Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 511 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Voiko lihapullista saada pehmeitä ilman korppujauhoja? Kyllä voi, ja ne valmistuvat 15 minuutissa! Korvaa korppujauhot turkkilaisella jogurtilla, niin pullista tulee supermeheviä, gluteenittomia ja vielä herkumpia kuin tavallisesti. Eikä taikinaa tarvitse edes turvottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Supermehevät broileripullat

Ainekset

400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna
1
tl
ras-el-hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Öljyä kädet ja pyörittele pieniä, littania pullia.
  2. Paista pullia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

 

Kommentit (17)

5

Mitä on tuo ras-el-hanout mauste? Mistä saa?

Vierailija

Mulla sama kysymys kuin edellisellä. Tai millä tuon voi korvata, jos ei ihan tavan marketista löydy?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Mausteseoksen ohjeita löytyy verkosta. Jos ei viitsi tehdä sekoitusta näkee ainakin mikä maustemaailma on kyseessä ja voi valita yhden tai useita mausteita sen mukaan.

Demelza

Löytyy ainakin Prismasta Santa Maria valmis mausteseos Ras el Hanout.

Alkku

Löytyy lähes kaikista kaupoista, yleensä itämaisten mausteiden yhteydessä, pieni lasipurkki.

Ankka

Nämä ovat todella hyviä! Lisäsin taikinaan sipulia, sopi mainiosti. Ras-el-hanout on aika mietoa (ainakin minun makuun), joten sitä voi laittaa reilumminkin.

Vierailija

Ei meidän kaupoista ainakaan löydy ja lähimpään Prismaan 100km, en taida ihan tuon takia lähteä! Ei kaikilla ole nurkilla niitä superhypermaksimarketteja!

AnnBell

400g b.jauhelihaa,ei taida montaa broilerpullaa tulla. Kuinka monta,ja ovatko olemattoman pieniä?

Maiskis!

Ajattelin ostaa 800g broiskun jauhelihaa kerralla niin riittää pariksi päiväksi pyöryköitä, kun kerran rupee tekemään! Mauste oli entuudestaan vieras mutta kiitos siitä, kun tänne on laitettu neuvoja!

Vierailija

Tommosesta taikinasta ei saa millään pyöritettyä pullia.. ihan sama öljyyääkö kädet vai ei, niin taikina vaan mössääntyy muodottomasti kädessä. Yritän jäätelökauhalla jos sais jonkinnäköiset pullat aikaseksi..

Vierailija

Tein tupla-annoksen ja taikinasta tuli niin löysää, että pullien pyörittely mahdotonta.

Vierailija

Tein suosiolla pihvejä uunissa.

Vierailija

Tein lettupannulla pihveiksi. Ihana ja helppo ohje.

Köttbullar

Mielestäni tuossa lukee vähän väärin..Eikai korppujauho tee pehmeäksi vaan eikös sen tarkoitus ole sitoa niin ettei taikina jää liian pehmeäksi? Tuntuu olevan vaikea muotoiltava juurikin ilman näitä korppujauhoja.

Näytä kaikki kommentit (17)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pasta alfredo on italialainen pastaklassikko, joka luottaa voin, kerman ja parmesaanin  lyömättömään komboon. Raikasta pasta parsakaalilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kana-parsakaali-alfredo

Ainekset

400
g
pastaa
300
g
parsakaalin nuppuja
4
rkl
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
kanalientä
4
dl
ruokakermaa
1
tl
Provencen maustesekoitusta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
dl
raastettua parmesaania
LISÄKSI
200
g
kypsää (grilli)kanaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsakaalin nuput keitinveteen viimeisiksi minuuteiksi. Valuta ja pidä lämpimänä.
  2. Sulata voi kattilassa ja pyöräytä jauhot voissa, sekoittele minuutin ajan. Lisää kanaliemi, ruokakerma ja mausteet koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää parmesaani lopuksi joukkoon.
  3. Kaada juustokastike pastan ja parsakaalien joukkoon. Viipaloi broileri joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Guacamole goes Kreikka! Kokeile klassikkodipin kreikkalaistettua versiota ja ihastu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen guacamole

Ainekset

2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
rkl
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2
rkl
tuoretta persiljaa
2
rkl
kalamata-oliiveja
100
g
kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa avokadot haarukalla. Pirskota päälle sitruunamehua.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaa ttikuutiot ja lisää joukkoon. Hienonna persilja ja kuutioi oliivit ja kirsikkatomaatit pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 975 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)