Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 123 keittokirjaan.
OHJE Pirjo Toikkanen KUVA Sami Repo

Spelttijauhoista leivotuissa pikku piirakoissa lehtikaali kohtaa täyteläisen juuston ja rapsakan pähkinärouheen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + 35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lehtikaalipiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnä- ja/tai spelttijauhoja
½
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
100
g
huoneenlämpöistä voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
150
g
(5–6 lehteä) tuoretta lehtikaalia
vettä ryöppäämiseen
2
pientä keltasipulia
rkl
öljyä)
½
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
(luomu)kananmunaa
2
dl
ruokakermaa
1
dl
maitoa
2
dl
(100 g) juustoraastetta (emmentalia tai mozzarellaa)
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Sekoita pohjataikinaa varten jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Lisää pehmeä voi ja sekoita ainekset käsin. Sekoita joukkoon lopuksi kylmä vesitilkka.
  2. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan (Ø 25–27 cm) pohjalle ja reunoille ja pistele pohja haarukalla. Voit myös käyttää irtopohjaisia annosvuokia. Taikinasta riittää noin 6 pikkuvuokaan. Siirrä taikinalla vuorattu vuoka tai vuoat jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele ja valuta lehtikaalin lehdet. Poista lehtiruotien kovimmat osat ja leikkaa kaalinlehdet suikaleiksi. Kuumenna kattilassa vettä ja kiehauta lehtikaalinlehtiä 1–2 min. Valuta siivilässä.
  4. Kuori ja hienonna sipulit. Kypsennä sipulisilppua öljytilkassa liedellä pannussa 2–3 min ja yhdistä esikeitettyyn lehtikaaliin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 10 min. Pikkuvuoille riittää 5 min. Poista vuoka tai vuoat uunista ja levitä piirakkapohjalle tai pohjille tasainen kerros kaali-sipuliseosta.
  6. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma ja maito sekä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos kaali-sipulitäytteen päälle ja tasoittele ainekset tarvittaessa haarukan avulla. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.
  7. Paista piirakkaa uunin alimmassa tasossa 35–40 min. Pikkupiirakoille riittää noin 30 min.
  8. Lehtikaalipiirakka on mainio alkupala tai keiton lisä. Tai tarjoa se pienenä suolapalana esimerkiksi haudutetun teen kanssa.

Kommentit (2)

Camilla Salmi
Seuraa 
Liittynyt25.10.2015

Olipa aivan ihanaa piirakkaa! Itse tein tosin gluteenittoman ja maidottoman, mutta helppokos tuo on sellaiseksi muuntaa! Pohjan tein 1 dl kikhernejauhoja, 2 dl kaurajauhosekoitusta, 1 rkl psylliumia, 1 dl vettä ja 1 dl öljyä. Kaikki sekaisin ja vuokaan. En esipaistanut, ettei kuivuisi liikaa.

Camilla Salmi
Seuraa 
Liittynyt25.10.2015

Huomasinpa virheen ohjeessani... Eli öljyä 0,5 desiä, ei 1 dl...!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hehkuvanväriset kananmunat ovat kemujen katseenvangitsijoita! Mitä pidempään kananmunia marinoit, sitä pinkimpiä ja etikkaisempia niistä tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min + 3 t marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Pinkit kananmunat

Ainekset

6
kananmunaa
Marinadi
2
dl
punajuurisäilykkeen lientä (noin 700 gramman lasipurkki)
Täyte
1
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
currya
ripaus
suolaa
(vettä)
Lisäksi
100
g
sulatettuja ja valutettuja katkarapuja
tilliä tai vesikrassia

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Jäähdytä ja kuori. Upota kuoritut kananmunat punajuuriliemeen. Anna marinoitua noin 3 tuntia.
  2. Halkaise värjätyt munat pituussuunnassa ja poista keltuaiset varovasti.
  3. Riko munien rakenne haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon öljy, majoneesi, sinappi, curry ja pieni ripaus suolaa. Jatka vedellä tarvittaessa. Täytä kananmunat ja koristele katkaravuilla ja yrteillä.

Kommentit (1)

martti

pitäiskö rikkoa keltuaisten rakenne. eikä munien

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Cowboysalaatti - Ruokapankki
Cowboysalaatti - Ruokapankki

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Maistuu sellaisenaan tai esim. buffet pöydässä. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Tämä värikylläinen salaatti sopii mahtavasti myös noutopöydän antimeksi, grillipihvien ja -kanan lisukkeena. Voit myös tuunata salaattia vielä ruokaisemmaksi lisäämällä lisää proteiinia joukkoon. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Cowboysalaatti

Ainekset

1
prk
maissia
1
pkt
mustapapuja
1
kpl
punainen paprika kuutioituna
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1
varsi
kevätsipulia renkaina
1
kpl
pieni punasipuli renkaina
1
kpl
jalapeno hienonnettuna
½ / 1
puntti
korianteria hienonnettuna
2
kpl
avokadoa kuutioituna
2
kpl
limen mehua
1
kpl
valkosipulia hienonnettuna
loraus
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kaada kulhoon valutettu maissi ja huuhdellut mustapavut. Lisää kuutioitudut paprikat ja tomaatit sekä punasipuli sekä viipaloi kevätsipuli. Kuutioi avokado toiseen kulhoon ja purista päälle runsaasti limen mehua. Kaada avakadot muun salaatin päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi korianteria hienonnettuna. Sekoita kunnolla ja anna maustua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)