Bilberry Hill on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina
Lohiviettelys ja ruisnapit
Lohiviettelys ja ruisnapit

Kauppojen palvelutiskillä tarjottavaa herkullista lohiviettelystä voit ihan hyvin valmistaa itsekin - vieläpä maidottomana ja laktoosittomana. Herkullisen makuinen ja näyttävä lohiviettelyssalaatti sopii pienten ruisnappien, ruokaisten smörrebrödien ja uuniperunoiden täytteeksi.

Voit valmistaa lohiviettelystä myös ihan tavallisen arkiruoan, kuten kasvispihvien lisukkeeksi. Savulohiviettelys viettelee nimensä mukaisesti, salaattia ei sitten jää koskaan yli, sen viimeiset nokareet sipaistaan sukkelaan viimeistään iltapalaksi voileivän päälle.

Ohje on todella helppo ja nopea tehdä. Suosittelen lämpimästi, että valmistat viettelyksen edellisenä päivänä ennen tarjoamista. Lohiviettelyksen maku vain paranee entisestään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton savulohiviettelys

Ainekset

250-300
g
lämminsavulohta
1
kpl
kirpeä omena
1
kpl
keskikokoinen maustekurkku
1
dl
kevätsipulisilppua (tai purjoa)
0,5-1
dl
tillisilppua (tuore)
Kastike
1
dl
vaahtoutuvaa ”soijakermaa”
150
g
Oatly på Mackan naturell (1 prk, creme fraichen tyylinen kauravalmiste)
4-5
rkl
majoneesia
1
tl
hienoa suolaa
Mustapippuria rouhittuna oman maun mukaan
Koristeluun ruohosipulia ja tuoretta tilliä

Työvaiheet

1. Vaahdota soijakerma ja lisää joukkoon suola, mustapippuria myllystä, På Mackan, majoneesi ja sekoita tasaiseksi seokseksi vatkaimella.

2. Silppua kevätsipuli ja tilli. Kuutioi omena ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi.

3. Irrota savulohesta nahka, poista ruodot huolellisesti ja hienonna kalapala haarukalla nyhtäen.

4. Lisää vaahtoseoksen joukkoon kevätsipuli- ja tillisilppu, kuutioidut omena ja suolakurkkukuutiot sekä hienonnettu savulohi. Sekoita viettelys isolla lusikalla (älä "muusaa") tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa majoneesia, mustapippuria, suolaa tai sipulisilppua.

5. Kaada lohiviettelys tarjoiluastiaan, koristele pinta ruohosipulilla ja tillillä. Peitä astia tuorekelmulla ja säilytä jääkaapissa odottamaan tarjoilua. Odotuksen aikana maku vain paranee!

Vinkki!
Savulohiviettelys sopii mahtavasti myös maidottoman voileipäkakun täytteeksi.

Kommentit (2)

Käyttäjä38832_0
Seuraa 
Liittynyt2.9.2018

Tämä oli aivan mielettömän hyvää ja ilmavan kevyttä! Parempaa kuin maidollinen. Lisäksi resepti on myös munaton, kun käyttää vegemajoneesia. Meidän munaton- maidoton ehdotti tätä joulupöytään.

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei Imme! Mahtavaa kuulla että tykkäsit ohjeesta. Lohiunelmasta tulee tällä reseptillä kyllä tosi pehmeää ja kevyttä. Rasvaakin on vain vähän, tavalliseen lohiunelmaan verrattuna ;D. Joulupöydän herkkuna se onkin hyvä idea!

@bilberryhill

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suppiksista ja lehtikaalista saa pannulla paistamalla täydellisen salaatin, joka sopii lisukkeeksi niin lihalle, kalalle kuin syksyisille kasvisruoillekin. Valmista tulee vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin suppilovahvero-lehtikaalisalaatti

Ainekset

4
dl
suppilovahveroita
5
dl
lehtikaalia pieneksi revittynä
1
salottisipuli
1
dl
hassel- tai pekaanipähkinöitä
1
rkl
voita
KASTIKE
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa sienet tarvittaessa suupaloiksi. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä leikkuulaudalle. Rouhi ne.

  3. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sipuli ja voi. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja paista sekoitellen, kunnes kaali hieman pehmenee.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Sekoita hyvin. Viimeistele pähkinöillä.

Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.