Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 117 keittokirjaan.
OHJE: Emilia Kolari VIDEO: Ninna Lindström

Tällä reseptillä et epäonnistu.

Jenkkisivusto the Kithcn julkaisi metodin, jolla broilerinfileen saa valmistettua aina mehevän kypsäksi. Testasimme ja innostuimme! Valmistimme broilerinfileitä tällä metodilla useamman kerran, eikä yksikään jäänyt kuivaksi.

Vain yksi vaihe on vaikea muistaa: älä avaa kantta. Broilerin kypsyys selviää vasta lopussa eikä sitä voi tutkia matkan varrella. Täytyy siis vain luottaa, että tämä metodi toimii. Ja toimiihan se!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
valmistusaika 30 min

Video: täydellinen broilerinfilee

Ainekset

3
nahatonta ja luutonta broilerinfileetä
1-2
rkl
öljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
chilijauhetta
Pinnalle
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhkäise niiden pinnat talouspaperilla.
  2. Sekoita öljy ja mausteet pannulla. Kuumenna, kunnes mausteöljyyn muodostuu pieniä kuplia.
  3. Nosta broilerinfileet pannulle. Paista melko kovalla lämmöllä 2 minuuttia.
  4. Käännä fileet, nosta kansi päälle ja alenna lieden teho miedolle lämmölle. Kypsennä kannella peitettynä 10 minuuttia. Älä avaa kantta, jotta höyry ei karkaa.
  5. Nosta pannu kansineen liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä toiset 10 minuuttia. Älä avaa tänä aikana kantta.
  6. Leikkaa fileet terävällä veitsellä vinoviipaleiksi ja ripottele pinnalle suolaa. Käytä fileet salaattiin tai tarjoa ne riisin tai couscousin kanssa. Valele ne pannulle kertyneellä paistoliemellä.

Kommentit (9)

pixxeli

Jos on täysin rasvaton liha kuten broilerinfilee,ei siitä väkisten mehevää tee millään konstilla.Pienehköt kuutiot pekoniin käärittynä,vartaissa hiiliglillissä paras.

Luu

Mikä se semmoinen ohje on missä lämpötilat on "melko kovalla lämmöllä" ja "miedolla lämmöllä"

Vierailija

Olen maalaistalosta kotoisin. Äitini teki kanaa näin. Hän nylki kanat ja paloitteli, ruokatorvi kylkiluineen yhtenä kappaleena mukaan. 2-3 kanaa kerralla laakeaan astiaan, ei päällekäin, leivinuuniin heti, kun oli lakaissut hiilet. Ruskettumusvaihe. Sitten illansuussa, kun muut leipomukset oli paistettu, kananpalat sinne hautumaan, pakattuna korkeahkoon kannelliseen astiaan, hieman vettä, sipulia ja porkkanaa sekä mausteiksi suolaa ja pippuria. Aamulla paistos oli valmista.
Kanoilla oli miltei ympärivuoden ulkoilumahdollisuus ja ne ruokittiin kotiviljalla, lantuilla ja perunoilla sekä kesäisin kalalla.
Todennut olen, etten tule koskaan saamaan sen makuista kanaa kuin äiti laittoi.

A.Siantuntija

Wau. Tuo maalaiskanajuttu on ihana,kateeksi käy. Onneksi oma mummoni teki karjalanpaistia melkein samalla tavalla,että on,mitä kaipauksella muistella. Oli sitä ennen eläimet lisäaineettomia ja antibiootittomia,ja kotikokit osaavia.

Vierailija

Jassoo, no mikä on induktioliedellä se "mieto lämpö" ... 6 vai 1 ?

Vierailija

1-3

kanaemo 78 v.

On outoja broilerifileitä, että ihan nahka ja luut postettava. En ole täällä kotosuomessa moisia proilereita joutunut ostamaan. Jenkkilässähän kaikki on toisin.

Vierailija

Paistinpannulla alkukypsennys,sitten tiukasti alumiinifolioon ja mukaan hieman paistolientä.sitten uuniin kypsenemään,80 astetta riittää.puoli tuntia tai kolmisen varttia niin hyvää tulee eikä taatusti ole kuivaa.

Vierailija

Broilerifileet putkittäissuunnassa kahtia, mausteita pintaan maun mukaan. Puolitetut fileet kääritään pekonisiivuilla ja uuniin 200 asteiseen uuniin, aika riippuu vähän fileiden koosta. Ei ole koskaan päässyt kuivumaan, kun pekoni tuo omaa mehevyyttä tirpuselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Marinoidut broilerin koipi-reidet paistuvat näppärästi uunissa. Keitä lisäksi riisiä tai irrottele lihat tortillalättyjen sisään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + 4 h maustumiseen
Vaikeustaso
Helppo

El pollo loco eli meksikolainen broileri

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
noin 5
cm:n pala
kuorittua inkivääriä
1
dl
ananasmehua
1
rkl
limettimehua
1
tl
korianterinsiemeniä
1
rkl
rypsiöljyä
4
broilerin koipi-reittä
1
tl
hiutalesuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1
ruukku
korianteria
Tarjoiluun
tomaattisalsaa, guacamolea ja maissisalsaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi inkivääri ja chili. Lisää joukkoon ananas- ja limettimehu, kevyesti murskatut korianterinsiemenet ja rypsiöljy. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Laita ne muiden aineiden joukkoon ja anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia.
  2. Nosta koipi-reidet uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Varmista, että liha on kypsää.
  3. Tarjoa tomaattisalsan, quacamolen ja maissisalsan kanssa. Voit halutessasi tarjota lisäksi tortillalättyjä tai keitettyä riisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Täyttävä herkkumunakas syntyy 10 minuutissa kaupan valmiista grillibroilerista. Täydellisen helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalifornian kana-avokadomunakas

Ainekset

4
pekoniviipaletta
4
kananmunaa
(loraus
vettä)
tilkka
öljyä
150
g
valmista grillibroileria
½
avokado
1
pieni tomaatti
2
rkl
(valkosipuli)majoneesia
2
tl
sinappia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi kuumalla pannulla, siirrä hetkeksi sivuun.
  2. Riko kananmunien rakenne ja lorauta hieman vettä joukkoon.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla (tai käytä pekonista pannulle irronnutta rasvaa) ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Liikuttele lastalla, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Revi sillä aikaa broileri ja viipaloi tomaatti ja kuori ja viipaloi avokado.
  5. Pursota majoneesi ja sinappi toiselle puolelle munakasta, täytä broilerilla, pekonilla, tomaatilla ja avokadolla. Taita munakkaan toinen puoli kanneksi päälle. Anna vetäytyä minuutin ajan kannen alla. Toista sama lopulle munakasmassalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mausteista broilerinjauhelihaa, riisiä ja kasviksia sisältävä kulhoruoka on vartissa valmis. Aasialaiset maut saa ruokaan helposti valmiskastikkeilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen broilerikulho

Ainekset

2
ps
pikariisiä (esimerkiksi Uncle Ben’s basmati)
1
rkl
murskattua valkosipulia purkista tai 2 tuoretta valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääritahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
pkt (400 g)
broilerinjauhelihaa
4
rkl
teriyaki- tai bulgogi-kastiketta
1
ps (150 g)
lehtikaalisuikaleita
(4
keitettyä kananmunaa)

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuullota valkosipulimurskaa ja inkivääriä öljyssä pannulla muutama minuutti.
  3. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää maustekastike ja anna lämmetä. Ota jauhelihaseos pois pannulta ja lisää lehtikaali. Kääntele sitä hetki.
  4. Laita riisi kulhoihin. Nosta päälle jauheliha ja lehtikaali. Viimeistele halutessasi keitetyillä kananmunilla.


Vinkki: Voit halutessasi lisätä muitakin kasviksia, kuten kurkkua.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.

Kana-kasvispelti on aivan uskomattoman hyvää, sopivasti makeutta, suolaisuutta, tujaus chiliä ja hieman inkivääriä. Kanan saa maistumaan suorastaan täydelliseltä, kun sen aatelisoi valkosipulilla, sitruunalla ja pestolla. Raikas fetadippi on vastustamaton lisuke! Tämä terveellinen peltiruoka...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kana-kasvispelti ja fetadippi

Ainekset

6
kpl
porkkanoita
1
kpl
bataatti
2
kpl
palsternakkaa
2
kpl
punasipulia
10
g
inkivääriä
1
kpl
punainen (mieto) chili
3
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
tl
sormisuolaa
3
kpl
lehtisellerin varsia
500
g
broilerin filettä
2
kpl
valkosipulin kynttä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
vihreää pestoa
fetadippi
150
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
hunajaa
ripaus
sormisuolaa
ripaus
mustapippuria
viimeistelyyn
basilikaa

Työvaiheet

Kuori ja pilko porkkanat, bataatti, palsternakka ja punasipuli.
Kuori inkivääri. Halkaise chili ja poista sen valkoiset osat ja siemenet.
Asettele ne pellille leivinpaperin päälle.
Raasta inkivääri ja pilko chili hienoksi silpuksi.

Mittaa kulhoon rypsiöljy ja hunaja.
Sekoita joukkoon inkivääri, chili ja sormisuola.
Ota marinadia talteen ruokalusikallinen toiseen kulhoon.
Pirskottele loppu marinadi (n. 5 rkl) kasvisten päälle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Pilko lehtisellerin varret tikuiksi. (Säästä lehdet koristeluun)
Sekoita lehtiselleritikkujen joukkoon loppu marinadi.
Ruskista broilerifileet (grilli)pannulla. Hienonna valkosipuli.
Purista kanan joukkoon sitruunan mehu ja lisää myös valkosipulimurska.

Pilko paistetut kanafileet n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Ota esipaistetut kasvikset uunista.
Nosta pellille kanat, lusikoi kanan päälle pestoa.
Asettele pellille myös lehtiselleritikut.
Paista vielä 15 minuuttia.

Paistumisen aikana valmista fetadippi.
Murskaa feta haarukalla.
Sekoita fetamurskan joukkoon jugurtti ja mausteet.

Viimeistele pelti basilikalla ja lehtisellerin lehdillä.
Nauti fetadipin kanssa.
Tämä on taatusti uusi lemppariruoka!

Kommentit (0)