
Helppo ratatouille valmistuu kuin itsekseen uunissa. Eikä lihapulliin tarvita jatkeaineita.
Lihapulla-ratatouille
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
- Valuta ruokalusikallinen öljyä ison uunivuoan pohjalle. Kumoa vuokaan kasvikset ja kauho ne sekaisin. Ripottele mausteet, valuta hunaja ja loppu öljy tasaisesti kasvisten päälle. Kaada lopuksi päälle tomaattimurska.
- Kypsennä kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa lihapullat. Poista jauhelihapakkauksesta aluspaperi. Lisää lihan päälle suola ja pippuri. Sekoita käsin tasaiseksi. Pyörittele sitten jauheliha rasiassaan pieniksi pyöryköiksi.
- Ota kasvikset uunista, kääntele ne lastalla sekaisin ja ripottele päälle lihapullat. Jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.
Ihanan makuinen ja helppo
Lihapullat olivat aivan karsean makuisia. Muistuttivat koiranruokaa. Suosittelen etsimään parempien lihapullien reseptin jostain muualta ja yhdistämään sen ohjeen kasvisten kanssa.