Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 673 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Tuplaleivitetyt kalapuikot pesevät mennen tullen pakastealtaasta ongitut puikot. Ja valmistuvat alle puolessa tunnissa, samalla kun pistät perunat kiehumaan tai veneperunat uuniin paahtumaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapuikot

Ainekset

600
g
ruodottomia kalafileitä, esim. kuhaa tai turskaa
2
kananmunaa
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
panko- tai korppujauhoja
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria
rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen
Lisäksi
2
dl
tilli-jogurttikastiketta (ohje ohessa)
sitruunalohkoja
salaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin tilli-jogurttikastike.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmanteen korppujauhot. Japanilainen panko on tähän ohjeeseen ehdottomasti parasta, siitä tulee kevyt ja rapea pinta.
  3. Poista kaloista ruodot. Halkaise kalafileet pituussuunnassa, ja jos fileet ovat kovin pitkiä, puolita suikaleet. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
  4. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, karista ylimääräinen pois. Sen jälkeen kieräytä kalapala kananmunassa, valuta jälleen ylimääräinen pois. Lopuksi pyöritä kala pankojauhoissa tai korppujauhoissa. Japanilaiset pankojauhot tuottavat erityisen rapean kuoren. Niiden rakenne on karkea, ja ne eivät ime itseensä rasvaa, kuten hienompijakoiset jauhot. Niitä myydään isoissa marketeissa.
  5. Paista puikot pannussa runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika vaihtelee kalan paksuuden mukaan, noin 2-3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperille odottamaan.
  6. Tarjoa kalapuikot jogurttikastikkeen, sitruunalohkojen ja salaatin kera.

Vinkki: Tarjoa kalapuikot vaihteeksi tacojen välissä!

Tilli-jogurttikastike

Ainekset

2
dl
maustamatonta jogurttia
3
rkl
hienonnettua tilliä
1
rkl
sitruunamehua
suolaa
1/4
tl
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli. Sekoita jogurtti, tilli ja sitruunamehu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun paistat kalapuikot.

Kommentit (3)

Vierailija

Mihin ne mausteet laitetaan?

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Tämä on ikivanha tapa leivittää, en edes tunne muita tapoja.

Vierailija

Kaikki leivitetty eli paneroitu on roskaruokaa,jauhoja ja rasvaa.ja vielä tuplaleivitetty,huh huh.vähänkin terveyttään ajatteleva jättää paneroidut tuotteet hankkimatta,sitäpaitsi kallista jos ostaa valmiina,itse kalaa on minimaalisen vähän ja hinta kova.

Kala on hyvää,terveellistä ja edullista,miksi pilata se paneroimalla.kalaa voi käyttää monella eri tavalla.pitkälti riippuu siitä mitä kalaa hankkii,erilaisia valmistustapoja ja ruokia löytyy vaikka kuinka.

Suomessa jauhoja tungetaan joka paikkaan,makkaroista lähtien.aikoinaan saksalainen ryhmä kävi tutustumassa leikkeletehtaaseen ja ihmettelivät että leipomoonko olivat tulleet kun näkivät miten massaan tungettiin vehnäjauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Cacio e pepe on italialainen pastaklassikko, jossa yhdistyvät pecorinojuusto ja rouhittu mustapippuri. Muodikas makupari sopii hienosti myös herkän kukkealle varsikukkakaalille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Varsikukkakaalit cacio e pepe

Ainekset

50
g
pecorinojuustoa
2
rs (á 160 g)
varsikukkakaalia
½
l
vettä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
mustapippuria myllystä
VAAHDOTETTU RAHKA
1
tlk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
(2
rkl
pecorinoa raastettuna)
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
kuorettomia manteleita

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla mantelit pannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi, pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Rouhi veitsellä.

  2. Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Ota 2 rkl raastetta erikseen.

  3. Vaahdota rahka sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita 2 rkl juustoraastetta ja suola rahkaan. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

  4. Siisti varsikukkakaalien kannat. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä varsikukkakaaleja minuutti. Valuta hyvin.

  5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää varsikukkakaalit, pecorino ja pippuri kattilaan ja kääntele niin, että aineet sekoittuvat hyvin.

  6. Levitä rahka lautaselle ja asettele varsikukkakaalit päälle. Viimeistele mantelirouheella.

Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuhdisti korianteria! Tämä kermainen, meheväksi haudutettu broileri on korianterinrakastajan unelma. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai nuudelit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteri-kermakastike broilerille

Ainekset

1
pkt (550 g)
broilerin rintafileitä
2
ruukkua (noin 2 dl)
korianteria
1
valkosipulinkynsi
20
g
tuoretta inkivääriä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
limetin mehu ja kuori
4
dl
kermaa
1
dl
vettä
1
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
tl
suolaa)
1
kanaliemikuutio

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi.
  2. Hienonna korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna sipulinvarret ja pilko herneet. Raasta limetin mehu kulhoon ja purista joukkoon mehu.
  3. Laita korianteri, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma, vesi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja ruskista fileitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Kaada korianterikerma broilerin joukkoon pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio ja hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi kastikkeeseen sipulinvarret ja herneet. Mausta limetin kuoriraasteella ja mehulla.
Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kirsikka-suklaapirtelö on iki-ihana klassikko, joka ei tuunausta kaipaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-suklaapirtelö

Ainekset

250
g
kirsikoita
½
l
suklaajäätelöä
ripaus
vaniljasokeria
noin 4
dl
maitoa
PÄÄLLE
kermavaahtoa
kaupan suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Poista kirsikoista kivet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

  2. Kaada laseihin ja tarjoa heti kermavaahdon ja suklaakastikkeen kanssa.

Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tuhti kermainen lohipasta taipuu kesäruoaksi, kun joukkoon lisää pannulla rapeiksi paistettuja kesäkasviksia. Loraus hummerifondia antaa pastaan tyylikkään maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen savulohispagetti ja paistettuja kesäkasviksia

Ainekset

3
dl
kermaa
1
rkl
hummerifondia
1
dl
pastan keitinvettä
200
g
lämminsavulohta
1
rkl
sitruunan mehua ja 1 tl kuoriraastetta
Lisäksi
400
g
spagettia
Päälle
150
g
sokeriherneitä
150
g
parsan tai parsakaalin nuppuja
1
ps (125 g)
retiisejä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja hummerifondi kattilaan ja keitä niitä kokoon keskilämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia.

  2. Keitä spagetti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keittämisen puolivälissä keitinvettä kauhalla ja kaada se kerman joukkoon kiehumaan.

  3. Kuori ja paloittele parsa tai parsakaali. Huuhdo ja puolita retiisit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parsaa tai parsakaalia ja retiisiä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja sokeriherneet ja jatka vielä muutama minuutti. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Paloittele savulohi kermakastikkeeseen. Lisää myös sitruunan mehu ja kuoriraaste. Valuta spagetti ja kääntele kerma-lohikastikkeeseen. Nosta lautasille ja lusikoi paistettuja kasviksia päälle.