
Meri-Tuuli Väntsin arkiruokasuosikki syntyy 20 minuutissa lähes kokonaan kaupan valmiista aineksista, mutta saa syöjissä aikaan tyytyväistä hyrinää.
Pelmenipannu
Ainekset
Työvaiheet
- Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan pelmenejä varten.
- Kuutioi munakoiso 1 cm:n kuutioiksi ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuutioi säilykepaprikat. Kuori valkosipulin kynnet, litistä ne rikki veitsen lappeella ja leikkaa muutamaan osaan.
- Kuumenna oliiviöljy pannussa. Paista munakoisoja 7 minuuttia. Lisää sipulirenkaat ja valkosipulit ja jatka paistamista keskilämmöllä 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää paprikakuutiot ja arrabiatakastike, sekoita ja kuumenna. Tarkista maku. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä, kunnes pelmenit ovat kypsiä.
- Keitä pelmenit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, noin 5–10 minuuttia. Pelmenit ovat kypsiä, kun ne nousevat veden pintaan pyörimään.
- Nosta pelmenit reikäkauhalla suoraan kuumaan kastikkeeseen. Rouhi päälle mustapippuria. Tarjoa ruoka smetanan kanssa.
Todella nopea pannu, jos olet muistanut ostaa valmiita pelmeneitä, valmista arrabiatapastakastiketta ja säilöttyä grillattua paprikaa. Nämähän varmaan kuuluvat useimpien suomalaisten ostoslistalle? Meidän Prismassa en ole nähnyt.
Pelmenejä saa ainakin täälläpäin (Helsinki) ihan perusmarketin pakasteosastolta, ei tarvi mennä edes Prismaan asti. :) Ja säilykkeissä on se hieno puoli, että ne säilyvät. Tää menee kyllä kokeilulistalle!
Joo mäkin mietin aineita... muuten kyllä voisi kokeilla. Voisiko laittaa normi pastakastiketta ja vaikka aurinkokuivattuja tomaatteja :P
Tämä oli tosi hyvää ja tarpeetkin löytyivät alepasta.