Paistettu riisi on täydellinen kaappientyhjennysruoka: katkarapujen tilalle sopii niin kana, jauheliha kuin tofukin. Eikä sen tekemiseen mene kuin vartti!
Paistettu riisi
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Pese ja pilko kasvikset pieneksi, jos et käytä pakasteita.
- Kuumenna pannulla öljy ja voi. Lisää sipuli, inkivääriraaste riisi ja vihannekset. Paista välillä liikutellen 10 minuuttia. Anna riisin paistua ja ruskistua pannulla.
- Lisää soija- ja kalakastikkeet sekä katkaravut. Anna kastikkeiden imeytyä riisiin. Tee keskelle pannua tilaa lastan avulla. Riko tyhjään tilaan munat ja sekoita kokkelimaiseksi. Suolaa kokkeli ja sekoita se riisin joukkoon. Purista limetin mehu joukkoon.
- Nosta riisi levyltä ja viimeistele pähkinöillä ja yrteillä.
Vinkki! Samaan tyyliin voi tehdä paistettuja nuudeleita tai pastaa.
Tämähän on paistettu munakokkeliriisi...🤣😫
Kun tuohon lisää gochujang chilitahnaa ja kimchi'ä, fermentoitua kiinankaalia, siitä syntyy ihan ja koukuttava korealainen perinneriisiruoka kimchi rice. Ei edes tarvitse kanaa, äyriäisiä, eikä varsinkaan jauhelihaa.
Tästä puuttuu kokonaan maininta siitä, että riisin tulee olla kylmää ja kunnolla jäähdytettyä ennen pannulle lisäämistä. Muuten se ei paistu.