Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2186 reseptiä.
Linkitetty 448 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Parasta talvessa on veriappelsiini! Broileri muhii veriappelsiinien raikastamassa liemessä mureaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-fenkolibroileri

Ainekset

700
g
broilerin luullisia paistileikkeitä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
vehnäjauhoja
1
fenkoli
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
3
veriappelsiinia
1 1/2
dl
vihreitä kivellisiä oliiveja
1
rosmariininoksa
2
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
(1/2
dl
marsalaviiniä)

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerin paistileikkeet oliiviöljyssä pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele jauhot pannuun niin, että ne imevät ylimääräisen rasvan. Siirrä leikkeet ja jauho uunivuokaan. Viipaloi fenkoli, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne uunivuokaan.
  2. Kuori kaksi veriappelsiinia terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa lohkot irti kalvojen välistä niin, että saat kalvottomia appelsiinilohkoja. Purista kolmannesta veriappelsiinista noin 1 dl mehua.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lisää appelsiinilohkot ja -mehu, oliivit ja rosmariini vuokaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen puolikas liemikuutio. Kaada liemi vuokaan. Lisää halutessasi myös loraus marsalaviiniä. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Tarjoa broilerivuoka keitetyn riisin tai pastan kanssa.

Kommentit (7)

Teikku

Maukas, kevyt, kesäinen, fressi, suosittelen! Ja Marsalaa kannattaa lisätä!

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Jos käytän luuttomia rintapaloja, niin lyheneekö paistoaika?

Vierailija

Helvatin hapanta minun suulla
veri greipin kanssa, mut vois toimii appelsiinin kanssa. Ei huono resepti ☺️

Sirkkunen

Kokeiltu, ei kovin kummosta, harmi. Pliisu ja jos fenkoli olisi todella hyvää?, olis varmaan suositumpaa. Ei jatkoon. Kannattaa tehdä jotain muuta.

Sarza

Lisäsin hieman juoksevaa hunajaa kesken paistovaiheen ,kun huomasin että maku on hieman kitkerä vaikka veriappelsiini palaset olivatkin hyvin kuorittu . Hyvää tuli,suosittelen!

Keijo100
Seuraa 
Liittynyt10.2.2018

Happo tappaa maun. En tarjoisi mun popupissa.

Jyrki58
Seuraa 
Liittynyt29.9.2019

Laitoin ohjeen mukaan vehnäjauhoa, mut aika laihaksi toi kastike. Toi määrä jauhoja ei kyllä suurustanut sitä, mausteita saa käyttää pikkasen reippaammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Hedelmäbroileri
Hedelmäbroileri

Tämä ruoka on aika erikoinen, sillä en muista, että olisin ainakaan itse valmistanut koskaan mitään vastaavaa. Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. En osaa laskea tätä arkiruuaksi, vaan hienon makunsa vuoksi sopii ennemmin viikonloppuun, kuten sunnuntaiksi.

Hedelmäbroilerin maku on hedelmäinen ja sehän sopii broilerin kaveriksi erinomaisesti. Kastike maistuu niin riisin kuin keitetyn perunankin kanssa. Minulle tässä ruuassa on jotain hienoa, vähän niin kuin juhlan tuntua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h broilerien kypsennys + 15 muu valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäbroileri

Ainekset

3
kpl
broilerin koipia
1
prk
persikoita
15
kpl
kivettömiä luumuja
2
dl
kermaa
currya
maun mukaan

Työvaiheet

1. Kypsennä ja putsaa broilerin koivet
2. Laita kattilaan 2 dl vettä, persikat, luumut ja curry. Keitä kypsiksi.
3. Ota kattila sivuun ja soseuta hedelmät sauvasekottimella
4. Lisää kerma ja broilerit
5. Kuumenna

Tarjoa riisi tai keitettyjen perunoiden kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2186 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeaa jauhelihamurua, kermaista kastiketta ja salt & vinegar -sipsien koukuttavaan makumaailmaan viritettyä perunamuusia. Tämä on ruokataivas!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muru ja muusi "salt & vinegar"

Ainekset

600
g
perunoita (jauhoinen lajike)
200
g
palsternakkaa
50
g
voita
2
tl
sormisuolaa
2–3
rkl
valkoviinietikkaa
JAUHELIHAMURU
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tl
maustepippuria
SINAPPIKERMA
1
dl
vettä
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sinappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja palsternakat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät, ja keitä kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Kasvisten kiehuessa paista jauheliha isossa pannussa, kuumassa öljyssä rapeaksi tummaksi muruksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lusikoi jauheliha tarjoilukulhoon ja peitä foliolla. Älä huuhtele pannua.

  3. Kaada vesi ja kerma pannuun, anna kiehua pari minuuttia, jotta kastike sakeutuu Mausta sinapilla ja suolalla.

  4. Kaada kasvisten keitinvesi pois ja survo kasvikset karkeaksi soseeksi. Lisää voi nokareina ja mausta muusi sormisuolalla ja viinietikalla. Tarjoa muusi jauhelihamurun ja sinappikerman kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2186 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Väri-iloittelua salaattilautasella! Kirpeät sitrushedelmät tasapainottavat avokadon täyteläisyyttä ja kinkun suolaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkku-sitrussalaatti

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
öljyä
8
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
l
vuonankaalia
½
ruukku
basilikaa
KASTIKE
2–3
limettiä (1 limetin kuori + 1⁄2 dl mehua)
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise avokadot, poista kivet, halkaise vielä puolikkaat lohkoiksi ja poista kuori. Laita lohkot uunipellille ja voitele ne öljyllä. Levitä kinkkuviipaleet avokadojen viereen. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Imeytä kinkuista ylimääräinen rasva talouspaperiin, jotta ne rapeutuvat.

  2. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kalvottomiksi, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lisää vuonankaali ja basilikanlehdet hedelmien joukkoon.

  3. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista ½ dl limettimehua pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

  4. Lisää avokadot salaattiin. Taittele rapeat kinkut muutamaan osaan salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen tai salaatin pinnalle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2186 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makkaraohratto täyttää vatsan herkullisesti, eikä tiskiä tule paljon. Ruoka valmistuu nimittäin yhdessä pannussa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaraohratto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
possutuoremakkaraa (tai siskonmakkaroita)
2 ½
dl
rikottuja ohrasuurimoita
2
dl
kuivaa omenasiideriä
n. 5
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
fetajuustoa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja paista pannussa omassa rasvassaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä makkarat pois pannusta ja paista sipulia ja valkosipulia makkaroiden rasvassa pari minuuttia.

  2. Lisää ohra ja siideri sipuleiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja fondi, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

  3. Laita makkarat takaisin pannuun, lisää jäiset herneet ja kuumenna ohratto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Murustele feta ja hienonna minttu ohraton pinnalle.

Kommentit (0)