Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3096 reseptiä.
Linkitetty 171 keittokirjaan.
OHJE Pirjo Toikkanen KUVA Sami Repo

Spelttijauhoista leivotuissa pikku piirakoissa lehtikaali kohtaa täyteläisen juuston ja rapsakan pähkinärouheen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + 35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lehtikaalipiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnä- ja/tai spelttijauhoja
½
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
100
g
huoneenlämpöistä voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
150
g
(5–6 lehteä) tuoretta lehtikaalia
vettä ryöppäämiseen
2
pientä keltasipulia
rkl
öljyä)
½
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
(luomu)kananmunaa
2
dl
ruokakermaa
1
dl
maitoa
2
dl
(100 g) juustoraastetta (emmentalia tai mozzarellaa)
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Sekoita pohjataikinaa varten jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Lisää pehmeä voi ja sekoita ainekset käsin. Sekoita joukkoon lopuksi kylmä vesitilkka.
  2. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan (Ø 25–27 cm) pohjalle ja reunoille ja pistele pohja haarukalla. Voit myös käyttää irtopohjaisia annosvuokia. Taikinasta riittää noin 6 pikkuvuokaan. Siirrä taikinalla vuorattu vuoka tai vuoat jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele ja valuta lehtikaalin lehdet. Poista lehtiruotien kovimmat osat ja leikkaa kaalinlehdet suikaleiksi. Kuumenna kattilassa vettä ja kiehauta lehtikaalinlehtiä 1–2 min. Valuta siivilässä.
  4. Kuori ja hienonna sipulit. Kypsennä sipulisilppua öljytilkassa liedellä pannussa 2–3 min ja yhdistä esikeitettyyn lehtikaaliin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 10 min. Pikkuvuoille riittää 5 min. Poista vuoka tai vuoat uunista ja levitä piirakkapohjalle tai pohjille tasainen kerros kaali-sipuliseosta.
  6. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma ja maito sekä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos kaali-sipulitäytteen päälle ja tasoittele ainekset tarvittaessa haarukan avulla. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.
  7. Paista piirakkaa uunin alimmassa tasossa 35–40 min. Pikkupiirakoille riittää noin 30 min.
  8. Lehtikaalipiirakka on mainio alkupala tai keiton lisä. Tai tarjoa se pienenä suolapalana esimerkiksi haudutetun teen kanssa.

Kommentit (3)

Camilla Salmi
Seuraa 
Liittynyt25.10.2015

Olipa aivan ihanaa piirakkaa! Itse tein tosin gluteenittoman ja maidottoman, mutta helppokos tuo on sellaiseksi muuntaa! Pohjan tein 1 dl kikhernejauhoja, 2 dl kaurajauhosekoitusta, 1 rkl psylliumia, 1 dl vettä ja 1 dl öljyä. Kaikki sekaisin ja vuokaan. En esipaistanut, ettei kuivuisi liikaa.

Camilla Salmi
Seuraa 
Liittynyt25.10.2015

Huomasinpa virheen ohjeessani... Eli öljyä 0,5 desiä, ei 1 dl...!

Eve leipuri

Kiitos tästä maukkaasta ja mehukkaasta piirakkaohjeesta. Tästä tuli uusi lempparipiirakkani 😋. Lisäsin täytteeseen vielä yhden kynnen v.sipulia ja pohjan v.jauhoista korvasin 0,5 dl ruisjauhoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Makeahkot kurpitsat sopivat jälkiruokaankin. Tässä kurpitsa maustetaan appelsiinilla ja kanelilla jouluiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu kurpitsa

Ainekset

600
g
kurpitsaa ilman kuorta
1
appelsiini
1
pss (500 g)
fariinisokeria
7
dl
vettä
4
kanelitankoa
1
dl
murskattuja pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
kondensoitua maitoa, vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa paloiksi.
  2. Pese appelsiini hyvin. Leikkaa kuoren ohut oranssi kerros talteen. Purista mehu. Laita kuoriviipaleet ja mehu kattilaan veden, sokerin ja kanelitankojen kanssa. Kiehauta seos.
  3. Lisää kurpitsat kattilaan. Keitä miedohkolla lämmöllä, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  4. Ota kurpitsa pois kattilasta ja laita tarjoiluvadille. Kiehuta seosta kattilassa, kunnes se muuttuu siirappimaisen paksuksi. Huomioi, että siirappi muuttuu jäähtyessään paksummaksi.
  5. Valuta siirappia kurpitsoille. Tarjoa kondensoidun maidon tai jäätelön kanssa. Ripottele päälle pähkinää ja koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Punajuuri on hyvä makupari monen juuston kanssa. Hyviä liittoja syntyy klassisesti vuohenjuuston, fetan ja sinihomejuuston kanssa. Tässä reseptissä risotto viimeistellään gorgonzolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuririsottoa ja gorgonzolaa

Ainekset

2
(200 g) punajuurta
1
pieni punasipuli
1
valkosipulinkynsi
6–8
dl
kasvislientä
2
rkl
voita
2
rkl
öljyä
2
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
2
dl
raastettua parmesaania
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
rkl
sitruunamehua
3
rkl
hienonnettua salviaa
100
g
gorgonzolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi.
  2. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
  3. Kuumenna paistokasarissa voi ja öljy. Lisää pannulle sipulit ja riisit. Kuullota miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia.
  4. Lisää punajuuriraaste ja valkoviini. Kun valkoviini on imeytynyt riisipaistokseen, lisää pari kauhallista kuumaa kasvislientä. Kypsennä keskilämmöllä. Jatka kasvisliemen lisäämistä pari kauhallista kerrallaan, kunnes riisi on kypsää, mutta vielä hampaissa tuntuvan pureskeltavaa. Tarvittavan kasvisliemen määrä riippuu kypsennyslämpötilasta. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia risottoriisilajikkeesta riippuen.
  5. Sekoita risottoon parmesaaniraaste, ranskankerma, sitruunamehu ja hienonnettu salvia. Lisää lopuksi gorgonzola. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Borani on yleisnimitys kypsistä kasviksista ja jogurtista sekoitettuun dippiin, jota tarjoillaan erityisesti Iranissa ja Turkissa alkuruokana leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-borani eli punajuuridippi

Ainekset

450
g
keitettyjä punajuuria
2
valkosipulinkynttä
200
g
turkkilaista jogurttia
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
viinietikkaa
½–1
tl
jauhettua kuivattua chiliä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä
1
tl
sinapinsiemeniä
150
g
fetajuustoa
paahdettua pitaleipää

Työvaiheet

  1. Murskaa punajuuret haarukalla kulhossa hienoksi. Kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset. Anna maustua viileässä puolisen tuntia.
  3. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla, viinietikalla tai hunajalla.
  4. Lusikoi punajuuridippi tarjoilukulhoon. Lisää päälle rouhittuja saksanpähkinöitä, sinapinsiemeniä ja murusteltua fetajuustoa. Tarjoile paahdettujen pitaleipien kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Oikein hyvää. Laitoin viinietikan sijasta sitruunamehua.

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Näyttelijä Jennifer Anistonin väitetään syöneen tätä nopeatekoista salaattia joka päivä kymmenen vuoden ajan lounaaksi Frendit-sarjan kuvauksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jennifer Anistonin salaatti

Ainekset

dl
raakaa bulguria
1
pieni punasipuli
1
kurkku
1
ruukku lehtipersiljaa
½
ruukkua minttua
200
g
fetaa
1
tlk
kikherneitä
1
dl (50 g)
hienonnettuja pistaasipähkinöitä
KASTIKE
4
rkl
sitruunan mehua
4
rkl
(neitsyt)oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä bulguri pakkauksen ohjeen mukaan suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita vielä lämpimään bulguriin. Anna jäähtyä.

  3. Kuori ja hienonna tai viipaloi punasipuli. Paloittele kurkku pieneksi, hienonna yrtit. Kuutioi feta, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna pistaasipähkinät. Sekoita kaikki ainekset bulgurin joukkoon.

Kommentit (0)