Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 292 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuttu kanapasta muuttuu vieläkin herkullisemmaksi smetanan ja dijoninsinapin kanssa. Tämä pasta ei kaipaa edes parmesaania!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanapasta

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
sipuli
1
rkl
öljyä
1
prk (120 g)
smetanaa
2
rkl
sitruunamehua
(1
rkl
luomusitruunan kuorta)
1
rkl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
300
g
pastaa (esim. trottole)
Päälle
1
ps
kevätsipulia hienonnettuna
1
rkl
kapriksia
sitruunaa

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa fileet vinoviipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista broilerisuikaleet kuumalla pannulla öljyssä ahkerasti käännellen. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Lusikoi joukkoon smetana. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla muutama minuutti.
  3. Lisää sinappi, suola, pippuri ja sitruunamehu (sekä halutessasi sitruunankuoriraaste). Pyöräytä sekaisin.
  4. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
  5. Yhdistä pasta ja kastike. Anna vetäytyä hetki kannen alla. Viimeistele annokset kevätsipulilla, kapriksilla ja sitruunalla.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihan superhyvää. Kastikkeeseen kannattaa raastaa puolikkaan sitruunankuori, vaikka ohjeessa onkin suluissa.116

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren haukipata

Ainekset

500
g
ruodonta haukifileetä
½
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1–2
rkl
harissatahnaa
2
prk (à 390 g)
tomaattimurskaa
1–2
dl
vettä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
tl
yrttisekoitusta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi fileet kuiviksi ja mausta suolalla.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä padassa 5 minuuttia. Lisää harissa.

  3. Kumoa tomaattimurskat joukkoon. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää pataan. Valuta kikherneet ja lisää ne pataan yhdessä oliivien kanssa. Mausta yrteillä ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

  4. Paloittele haukifileet ja lisää ne pataan. Hauduta kannen alla 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin, ohran tai kauran kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kalalajina kestävää ja uusiutuvaa muikkua voisi syödä Suomessa enemmänkin. Pannumuikut voi tarjota modernisti kulhomuodossa perunamuusin ja hapankaalin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muikkubowl

Ainekset

500
g
puhdistettuja muikkuja
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
porkkanaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
vettä
2
tl
sokeria
2
dl
hapankaalila
JOGURTTI-TILLIKASTIKE
2
dl
maustamatonta jogurttia
¼
ruukku tilliä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
2
rkl
voita
2
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
½
l
valmista perunamuusia

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja kuivaa muikut. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

  2. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon etikka, vesi ja sokeri. Anna maustua.

  3. Kumoa jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon tilli. Lisää sinappi, hunaja ja pippuri.

  4. Paista muikut pannussa voi-öljy-seoksessa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

  5. Lämmitä perunamuusi ja jaa se kulhoihin. Laita päälle porkkanaa, hapankaalia ja muikut. Tarjoa lisäksi jogurttikastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Eteläitalialaisesta sardiinipastasta poimitut maut toimivat myös kotoisan savusilakan kanssa. Silakan sijaan voi pastaan laittaa mitä tahansa muuta savukalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakkapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
400
g
savusilakoita
½
dl
oliiviöljyä
1
prk (35 g)
kapriksia
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista tarvittava määrä mehua.

  2. Poista silakoista halutessasi nahka ja ruodot. Paloittele silakat.

  3. Kaada öljy pannulle, lisää valkosipuli ja lämmitä matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  5. Lisää pannulle kaprikset liemineen sekä mustapippuri. Kuumenna ja lisää silakat. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste ja mehu.

  6. Kauhaise pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kastike, lisää keitinvettä tarvittaessa. Hienonna päälle persiljaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Talven lämmittävin ja helpoin ruoka syntyy kanaliemessä keitetyistä pelmeneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pelmenit kanaliemessä

Ainekset

1
l
valmista kanalientä
½
tl
suolaa
1
ps (400 g)
pelmeneitä (pakaste)
RAPEA SIPULI
4
banaanisalottisipulia
2
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
½
tl
suolaa
LISÄKSI
smetanaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kanaliemi (ks. ohje).

  2. Valmista rapea sipuli. Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinileikkurilla. Kuumenna öljy teräs­kattilassa 170­asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun sipulit ruskistuvat öljyssä tasaisesti poreillen. Paista sipulit rapeiksi kahdessa erässä, noin 5 minuuttia. Nosta sipulit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Ripottele pinnalle suolaa.

  3. Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi. Lisää suola ja pelmenit. Keitä 5–7 minuuttia, kunnes pelmenit ovat sulaneet.

  4. Tarjoa rapean sipulin ja smetanan kanssa.

Mausteinen kanaliemi

Ainekset

750
g
broilerinsiipiä
1
kokonaisen kypsän broilerin luut
1
sipuli
1
porkkana
1
lehtisellerin varsi
1
kokonainen valkosipuli
6
maustepippuria
2
laakerinlehteä
2
timjamin oksaa
2
lehtipersiljan oksaa
2
tähtianista
2
tl
sinapinsiemeniä
3
l
vettä
1
tl
valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele broilerinsiivet kylmällä vedellä ja laita isoon kattilaan. Paloittele broileri muutamaan palaan.

  2. Leikkaa sipuli kuorineen lohkoiksi. Paloittele porkkana muutamaan pa­laan. Leikkaa lehtiselleri pituussuun­nassa puoliksi. Halkaise valkosipuli vaakasuunnassa.

  3. Laita kaikki ainekset etikkaa lukuun­ottamatta isoon kattilaan. Lisää vettä niin, että kaikki ainekset ovat veden peitossa.

  4. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä niin, että liemi poreilee.

  5. Kuori pinnalle kertynyt vaahto pois reikäkauhalla tai siivilällä. Lisää etikka. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen 3 tuntia. Tarkkaile nesteen määrää ja liemen makua. Lisää vettä tarvittaessa.

  6. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä. Kerää pois pinnalle noussut rasva.

Vinkki Nypi kypsistä siivistä lihat ja lisää ne salaatteihin tai pastakastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)