevy kanneksi. Peitä vuoka kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
- Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyissä jaksoissa (sekoita välillä). Anna suklaan jäähtyä haaleaksi ja sekoita joukkoon ranskankerma.
- Poista kakku vuoasta. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun pintaan ja reunoille.
- Koristele kakku sitruunankuoren suikaleilla.
Hyvää tuli! 👍🏻