Kodin Kuvalehti on lisännyt 571 reseptiä.
Linkitetty 113 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuttu kanapasta muuttuu vieläkin herkullisemmaksi smetanan ja dijoninsinapin kanssa. Tämä pasta ei kaipaa edes parmesaania!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanapasta

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
sipuli
1
rkl
öljyä
1
prk (120 g)
smetanaa
2
rkl
sitruunamehua
(1
rkl
luomusitruunan kuorta)
1
rkl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
300
g
pastaa (esim. trottole)
Päälle
1
ps
kevätsipulia hienonnettuna
1
rkl
kapriksia
sitruunaa

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa fileet vinoviipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista broilerisuikaleet kuumalla pannulla öljyssä ahkerasti käännellen. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Lusikoi joukkoon smetana. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla muutama minuutti.
  3. Lisää sinappi, suola, pippuri ja sitruunamehu (sekä halutessasi sitruunankuoriraaste). Pyöräytä sekaisin.
  4. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
  5. Yhdistä pasta ja kastike. Anna vetäytyä hetki kannen alla. Viimeistele annokset kevätsipulilla, kapriksilla ja sitruunalla.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihan superhyvää. Kastikkeeseen kannattaa raastaa puolikkaan sitruunankuori, vaikka ohjeessa onkin suluissa.116

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Rapeaa ja mehevää! Lohischnitzelin superherkullisen pinnan alla maistuvat sinappi ja tilli. Muuta lisuketta ei tarvita, kuin nokare raikastavaa tillijogurttia.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohischnitzel

Ainekset

4
lohimedaljonkia (à n. 200 g)
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
2
kananmunaa
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1
dl
vehnäjauhoja
5
dl
pankojauhoja
n. 4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Tillijogurtti
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
tilliä hienonnettuna
2
dl
paksua maustamatonta jogurttia
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllsytä
Lisäksi
4
sitruunaviipaletta
4
isoa kaprista

Työvaiheet

  1. Tee ensin tillijogurtti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki tillijogurtin aineet. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Mausta kala suolalla ja pippurilla.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki laakealla lautasella. Lisää sinappi ja hienonna tilli joukkoon. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauho ja kolmannelle panko. Kierittele lohet ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten kananmunaan ja painele pinnalle pankoa.
  4. Paista lohischnitzelit kahdessa erässä tai samanaikaisesti kahdessa pannussa runsaassa öljyssä, noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Koristele sitruunaviipaleilla ja kapriksilla. Tarjoa tillijogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mozzarellalla gratinoitu tomaattinen simpukkavuoka on ruokatoimittaja Anu Braskin matkamuisto Sloveniasta. Ihanaa ruuassa on paitsi maku, myös helppous. Ainekset kypsyvät nimittäin yhdessä vuoassa kuplivan kuumaksi herkuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea simpukka-mozzarellavuoka

Ainekset

1
pkt (450 g)
sinisimpukoita (pakaste esim. Pirkka)
1
tlk (400 ml)
kuorittuja säilyketomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua tilliä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
kpl (à 125 g)
mozzarella di bufalaa
Persiljaöljy
1
ruukku
lehtipersiljaa
4
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Lisäksi
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin persiljaöljy. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne ja 1 dl oliiviöljyä kulhossa. Mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun simpukat valmistuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita jäiset simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Yhdistä säilyketomaatit, ½ dl oliiviöljyä ja mausteet laakeassa, korkeareunaisessa uunivuoassa. Painele muutama tomaatti haarukalla soseeksi, jätä loput kokonaisiksi. Kypsennä uunissa 15 minuuttia, kunnes seos on kuplivan kiehuvaa.
  4. Ota vuoka uunista, lisää simpukat ja revi juusto isoiksi paloiksi päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
  5. Lusikoi kuuman ruuan päälle reilusti persiljaöljyä ja tarjoa ruoka rapean maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tässä saattaa olla elämäsi koukuttavin lihapullaresepti. Se on pikaversio tutusta kotiklassikosta eli piparjuurilihasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Possupyörykät ja piparjuurikermakastike

Ainekset

Pyörykät
400
g
porsaan jauhelihaa
1
kananmuna
2
rkl
korppujauhoja
1/2
dl
kuohukermaa
2
tl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
appelsiininkuorta raastettuna
1
rkl
timjamia hienonnettuna
Piparjuuri-kermakastike
2
rkl
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
keitinlientä
1 1/2
dl kuohukermaa
n. 2
rkl
piparjuurta raasteena
2
rkl
appelsiinimehua

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, korppujauhot, kerma, sinappi, suola ja pippuri. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Hienonna timjami. Lisää appelsiininkuori ja timjami jauhelihaseokseen. Pyöritä mureketaikinasta kostutetuin käsin isoja lihapyöryköitä.
  2. Keitä pyörykät suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsäksi. Tähän kuluu noin 5 minuuttia. Säästä 1½ dl keitinlientä kastiketta varten ja pidä lihapyörykät lämpiminä folion alla.
  3. Sulata voi pienessä kattilassa. Vispilöi jauhot voin joukkoon ja kypsennä suurusta miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen pari minuuttia. Kaada kuuma keitinliemi nauhana suurukseen samalla vispaten. Lisää kerma ja keitä kastiketta, kunnes se paksuuntuu. Raasta piparjuuri. Mausta kastike piparjuurella ja appelsiinimehulla.
  4. Tarjoa kastike ja pyörykät erikseen tai upota pyörykät kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kapriksilla, tillillä ja sitruunalla höystetty linssipannu on ihana seuralainen ruskistetussa voissa paistetuille ahvenille.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut ahvenet ja pinaatti-linssimuhennos

Ainekset

4
pientä ahvenfilettä
1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
2
valkosipulinkynttä
1
ps (100 g)
tuoretta pinaattia
1
pieni
sitruuna (1-2 tl hienoksi raastettua kuorta ja noin ½ dl mehua)
1
tlk (310/265 g)
säilykelinssejä
2
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
50
g
voita
2
rkl
kapriksia
1
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla viilto fileen leveässä päässä ruotorivin kummallekin puolelle. Irrota kiilamainen pala ruotoineen.
  2. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Jauhota kalafileet kauttaaltaan.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Huuhtele ja valuta pinaatti. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Valuta linssit siivilässä.
  4. Tee kanaliemi vedestä ja liemikuutiosta.
  5. Kuumenna voi pannussa, anna sen kiehahtaa ja hieman ruskistua. Paista kalafileet kullanruskeiksi, molemmin puolin 2–4 minuuttia kalan paksuuden mukaan. Siirrä kalat pois pannusta ja pidä ne lämpiminä folion alla. Lisää valkosipulit ja kanaliemi pannuun. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Sekoita kaprikset ja sinappi joukkoon. Lisää pinaatit ja linssit. Hauduta pari minuuttia, kunnes pinaatti pehmenee.
  6. Hienonna tilli. Mausta paistos makusi mukaan sitruunalla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
  7. Lusikoi pinaatti-linssipaistosta liemineen lautasille ja laita paistetut kalat päälle.

Kommentit (2)

Risto Ruoto

Ovela käpy tuo reseptiikkaan piilotettu sitruuna. Sen kuoria ja mehua ei missään vaiheessa käsketä lisäämään ruokaan, mutta jos niin teet, on koko keitos pilalla. Kiva lisä kokkaamisessa tällaiset pikkuiset källit :D

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, lisään reseptiin kohdan, jossa sitruunan mehu ja kuoriraaste lisätään joukkoon. Harmillista, jos linssimuhennoksesta tuli liian sitruunainen. Tässä varmaankin vaikuttaa kovasti sitruunan koko ja kirpeys. Lisään tämänkin huomion ohjeeseen, että muutkin huomaavat lisätä sitruunaa maistellen.