Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 312 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVAT Panu Pälviä

Tämä makkarapasta valmistuu yhdessä pannussa, sillä pasta keitetään kastikkeen mukana. Jos haluat makkaroihin enemmän poltetta, lisää ruokaan chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pannun makkarapasta

Ainekset

1
sipuli
2-4
kpl
(n. 300 g) chorizo-makkaraa
2
rkl
öljyä
1
tl
paprikajauhetta
1/2
tl
chilihiutaleita
1
rs
(200 g) kirsikkatomaatteja
400
g
paseerattua tomaattia
500
g
pennepastaa
1
tl
suolaa
vettä
1 1/2
dl
mustia oliiveja
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa makkarat puolen sentin viipaleiksi.
  2. Kuumenna öljy reilun kokoisessa kattilassa. Lisää sipuli, makkarat, paprikajauhe ja chili. Kääntele seosta kuumassa kattilassa kolme minuuttia.
  3. Lisää kokonaiset kirsikkatomaatit, paseerattu tomaatti sekä kypsentämätön pasta ja suola. Sekoita. Lisää vettä niin, että aineet peittyvät nesteeseen. Anna ruuan kypsyä kannella peitettynä 15–20 minuuttia.
  4. Sekoita ruoka ja lisää oliivit. Rouhi mausteeksi mustapippuria.

Kommentit (4)

Sandra Marcelletti
Seuraa 
Liittynyt17.2.2016

Yäk.
Why you didn't add straight also the dish soap just to be even faster.

kweurenlatxmöda
Seuraa 
Liittynyt16.2.2016

Oon miettinyt paljon näitä nyt pinnalla olleita yhden pannun pastoja, että voiko oikeesti toimia ja olla hyvää. Kokeilin tätä ja suoraan sanoen.... syömäkelvotonta. Älkää kokeilko.

Vierailija

Aivan mauton p***aa. En suosittele kenellekään.

Vierailija

Ei ole ennen jäänyt kokonaista ateriaa syömättä ruuan maun takia. Nyt jäi, ei kannata kokeilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 436 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppotekoiset broilerinjauhelihapyörykät nostetaan bbq-kastikkeella ja maustepippurilla maustetun tomaattikastikkeen joukkoon kypsymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bbq-kanapyörykkäkastike

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
1
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tlk
(400 g) paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
3–5
rkl
Bbq-kastiketta
1
rkl
fariinisokeria
½
tl
jauhettua maustepippuria
½
tl
suolaa
1
dl
tuoretta hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi ja suola jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta pieniä pyöryköitä.
  2. Kiehauta paistokasarissa paseerattu tomaatti ja vesi.
  3. Lisää liemikuutio, Bbq-kastike, fariinisokeri, maustepippuri ja suola. Nosta kastikkeen joukkoon broileripyörykät.
  4. Kypsennä keskilämmöllä poristen 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä.
  5. Maista ja mausta tarvittaessa vielä Bbq-kastikkeella ja suolalla.
  6. Viimeistele kastike hienonnetulla korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoile riisin, nauhapastan tai vaikka vain hyvän leivän kanssa.

Kommentit (0)

kitiCnatiC on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Himoittu omena-sipuli 18.9.2016

Ainekset

1
dl
Soijamaitoa
1,5
tl
Omenaviinietikkaa
3
dl
Öljyä
2
rkl
Vaahterasiirappia
Merisuolaa
2
kpl
Sipulia
2
kpl
Makeaa omena

Työvaiheet

Sekoita sauvasekoittimella soijamaito ja omenaviinietikka. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes
seos on majoneesimainen. Lisää vaahterasiirapi ja suola.

Leikkaa sipuli ohuiksi slaisleiksi ja raasta kuorittu, putsattu omena. Sekoita omena ja sipuli majoneesiin ja anna vetäytyä puolisen tuntia.

Resepti kopioitu Satu Silvon silvoplee kirjasta.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 436 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kouluajoilta tuttu kanaviillokki valmistuu nopeasti broilerin paistileikkeistä. Kypsennä paistileikkeet kastikkeen joukossa kokonaisina leikkeinä. Näin ne kypsyvät meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kanaviillokki

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
2
dl
vettä
2
dl
ruokakermaa, rasvaa 15 %
1
kanaliemikuutio
1
tl
curryjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
viinietikkaa tai sitruunamehua
1
tl
mustaherukkahyytelöä

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

  2. Ruskista paistileikkeet öljytilkassa paistokasarissa molemmin puolin.

  3. Lisää vesi, ruokakerma, liemikuutio, curryjauhe ja sipulijauhe. Kypsennä keskilämmöllä 15 minuuttia. Sekoita joukkoon viinietikka. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

  4. Riivi paistileikkeitä kastikkeen joukossa haarukalla pienemmiksi paloiksi.

  5. Tarjoile riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

 

Reseptiä editoitu 21.3.2023 klo 9.30: Reseptiin lisätty puuttunut työvaihe.

Kommentit (2)

Vierailija

Taisi jäädä muutama työvaihe pois ohjeesta? Tokihan tuon kastikkeen osaisi tehdä pelkillä määrilläkin,  mutta varmuuden vuoks se ohje olisi hyvä. Ja ihan ei ehkä teelusikallinen  mustaherukkahyytelöä riitä  neljään annokseen, eli kai pikku moka siinäkin.

Roosa Soppa365
Seuraa 
Liittynyt8.11.2021

Hei! Kiitos kommentista ja tarkkaavaisuudesta, puuttunut työvaihe on nyt lisätty reseptiin. Roosa/Soppa365

Helsingin Sanomat on lisännyt 436 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Josefiina Baraka KUVA Outi Pyhäranta

Japanilaista goma-kastiketta mukaileva seesamikastike sopii loistavasti esimerkiksi kaalisalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamikastike salaatille

Ainekset

4
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
4
rkl
majoneesia
½–1
rkl
riisiviinietikkaa
3
tl
soijaa (japanilaista soijakastiketta, jos saatavilla)
2–3
tl
sokeria
4
tl
paahdettua seesamiöljyä
2
tl
tahinia
1
tl
dijon-sinappia (tuo hyvää makua, muuta ei ole täysin välttämätöntä)

Työvaiheet

  1. Jos valmiiksi paahdettuja seesaminsiemeniä ei ole saatavilla, paahde ne kuumalla ja kuivalla pannulla (ilman öljyä tai muuta rasvaa). Seesaminsiemenet paahtuvat erittäin nopeasti. Anna niiden jäähtyä hetki.
  2. Sekoita kaikki ainekset haarukalla hyvin yhteen.

  3. Maistele.

  4. Jos kaipaat vielä enemmän hapokkuutta, lisää riisiviinietikkaa varovaisesti pieniä määriä. Aloita puolikkaalla tai kokonaisella ruokalusikallisella ja lisää maun mukaan tarvittaessa lisää, mutta kerrallaan hyvin varovaisesti. Maistele välissä.

  5. Kastikkeelle tekee hyvää maustua yön yli jääkaapissa, mutta sitä voi lisätä salaattiin myös heti. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)