Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE: Emilia Kolari VIDEO: Ninna Lindström

Tällä reseptillä et epäonnistu.

Jenkkisivusto the Kithcn julkaisi metodin, jolla broilerinfileen saa valmistettua aina mehevän kypsäksi. Testasimme ja innostuimme! Valmistimme broilerinfileitä tällä metodilla useamman kerran, eikä yksikään jäänyt kuivaksi.

Vain yksi vaihe on vaikea muistaa: älä avaa kantta. Broilerin kypsyys selviää vasta lopussa eikä sitä voi tutkia matkan varrella. Täytyy siis vain luottaa, että tämä metodi toimii. Ja toimiihan se!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
valmistusaika 30 min

Video: täydellinen broilerinfilee

Ainekset

3
nahatonta ja luutonta broilerinfileetä
1-2
rkl
öljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
chilijauhetta
Pinnalle
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhkäise niiden pinnat talouspaperilla.
  2. Sekoita öljy ja mausteet pannulla. Kuumenna, kunnes mausteöljyyn muodostuu pieniä kuplia.
  3. Nosta broilerinfileet pannulle. Paista melko kovalla lämmöllä 2 minuuttia.
  4. Käännä fileet, nosta kansi päälle ja alenna lieden teho miedolle lämmölle. Kypsennä kannella peitettynä 10 minuuttia. Älä avaa kantta, jotta höyry ei karkaa.
  5. Nosta pannu kansineen liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä toiset 10 minuuttia. Älä avaa tänä aikana kantta.
  6. Leikkaa fileet terävällä veitsellä vinoviipaleiksi ja ripottele pinnalle suolaa. Käytä fileet salaattiin tai tarjoa ne riisin tai couscousin kanssa. Valele ne pannulle kertyneellä paistoliemellä.

Kommentit (9)

pixxeli

Jos on täysin rasvaton liha kuten broilerinfilee,ei siitä väkisten mehevää tee millään konstilla.Pienehköt kuutiot pekoniin käärittynä,vartaissa hiiliglillissä paras.

Luu

Mikä se semmoinen ohje on missä lämpötilat on "melko kovalla lämmöllä" ja "miedolla lämmöllä"

Vierailija

Olen maalaistalosta kotoisin. Äitini teki kanaa näin. Hän nylki kanat ja paloitteli, ruokatorvi kylkiluineen yhtenä kappaleena mukaan. 2-3 kanaa kerralla laakeaan astiaan, ei päällekäin, leivinuuniin heti, kun oli lakaissut hiilet. Ruskettumusvaihe. Sitten illansuussa, kun muut leipomukset oli paistettu, kananpalat sinne hautumaan, pakattuna korkeahkoon kannelliseen astiaan, hieman vettä, sipulia ja porkkanaa sekä mausteiksi suolaa ja pippuria. Aamulla paistos oli valmista.
Kanoilla oli miltei ympärivuoden ulkoilumahdollisuus ja ne ruokittiin kotiviljalla, lantuilla ja perunoilla sekä kesäisin kalalla.
Todennut olen, etten tule koskaan saamaan sen makuista kanaa kuin äiti laittoi.

A.Siantuntija

Wau. Tuo maalaiskanajuttu on ihana,kateeksi käy. Onneksi oma mummoni teki karjalanpaistia melkein samalla tavalla,että on,mitä kaipauksella muistella. Oli sitä ennen eläimet lisäaineettomia ja antibiootittomia,ja kotikokit osaavia.

Vierailija

Jassoo, no mikä on induktioliedellä se "mieto lämpö" ... 6 vai 1 ?

Vierailija

1-3

kanaemo 78 v.

On outoja broilerifileitä, että ihan nahka ja luut postettava. En ole täällä kotosuomessa moisia proilereita joutunut ostamaan. Jenkkilässähän kaikki on toisin.

Vierailija

Paistinpannulla alkukypsennys,sitten tiukasti alumiinifolioon ja mukaan hieman paistolientä.sitten uuniin kypsenemään,80 astetta riittää.puoli tuntia tai kolmisen varttia niin hyvää tulee eikä taatusti ole kuivaa.

Vierailija

Broilerifileet putkittäissuunnassa kahtia, mausteita pintaan maun mukaan. Puolitetut fileet kääritään pekonisiivuilla ja uuniin 200 asteiseen uuniin, aika riippuu vähän fileiden koosta. Ei ole koskaan päässyt kuivumaan, kun pekoni tuo omaa mehevyyttä tirpuselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2208 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 165 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerin rintafileet kuorrutetaan nyt mozzarellalla ja tarjotaan kalifornialaisittain tomaatti-avokadosalaatin kanssa. Höysteeksi sopii loistavasti rapeaksi paistettu pekoni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
tl
juoksevaa hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1
pallo
mozzarellaa
8
viipaletta
pekonia
SALAATTI
4
kevätsipulia
500
g
kirsikkatomaattia
4
avokadoa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipulit. Puolita tomaatit. Kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä. Paista grillissä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta kypsien broilereiden päälle hieman hunajaa ja nosta viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetken.
  3. Paista pekonit. Tarjoa broilerin ja salaatin kanssa.
     
Jennyfer1980 on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Hedelmäbroileri
Hedelmäbroileri

Tämä ruoka on aika erikoinen, sillä en muista, että olisin ainakaan itse valmistanut koskaan mitään vastaavaa. Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. En osaa laskea tätä arkiruuaksi, vaan hienon makunsa vuoksi sopii ennemmin viikonloppuun, kuten sunnuntaiksi.

Hedelmäbroilerin maku on hedelmäinen ja sehän sopii broilerin kaveriksi erinomaisesti. Kastike maistuu niin riisin kuin keitetyn perunankin kanssa. Minulle tässä ruuassa on jotain hienoa, vähän niin kuin juhlan tuntua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h broilerien kypsennys + 15 muu valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäbroileri

Ainekset

3
kpl
broilerin koipia
1
prk
persikoita
15
kpl
kivettömiä luumuja
2
dl
kermaa
currya
maun mukaan

Työvaiheet

1. Kypsennä ja putsaa broilerin koivet
2. Laita kattilaan 2 dl vettä, persikat, luumut ja curry. Keitä kypsiksi.
3. Ota kattila sivuun ja soseuta hedelmät sauvasekottimella
4. Lisää kerma ja broilerit
5. Kuumenna

Tarjoa riisi tai keitettyjen perunoiden kera.

Jennyfer1980 on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.