
Kermainen mätirisotto raikastetaan fenkolilla ja rikastetaan kermalla. Jos pidät mädistä, tämä on uusi luottoreseptisi.
Mätirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta mäti tiheässä siivilässä. Ota 4 rkl mätiä ja siirrä se sivuun koristelua varten. Sulata voi. Yhdistä mäti, voisula ja kerma tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.
- Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot.
- Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita ja fenkolia 2–3 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota 1 minuutti. Kaada viini pannuun ja anna kiehahtaa niin, että neste haihtuu. Lisää 1 dl kasvislientä ja sekoita kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää 1 dl lientä kerrallaan ja kypsennä risottoa yhteensä noin 18 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes koko nestemäärä on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsynyt al denteksi.
- Lisää mätisose risottoon. Lämmitä risotto ja purista sitruunanmehu joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Jaa risotto lautasille. Erottele viiriäisenmunista keltuaiset ja laita kaksi keltuaista kunkin annoksen päälle.
Ei risottoon tule kermaa
Kerma sopii erittäin hyvin kalaruokiin.Aion tehdä tämän mätirisoton.Pidän kalasta,myös mädistä.