Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Pirjo Toikkanen KUVA Sami Repo

Spelttijauhoista leivotuissa pikku piirakoissa lehtikaali kohtaa täyteläisen juuston ja rapsakan pähkinärouheen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + 35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lehtikaalipiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnä- ja/tai spelttijauhoja
½
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
100
g
huoneenlämpöistä voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
150
g
(5–6 lehteä) tuoretta lehtikaalia
vettä ryöppäämiseen
2
pientä keltasipulia
rkl
öljyä)
½
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
(luomu)kananmunaa
2
dl
ruokakermaa
1
dl
maitoa
2
dl
(100 g) juustoraastetta (emmentalia tai mozzarellaa)
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Sekoita pohjataikinaa varten jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Lisää pehmeä voi ja sekoita ainekset käsin. Sekoita joukkoon lopuksi kylmä vesitilkka.
  2. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan (Ø 25–27 cm) pohjalle ja reunoille ja pistele pohja haarukalla. Voit myös käyttää irtopohjaisia annosvuokia. Taikinasta riittää noin 6 pikkuvuokaan. Siirrä taikinalla vuorattu vuoka tai vuoat jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele ja valuta lehtikaalin lehdet. Poista lehtiruotien kovimmat osat ja leikkaa kaalinlehdet suikaleiksi. Kuumenna kattilassa vettä ja kiehauta lehtikaalinlehtiä 1–2 min. Valuta siivilässä.
  4. Kuori ja hienonna sipulit. Kypsennä sipulisilppua öljytilkassa liedellä pannussa 2–3 min ja yhdistä esikeitettyyn lehtikaaliin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 10 min. Pikkuvuoille riittää 5 min. Poista vuoka tai vuoat uunista ja levitä piirakkapohjalle tai pohjille tasainen kerros kaali-sipuliseosta.
  6. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma ja maito sekä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos kaali-sipulitäytteen päälle ja tasoittele ainekset tarvittaessa haarukan avulla. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.
  7. Paista piirakkaa uunin alimmassa tasossa 35–40 min. Pikkupiirakoille riittää noin 30 min.
  8. Lehtikaalipiirakka on mainio alkupala tai keiton lisä. Tai tarjoa se pienenä suolapalana esimerkiksi haudutetun teen kanssa.

Kommentit (2)

Camilla Salmi
Seuraa 
Liittynyt25.10.2015

Olipa aivan ihanaa piirakkaa! Itse tein tosin gluteenittoman ja maidottoman, mutta helppokos tuo on sellaiseksi muuntaa! Pohjan tein 1 dl kikhernejauhoja, 2 dl kaurajauhosekoitusta, 1 rkl psylliumia, 1 dl vettä ja 1 dl öljyä. Kaikki sekaisin ja vuokaan. En esipaistanut, ettei kuivuisi liikaa.

Camilla Salmi
Seuraa 
Liittynyt25.10.2015

Huomasinpa virheen ohjeessani... Eli öljyä 0,5 desiä, ei 1 dl...!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen maissikeitto

Ainekset

1
iso sipuli
2-3
jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
2
ps (à 200 g)
pakastemaissia
2
kanaliemikuutiota
2
dl
(ruoka)kermaa
1
rkl
miriniä
1/2
tl
suolaa
Päälle
2
rkl
mustia seesamisiemeniä
kevät- tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
  3. Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
  5. Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ota pizzaperjantai haltuun tällä lähes itsestään valmistuvalla vegeherkulla! Sienen mehevä rakenne saa unohtamaan taikinankaipuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-minipizzat

Ainekset

4
isoa
portobellosientä
4
tl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
1
tl
pizzamaustetta
½
tl
valkosipulijauhetta
1
dl
valmista pizzakastiketta
100
g
kasvissuikaleita (esim. Apetit tuorekset)
4
rkl
parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja poista jalat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele öljyä molemmin puolin. Yhdistä mausteet keskenään ja ripottele seos sienten päälle. Paista 5 minuuttia.
  2. Lusikoi kastike sienille ja levitä kasvikset päälle. Raasta parmesaani pinnalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset saavat väriä.

Vinkki! Hyödynnä portobellojen jalat paistettuna salaateissa tai vaikka bolognesekastikkeessa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pecorino-juuston höystämä cacio e pepe on klassikkopasta, josta tuli hitti. Alkuperäiseen ohjeeseen ei kuulu rucolaa, mutta sen pippurinen maku sopii pastaan erinomaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Rucola-juustopasta

Ainekset

200
g
pecorinojuustoa
1
rkl
suolaa
400
g
spagettia
1
tl
mustapippuria myllystä
25
g
voita
2-3
dl
pastan keitinvettä
50
g
rucolaa

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Raasta juusto raastimen hienolla terällä.
  2. Suolaa vesi ja keitä pasta. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä kaksi minuuttia, sulata voi pannulla. Lisää mustapippuri ja paista sitä voissa.
  3. Ota 3 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Lisää pannulle pasta ja 1 dl keitinvedestä. Lisää juustoraaste kolmessa erässä voimakkaasti sekoittaen. Juuston tulee sulaa ja muodostaa veden kanssa kastike. Lisää keitinvettä, kunnes pasta on kosteaa, mutta ei vetistä.
  4. Sekoita rucola pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tuo arkeen luksusta ja nauti viikunaherkku alkupalaksi sellaisenaan tai esimerkiksi salaattipedillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia + paistaminen 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolla täytetyt viikunat

Ainekset

8
viikunaa
2
rkl
pähkinärouhetta
8
timjaminoksaa
1
pkt
pehmeää vuohenjuustoa
VIIMEISTELYYN
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa viikunoihin syvä ristiviilto saksilla. Irrota timjamista lehdet.
  2. Lado viikunat uunivuokaan. Avaa viikunat, jotta ne on helpompi täyttää. Lusikoi viikunoiden sisään vuohenjuustoa ja pähkinärouhetta. Lisää vielä puolet timjamin lehdistä. Paista 10 minuuttia.
  3. Valuta kuumien viikunoiden päälle hunajaa ja koristele timjamilla.

Kommentit (0)