Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 274 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mitä pidempään jaksat odottaa sitä taivaallisempi on lopputulos. Parmesaanilla ja rosmaariinilla maustetut perunat paahdetaan parhaiksi potuiksi ikinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t

Parmesaaniperunat

Ainekset

75
g
voita
8-12
jauhoista perunaa
4
rosmariinin oksaa
1 ½
dl
parmesaaniraastetta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi uunivuokaan lämpenemään. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese perunat huolellisesti. Irrota yrtit varsistaan ja hienonna ne.
  2. Sekoita käsin voi, yrtit, parmesaani ja suola. Lisää vuokaan perunat ja hiero seos niiden pintaan. Pistä haarukalla perunoihin muutama reikä. Paahda tunti uunissa. Kääntele välillä mausteissa. Lisää voita tai öljyä pintaan, jos ne tuntuvat kuivilta.

Kommentit (5)

Kokeilija

Uunin lämpötila?

Vierailija

Ohjeessa lukee 200 astetta.

Vierailija

"Mitä pidempään jaksat odottaa sitä taivaallisempi on lopputulos."
Jos olisi malttia ja aikaa niin saisiko siis parissa tunnissa perunat vielä paremmiksi? Mikä olisi tuolloin sopiva uunin lämpötila?

Vierailija

Kuvassa timjami, ei rosmariini. Sopan ohjeitten kirjoittamisessa ärsyttäviä toistuvuuksia: pottu, taivaallinen, uudelle tasolle ja soossi😣. Kenen kynästä?

Tänään kokeiluun

Viimeisin vierailija: timjami on lihan päällä, rosmariinin oksa on perunoiden vieressä, kuvassa alhaalla oikealla.  :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2925 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Retkikeittimellä syntyy erinomaista soppaa, kun muistat oikean kypsennysjärjestyksen. Tarkkaile kypsyyttä ja sekoita keittoa ahkerasti sekä lisää tarvittaessa nestettä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punainen currykeitto

Ainekset

1
sipuli
2
porkkanaa
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
parsakaali
2
rkl
öljyä
2
tl
punaista currytahnaa
2
dl
soijarouhetta
noin 1
l
vettä
tl
suolaa
2
dl
kookoskermaa
2
pkt
pikanuudeleita
1–2
limettiä

Työvaiheet

  1. Kuori, halkaise ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi porkkanat ja sienet. Irrottele parsakaalin nuput ja puolita isoimmat.

  2. Kuumenna öljy kattilassa miedolla tulella. Lisää currytahna, sipulit ja soijarouhe. Paista niitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää vesi, suola ja porkkanat. Anna porista noin 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

  3. Lisää kattilaan parsakaalin nuput, sienet ja kookoskerma. Anna kiehua 5 minuuttia.

  4. Murusta nuudelit kattilaan, laita kansi päälle ja anna nuudeleiden kypsyä kannen alla, kunnes ne ovat pehmenneet. Purista lopuksi joukkoon limetinmehua.

Vinkki Jos käytät kasvikset muutaman tunnin sisällä, voit kuoria ja paloitella ne valmiiksi rasiaan ennen retkelle lähtöä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Aniksen hivenen lakritsimainen maku mehevöittää makeaa mansikkaa ja tekee mausta vivahteikkaan. Osa pannacotan kermasta korvataan maidolla, joten se on myös hieman kevyempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
valmistusaika 15 min + hyytyminen 4h
Vaikeustaso
Helppo

Anis-mansikkapannacotta

Ainekset

Pannacotta
liivatelehteä
4
dl
kuohukermaa
¾
dl
sokeria
1
rkl
kokonaisia aniksia
2
dl
täysmaitoa
Tarjoiluun ja koristeluun
½
l
mansikoita
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kaada kerma kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri ja anikset. Kiehauta, ota pois liedeltä ja anna seoksen maustua viitisen minuuttia.

  3. Siivilöi anis pois kerman joukosta ja lämmitä kerma uudelleen kiehuvaksi.

  4. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmenneet liivatteet, joista olet puristellut ylimääräisen veden pois. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet kerman joukkoon.

  5. Kaada lopuksi joukkoon maito ja sekoita hyvin.

  6. Kaada seos pieniin tarjoilukulhoihin tai laseihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

  7. Tarjoile pannacotta pilkottujen ja tomusokerilla kevyesti mehustettujen mansikoiden kanssa.

Vinkki: Myös mansikkasose sopii pannacotan seuraan. Sekoita mansikat ja tomusokeri kulhossa ja soseuta ne sauvasekoittimella.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2925 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Itse tehty linssi-pastaseos on retkiruokaa parhaimmillaan. Kuiva-aineet kipataan kattilaan ja lisätään vain vesi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-linssipasta

Ainekset

2
dl
punaisia kuivattuja linssejä (halkaistuja)
200
g
kierrepastaa
1
dl
kuivattuja tomaatteja
1
dl
kuivattuja sieniä
1
dl
tomaattijauhetta
2
tl
kuivattuja yrttejä
1
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1,2
l
vettä

Työvaiheet

  1. Kokoa kaikki ainekset pussiin kotona.

  2. Laita vesi kattilaan ja kaada pussin sisältö joukkoon.

  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2925 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Rapean retkisalaatin salaisuus on yksinkertainen: marinoitavat ainekset rasiaan jo valmiiksi kotona ja rapeat vasta kohteessa. Hyvästi nuhjaantuneet salaatinlehdet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-fetasalaatti

Ainekset

1
tl
karkeaa dijoninsinappia
½
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
1
pieni kesäkurpitsa
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
200
g
kirsikkatomaatteja
150
g
fetajuustoa
1
ps
jääsalaattia
1
dl
siemeniä ja suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita sinapit ja mausteet ison kannellisen rasian pohjalle. Vatkaa vispilällä joukkoon etikat ja öljy. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Siivuta kesä- kurpitsa juustohöylällä. Valuta pavut. Sekoita sipulit, kesäkurpitsa ja pavut kastikkeeseen ja sulje rasia tiiviisti.

  2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja pakkaa ne omaan rasiaansa.

  3. Retkikohteessa puolita kirsikkatomaatit, murusta feta ja revi salaatti. Sekoita ne salaattipohjan joukkoon ja viimeistele siemenillä ja suolapähkinöillä.

Kommentit (0)