Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 171 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
30 min + 2 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Granaattiomena-valkosuklaapavlova

Ainekset

4
kananmunanvalkuaista
2 1/4
dl
sokeria
2
tl
maissitärkkelystä (esm. Maizena)
TÄYTE
4
dl
vispikermaa
1/2
dl
kahvilikööriä (tai vahvaa espressoa ja 3 rkl tomusokeria)
1
vaniljatanko
1
dl
mantelilastuja
50
g
valkosuklaata
2
granaattiomenaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää sokeri vähitellen ja vaahdota kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa. Siivilöi maissitärkkelys vaahtoon ja sekoita.
  2. Levitä vaahto uunipellille isoksi kiekoksi (Ø 24 cm). Paista marenkia uunissa 1 tunti. Käännä pelti ja jatka paistamista 30 minuuttia. Kytke uunista virta ja jätä marenki vielä tunniksi jälkilämpöön. Anna marengin jäähtyä hyvin.
  3. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Lisää likööri ja raaputa vaniljatangon siemenet joukkoon.
  4. Paahda mantelilastut paistinpannussa kevyesti. Vuole suklaa juustohöylällä tai kuorijalla lastuiksi. Raaputa granaattiomenien siemenet pikkulusikalla talouspaperille, johon siementen neste imeytyy.
  5. Kokoa kakku. Nosta marenkilevy tarjoiluvadille. Levitä kermavaahto keoksi marengin päälle. Ripottele manteli- ja valkosuklaalastut pinnalle ja koristele granaattiomenan siemenillä. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

mimanu
Seuraa 
Liittynyt21.6.2014

tätä tuli tehtyä viime uutena vuotena. suosittelin myös ystävälle, joka tarjoili tätä juhlissa. kummissakin kemuissa teki hyvin kauppaansa. helppo ja hyvin muunneltavissa ^-^

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Tomaattinen kylmäsavulohikeitto on uskomattoman herkullista ruokaa. Keittoon tuo aromikkuutta hentoinen savun maku ja reilu määrä sitruunanmehua tuo kivaa raikkautta. Tomaattipohjainen liemi on kermaiseen versioon verrattuna myös terveellisempi. Tämä soppa sopii oikein hyvin sekä arkeen että...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen kylmäsavulohikeitto

Ainekset

1
kpl
purjosipuli
5
vartta
lehtiselleriä
400
g
porkkanoita
20
g
voita
800
g
perunoita
1
prk (500g)
tomaaattimurskaa (luomu)
2
rkl
tomaattipyrettä
1,2
l
vahvaa kasvislientä
300
g
kylmäsavulohisiivuja
1
kpl
sitruuna
2
rkl
kapriksia
1
tl
mustapippuria myllystä
1
ps
katkarapuja

Työvaiheet

Halkaise purjosipuli. Huuhtele se huolella.
Hienonna purjon vaaleat osat. Säästä vihreät osat keiton viimeistelyyn.
Hienonna myös lehtisellerin varret.
Kuori ja pilko porkkanat.
Sulata voi isossa kattilassa.
Lisää joukkoon purjo, selleri ja porkkanat.
Kuullota 5 minuuttia.

Kuori ja paloittele perunat.
Lisää kuullotettujen vihannesten joukkoon perunat, tomaattimurska ja -pyre.
Kaada joukkoon myös kasvisliemi.
Anna kypsyä hellästi poristen välillä sekoitellen puolisen tuntia.

Paloittele kylmäsavulohisiivut vielä muutamaan osaan.
Purista sitruunasta mehu.
Hienonna purjon vihreät osat.

Kun keitto on porissut n. 30 minuuttia tarkista että perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Lisää keittoon kylmäsavulohipalat, purjon vihreät osat, sitruunanmehu, kaprikset ja pippuri.
Anna keiton kiehahtaa. Viimeisenä lisää kiehuvan kuuman keiton joukkoon katkaravut.
Tarjoile vaikkapa tuoreen leivän kera.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Herkullinen mansikkakakku ilman gluteenia ja maitotuotteita
Herkullinen mansikkakakku ilman gluteenia ja maitotuotteita

Perinteinen mansikkatäytekakku on edelleen juhlien suosikkikakku. Gluteenittomana ja ilman maitotuotteita valmistettuna se on yhtä herkullinen! Alkuperäisen reseptin löydät täältä: http://www.bilberryhill.fi/post/...

Täytekakun resepti on helppo ja yksinkertainen. Gluteeniton kakkupohja on erittäin kuohkea joka sisältää kananmunia, sokeria, leivinjauhetta sekä gluteenittomia jauhoja. Neljän munan gluteenittoman kakkupohjan reseptin löydät täältä:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteeniton ja maidoton mansikkakakku

Ainekset

Leivo ensin 4 munan gluteeniton kakkupohja. Reseptin löydät tekstissä olevasta linkistä.
Ainekset kakun täytteeseen ja korsiteluun
2,5
dl
Kauravispiä
1
rkl
hienoa sokeria
1 - 2
dl
mansikkahilloa (tarkista gluteenittomuus)
1
kpl
banaani
2 - 3
dl
laimennettua marjamehua tai gluteenitonta kauramaitoa kakun kostutukseen
2 - 3
dl
tuoreita mansikoita koristeeksi

Työvaiheet

1. Valmista ensin gluteeniton sokerikakkupohja reseptin mukaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja halkaise pohja kahteen tai kolmeen osaan.

2. Vispaa kaurakerma kuohkeaksi ja mausta sokerilla.

3. Jos haluat kakun täytteeseen myös banaania, leikkaa banaani ohuiksi siivuiksi.

4. Laita alin kakkupohja tarjoilulautaselle ja kostuta mehulla tai kauramaidolla. Lisää päälle mansikkahilloa (ja banaanisiivuja). Levitä päälle ohut kerros kaurakermavaahtoa. Tee toinen kerros samoin, jos leikkasit pohjan kolmeen osaan. Lisää päälle päällimmäinen kakkupohjakerros ja kostuta se. Levitä päälle mansikkahilloa.

5. Peitä kakku lopulla kaurakermavaahdolla.

6. Halkaise mansikat ja koristele kakku.

Pyyhäise lopuksi tarjoilulautasen reunat siistiksi. Jos maltat, anna täytekakun tekeytyä tunti ennen tarjoilua. Säilytä kakku raikkaana jääkaapissa.

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä, löydät ne: http://www.bilberryhill.fi/blogi-reseptit

Gluteeniton vadelmamoussekakku, ilman maitotuotteita
Gluteeniton tiikerikakku

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Etsitkö maukasta gluteenitonta leipäohjetta? Kokeile focacciareseptiä!
Etsitkö maukasta gluteenitonta leipäohjetta? Kokeile focacciareseptiä!

Aito italialainen focaccia on ohuehko ja kuohkea leipä jonka päällä voi olla esimerkiksi oliiveja ja yrttejä. Tällä reseptillä leivot kuohkean, maukkaan ja gluteenittoman focaccian - vaikka gluteenittomat jauhot asettavat aina leipomiseen haasteita. Alkuperäisen reseptin löydät täältä: ...

Ainekset on mitattu niin, että focaccian taikinasta tulee melko löysää - mutta juuri se takaa leivän kuohkeuden. Koska leipä paistetaan reilun kokoisessa uunivuoassa, se helpottaa leipomista löysästä ja tahmeasta taikinasta.

HERKULLINEN JUJU: LISÄMAKUA AURINKOKUIVATUISTA TOMAATEISTA...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Kuohkea gluteeniton focaccia

Ainekset

0,5
l
vettä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
hienoa suolaa
1
pss
kuivahiivaa (11 g)
1
rkl
psylliumjauhetta (hieno jauhatus)
2
dl
kaurajauhoa (gluteenittomia)
2
dl
durrajauhoa
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Kotimaista Gluteeniton jauhoseos)
0,5-1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja pikkusuikaleina
2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä purkista
Kohonneen leivän päälle
1-2
dl
kivettömiä vihreitä ja mustia oliiveja
tilkka oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
yrttejä, esim. tuoretta rosmariinia

Työvaiheet

1. Mittaa omaan astiaansa suola, psyllium, kuivahiiva, kaurajauho ja durrajauho. Sekoita lusikalla

2. Mittaa taikinakulhoon kädenlämpöinen vesi. Lisää veteen hunaja ja sekoita. Kaada jauho-hiivaseos veteen ja vatkaa sähkövatkaimella vellimäiseksi seokseksi. Psylliumin ansiosta taikina saostuu vatkaamisen aikana. Tässä vaiheessa voit vaihtaa vatkaimeen taikinakoukut , ellet ole aloittanut niillä.

3. Lisää taikinaan aurinkokuivattujen tomaattien öljy sekä gluteeniton jauhoseos ja jatka sekoittamista sähkövatkaimella täydellä teholla pari minuuttia.

4. Peitä taikinakulho tuorekelmulla tai muovipussilla. Kohota taikina kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa, noin 30 - 45 minuuttia. (Vinkki: kohotan taikinat itse usein mikroaaltouunissa, sinne ei veto käy. Mikroa ei saa käynnistää kohotuksen aikana.)

5. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinaa lisää kulhossa sähkövatkaimella täydellä teholla, taikakoukkuja käyttäen, noin 3 minuuttia. Lisää sekoituksen loppuvaiheessa myös hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit.

6. Suojaa uunipelti tai riittävän iso uunivuoka leivinpaperilla. Leipä muotoillaan noin 23 x 33 cm kokoiseksi ja parin sentin paksuiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä taikina ison lusikan avulla litteäksi, suorakaiteen muotoiseksi leiväksi. Kastele lusikkaa vedessä, niin levitys sujuu helpommin. Taputtele lopuksi leivän pinta tasaiseksi jauhotetuin sormin.

7. Peitä leipä liinalla tai tuorekelmulla/muovilla ja kohota vedottomassa paikassa noin 35 - 40 minuuttia. Leivän tulee olla hyvin kohonnut ennen paistamista. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen tasalämmölle kohoamisen loppupuolella.

8. Leivän kohotessa halkaise sillä aikaa oliivit.

9. Kun leipä on kohonnut riittävästi, painele leipätaikinan päälle oliivinpuolikkaat (ja yrtin lehtiä). Pirskottele päälle hieman öljyä.

10. Paista 200 C asteessa, noin 30 -35 minuuttia hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla, niin pohja kypsyy paremmin. Jos haluat leivän pintaan enemmän väriä, paista leipää ylätasolla muutama minuutti.

Siirrä leipä leivinpaperilta tai uunivuoasta jäähtymään ritilän päälle. Kun leipä on jäähtynyt tarpeeksi, voit leikata leipäpalat ja tarjoa vaikkapa kotitekoisen peston kera.

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä:

Vegaaninen vihreä pesto: https://urly.fi/1z9I

Kaurainen peltileipä, gluteeniton: https://urly.fi/1z9J

Kuohkea gluteeniton pataleipä: https://urly.fi/1z9K

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)