Paistettuihin kikherneisiin ja kukkakaaliin tulee himo.
Tämän parempaa lisukeruokaa on vaikea keksiä. Voit ottaa sitä myös seuraavana päivänä lounaaksi boksiin ja syödä kylmänä.
Gwyneth Paltrow'n kikhernepaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi.
- Laita kikherneet ja kukkakaalin palaset uunipellille leivinpaperin päälle. Roiskuttele niiden päälle 3 rkl oliiviöljyä ja haluamasi määrä sormisuolaa. Paahda uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kikherneet ovat tummia ja kukkakaali pehmeää.
- Sillä välin kun vihannekset paahtuvat uunissa, valmista kastike. Sekoita pienessä astiassa sinapit, 0,5 dl oliiviöljyä, valkoviinietikka ja persilja.
- Kun vihannekset ovat tulleet uunista, laita ne kulhoon ja kaada päälle kastike.
- HUOM! Voit tehdä kikhernepaistoksen myös paistinpannulla, jolloin saat kukkakaaleihin ja kikherneisiin ihanan, paistuneen pinnan.
Täähän oli hyvää! Kikherneet eikä kukkakaali kumpikaan ole suurta herkkuani, mutta niiden yhdistelmä ja sinappinen kastike, nam!