Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 175 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
30 min + 2 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Granaattiomena-valkosuklaapavlova

Ainekset

4
kananmunanvalkuaista
2 1/4
dl
sokeria
2
tl
maissitärkkelystä (esm. Maizena)
TÄYTE
4
dl
vispikermaa
1/2
dl
kahvilikööriä (tai vahvaa espressoa ja 3 rkl tomusokeria)
1
vaniljatanko
1
dl
mantelilastuja
50
g
valkosuklaata
2
granaattiomenaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää sokeri vähitellen ja vaahdota kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa. Siivilöi maissitärkkelys vaahtoon ja sekoita.
  2. Levitä vaahto uunipellille isoksi kiekoksi (Ø 24 cm). Paista marenkia uunissa 1 tunti. Käännä pelti ja jatka paistamista 30 minuuttia. Kytke uunista virta ja jätä marenki vielä tunniksi jälkilämpöön. Anna marengin jäähtyä hyvin.
  3. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Lisää likööri ja raaputa vaniljatangon siemenet joukkoon.
  4. Paahda mantelilastut paistinpannussa kevyesti. Vuole suklaa juustohöylällä tai kuorijalla lastuiksi. Raaputa granaattiomenien siemenet pikkulusikalla talouspaperille, johon siementen neste imeytyy.
  5. Kokoa kakku. Nosta marenkilevy tarjoiluvadille. Levitä kermavaahto keoksi marengin päälle. Ripottele manteli- ja valkosuklaalastut pinnalle ja koristele granaattiomenan siemenillä. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Käyttäjä24265_0
Seuraa 
Liittynyt21.6.2014

tätä tuli tehtyä viime uutena vuotena. suosittelin myös ystävälle, joka tarjoili tätä juhlissa. kummissakin kemuissa teki hyvin kauppaansa. helppo ja hyvin muunneltavissa ^-^

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Herkullinen vuokaleipä on rapea päältä, pehmeä sisältä.
Herkullinen vuokaleipä on rapea päältä, pehmeä sisältä.

Tässä hyvä perustaikina gluteenittomalle vaalealle leivälle! Leivän kuori paistuu rapeaksi ja mehevä sisus leikkautuu siististi, eikä murustu käsiin. Nopeatekoinen taikinajuuri antaa leivälle makua, kuohkeutta ja jopa sitkomaista tuntua. Alkuperäinen resepti bilberryhill.fi.

Voit varioida leivän koostumusta ja makua lisäämällä taikinaan siemeniä, pähkinöitä tai yrttejä oman maun mukaan. Huomoi, että joudut vähentämään aina jauhojen määrää lisättyjen simenten ja pähkinöiden verran, ettei taikinasta tule liian jähmeää ja leivästä kuivaa. Taikina saa jää hieman tahmean...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton vuokaleipä nopeaan taikinajuureen

Ainekset

5
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
juoksevaa hunajaa tai siirappia
1
rkl
psylliumia (Finax)
1
pss
kuivahiivaa (11 g)
1
dl
kaurajauhoa
1
dl
maissijauhoa
3,5
dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
3
rkl
ruokaöljyä

Työvaiheet

Paistamiseen tarvitset paistovuoan jonka vetoisuus on noin 1,2 -1,4 litraa.

Valmistus

1.Valmista ensin taikinajuuri:

Lämmitä vesi +42 C asteiseksi (reilu käden lämpöinen vesi) ja lisää veteen suola ja hunaja.Sekoita omassa astiassaan keskenään kuivahiiva, psyllium ja 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta. Vispaa seos taikinakulhoon, veden joukkoon. (Jos käytät tuorehiivaa, liuota ensin hiiva lämpöiseen veteen, lisää sen jälkeen muut ainekset).

Laita taikinakulho muovipussiin ja sulje se tai peitä tuorekelmulla. Anna taikinajuuren turvota lämpimässä ja suojaisessa paikassa noin 15 - 20 minuuttia, kunnes juuri on turvonnut noin kaksinkertaiseksi ja kuplii hieman pinnalta.

Huomaa, että taikinajuuri kohoaa runsaasti, valitse siis riittävän suuri taikinakulho taikinan tekemiseen.

2. Lisää loput jauhot taikinajuureen: Maissi- ja kaurajauhot sekä gluteeniton jauhoseos parissa kolmessa erässä, sähkövatkainta ja taikinakoukkuja käyttäen. Sekoita ruokaöljy taikinan joukkoon jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa ja tee tasainen taikina. Taikina alkaa olla valmis kun huomaat miten taikinasta on tullut tasaisen kimmoisa ja kuinka taikina alkaa irtoamaan taikinakulhon reunoilta.

3. Siirrä taikina leivinpaperilla suojattuun tai voideltuun leipävuokaan ja tasoita taikinan pinta vedellä kostetulla ruokalusikalla. Voit lisätä halutessasi päälle pari ripausta gluteenitonta jauhoa. Kohota taikina kaksikertaiseksi liinan alla, noin 30 minuuttia vedottomassa paikassa.

Laita samalla uuni lämpiämään kohotuksen aikana 200 C asteeseen.

4. Paista leipää uunin alemmalla tasolla noin 50 - 60 minuuttia, uunisi tehosta riippuen.

Kun leipä on paistunut kypsäksi, ota se pois vuoasta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi ritilän päällä. Leipä kypsyy vielä hieman jäähtyessään. Jos jätät leivän vuokaan, se vettyy pohjasta ja jää taikinamaiseksi sisältä. Jos haluat säilyttää leivän rapean kuoren, säilytä sitä paperipussissa.

Vaalea gluteeniton vuokaleipä maistuu erilaisten salaattien ja keittojen kanssa. Siitä voi tehdä makoisat välipalaleivät tai retkieväät.

Katso myös nämä reseptit bilberryhill.fi

Gluteeniton pähkinäpataleipä

Gluteeniton kuohkea focaccia

Kaurainen peltileipä, gluteeniton

Kommentit (0)

Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pehmeä mascarponevaahto ja karamellisoitu mango ovat täydellinen pari. Tämän ihanan jälkiruoan voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua valmiiksi odottamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mascarponevaahto ja karamellisoitu mango

Ainekset

1
prk (200 g)
mascarponea
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
tomusokeria
1
tl
vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko
½
ruukku sitruunamelissaa
Karamellisoitu mango
1
mango
1
dl
ruokokidesokeria
1
dl
vettä
½
tl
sormisuolaa
Lisäksi
sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Laita mascarpone, kerma, tomusokeri ja vanilja pyöreäpohjaiseen kulhoon. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se ja kaavi siemenet muiden aineiden joukkoon. Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita se vaahtoon. Laita vaahto jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.

  3. Kuori mango kuorimaveitsellä. Leikkaa hedelmäliha noin 2 cm:n kuutioiksi.

  4. Laita ruokokidesokeri kattilaan. Nosta kattila liedelle ja aloita sokerin karamellisointi miedolla lämmöllä. Kun sokeri alkaa kuplia, kaada vesi nopeasti kattilaan, mutta varo ettet polta kättäsi kuumassa höyryssä. Sekoita sokeri-vesiseos vispilällä tasaiseksi ja siirrä kattila pois liedeltä. Mausta liemi sormisuolalla ja lisää mangokuutiot kuumaan liemeen. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten mangot liemineen jääkaappiin.

  5. Jaa mascarponevaahto tarjoilukulhoihin ja ripottele mangokuutiot päälle. Lusikoi myös karamellilientä kulhoon. Koristele annokset tuoreella sitruunamelissalla. Voit lisätä koristeeksi myös syötäviä kukkia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, kirpeänmakeaa raparperitäytettä ja pehmeää marenkia. Ihana raparperihyvepiirakka maistuu täydelliseltä kookos-vaniljakastikkeen seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperihyvepiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
100
g
pehmeää voita
1
kananmunankeltuainen
Täyte
7
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
3
kananmunankeltuaista
25
g
voita
Marenki
4
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Tee ensin kookos-vaniljakastike (ohje alla).

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää voi ja nypi murumaiseksi. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen nopeasti taikinaan ja säästä valkuainen marenkiin. Painele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa noin 15 minuuttia.

  3. Pese ja viipaloi raparperit. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes raparperi pehmenee mutta palat pysyvät ehjinä.

  4. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa talteen marenkia varten. Purista mehu pieneen kulhoon. Sekoita perunajauhot sitruunamehuun. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, lisää keltuaiset sitruunaseokseen ja säästä valkuaiset marenkiin.

  5. Kaada sitruuna-keltuaisseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kuumaan raparperiseokseen. Kuumenna sekoittaen muutama minuutti, kunnes täyte saostuu. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita voi nokareina täytteeseen. Anna jäähtyä marengin valmistamisen ajan.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri muutamassa erässä vaahtoon ja jatka vatkaamista pari minuuttia tai kunnes marenki on kiiltävää ja kiinteää. Kääntele sitruunankuori marenkiin.

  7. Lusikoi raparperitäyte esipaistetulle pohjalle. Levitä marenkivaahto tasaiseksi kerrokseksi päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on vaalean ruskeaa.

  8. Tarjoa hyve lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Kookos-vaniljakastike

Ainekset

½
vaniljatanko
1
prk (4 dl)
kookosmaitoa (rasvaa 18 %)
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja

Työvaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaasta siemenet pieneen kattilaan. Laita myös kaavittu vaniljatangon puolikas kattilaan.

  2. Lisää muut aineet ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa pari kertaa ja siirrä sitten pois liedeltä.

  3. Poista vaniljatangon puolikas ja jäähdytä kastike kylmäksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei! Tämä näyttää ihan superhyvälle. Ja mikä parasta,ohjeessa menee keltuaiset ja valkuaiset "tasan". Monesti ohjeessa jää käyttämättä jommat kummat. Kiitos469