Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2740 reseptiä.
Linkitetty 164 keittokirjaan.
OHJE Pirjo Toikkanen KUVA Sami Repo

Spelttijauhoista leivotuissa pikku piirakoissa lehtikaali kohtaa täyteläisen juuston ja rapsakan pähkinärouheen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + 35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lehtikaalipiirakka

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnä- ja/tai spelttijauhoja
½
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
100
g
huoneenlämpöistä voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
150
g
(5–6 lehteä) tuoretta lehtikaalia
vettä ryöppäämiseen
2
pientä keltasipulia
rkl
öljyä)
½
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
(luomu)kananmunaa
2
dl
ruokakermaa
1
dl
maitoa
2
dl
(100 g) juustoraastetta (emmentalia tai mozzarellaa)
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Sekoita pohjataikinaa varten jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Lisää pehmeä voi ja sekoita ainekset käsin. Sekoita joukkoon lopuksi kylmä vesitilkka.
  2. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan (Ø 25–27 cm) pohjalle ja reunoille ja pistele pohja haarukalla. Voit myös käyttää irtopohjaisia annosvuokia. Taikinasta riittää noin 6 pikkuvuokaan. Siirrä taikinalla vuorattu vuoka tai vuoat jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele ja valuta lehtikaalin lehdet. Poista lehtiruotien kovimmat osat ja leikkaa kaalinlehdet suikaleiksi. Kuumenna kattilassa vettä ja kiehauta lehtikaalinlehtiä 1–2 min. Valuta siivilässä.
  4. Kuori ja hienonna sipulit. Kypsennä sipulisilppua öljytilkassa liedellä pannussa 2–3 min ja yhdistä esikeitettyyn lehtikaaliin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 10 min. Pikkuvuoille riittää 5 min. Poista vuoka tai vuoat uunista ja levitä piirakkapohjalle tai pohjille tasainen kerros kaali-sipuliseosta.
  6. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma ja maito sekä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos kaali-sipulitäytteen päälle ja tasoittele ainekset tarvittaessa haarukan avulla. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.
  7. Paista piirakkaa uunin alimmassa tasossa 35–40 min. Pikkupiirakoille riittää noin 30 min.
  8. Lehtikaalipiirakka on mainio alkupala tai keiton lisä. Tai tarjoa se pienenä suolapalana esimerkiksi haudutetun teen kanssa.

Kommentit (3)

Camilla Salmi
Seuraa 
Liittynyt25.10.2015

Olipa aivan ihanaa piirakkaa! Itse tein tosin gluteenittoman ja maidottoman, mutta helppokos tuo on sellaiseksi muuntaa! Pohjan tein 1 dl kikhernejauhoja, 2 dl kaurajauhosekoitusta, 1 rkl psylliumia, 1 dl vettä ja 1 dl öljyä. Kaikki sekaisin ja vuokaan. En esipaistanut, ettei kuivuisi liikaa.

Camilla Salmi
Seuraa 
Liittynyt25.10.2015

Huomasinpa virheen ohjeessani... Eli öljyä 0,5 desiä, ei 1 dl...!

Eve leipuri

Kiitos tästä maukkaasta ja mehukkaasta piirakkaohjeesta. Tästä tuli uusi lempparipiirakkani 😋. Lisäsin täytteeseen vielä yhden kynnen v.sipulia ja pohjan v.jauhoista korvasin 0,5 dl ruisjauhoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2740 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Manna on saanut tämän joulusalaatin ohjeen ystävältään. Ruokaisa, kirpeät ja makeat maut yhdistävä salaatti on kuin tehty joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusalaatti

Ainekset

4–6
kiinteää hapanta omenaa
¼
dl
pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita)
6
kivetöntä taatelia
2
ps (à 65 g)
salaattisekoitusta
200
g
vuohenjuustoa
Kastike
2
rkl
siideri -tai valkoviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sriracha-kastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lohko omenat 2–4 palaan koosta riippuen. Levitä omenalohkot folion päälle uunipellille. Paahda omenoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  2. Paahda pähkinät kuivassa pannussa ja rouhi ne veitsellä. Viipaloi taatelit.

  3. Sekoita kastikeaineet keskenään. Laita salaattisekoitus kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Jaa salaatti lautasille.

  4. Laita omenat, pähkinät ja taatelit salaatin päälle. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin murustellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2740 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Tänä jouluna bataattilaatikossa maistuu pehmeä ja makea kookos. Riisi tekee koostumuksesta tutun porkkanalaatikkomaisen. Edes kananmunaa ei tarvita.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-bataattilaatikko

Ainekset

1
kg
bataattia
1
limetti
½
tuore chili
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
tummaa siirappia
tl
suolaa
dl
puuroriisiä
dl
vettä
Pinnalle
1
ps (80 g)
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutio bataatti. Laita kuutiot kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Purista limetistä mehu ja hienonna chili.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kaada bataattien keitinvesi pois. Lisää kookosmaito, siirappi, limetin mehu, chili ja suola kattilaan bataattien joukkoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

  4. Sekoita riisi ja vesi bataattiseokseen.

  5. Kaada bataattiseos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 1 tunti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2740 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Kinkku-juustopiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko. Tällä kertaa se leivotaan valmistaikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-juustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
rukiista piirakkataikinaa
200
g
palvikinkkua
150
g
emmentalia
1
pieni punasipuli
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1
rs (200 g)
mustapippurituorejuustoa
¼
dl
maitoa
½
tl
suolaa
3
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  3. Kauli piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  4. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna persilja.

  5. Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää suola, kaprikset ja puolet persiljasta.

  6. Levitä tuorejuusto, kinkku, sipuli, kaprikset ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  7. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu persilja piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pannulla voissa paistetut juuresmuusirieskat ovat jopa parempia kuin uunissa paistetut normirieskat. Ooh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min + taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat pannurieskat

Ainekset

3
dl
huoneenlämpöistä (suolattua) perunamuusia tai peruna-bataattimuusia (esim. Apetit)
½
tl
suolaa
1
kananmuna
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

  2. Pyöritä taikinasta kunnolla jauhotetuin käsin 6 palloa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Voit joko kahden leivinpaperin välissä, runsaasti (gluteenittomia) jauhoja käyttäen kaulia ja painaa pallot ohuiksi rieskoiksi tai painaa ne litteiksi vasta pannulla lastan avulla.

  3. Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista rieskat pannulla kullanruskeiksi. Ohuet rieskat kypsyvät nopeasti. Tarjoa heti voisulan kanssa.

Kommentit (0)