Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 169 keittokirjaan.
OHJE: Emilia Kolari VIDEO: Ninna Lindström

Tällä reseptillä et epäonnistu.

Jenkkisivusto the Kithcn julkaisi metodin, jolla broilerinfileen saa valmistettua aina mehevän kypsäksi. Testasimme ja innostuimme! Valmistimme broilerinfileitä tällä metodilla useamman kerran, eikä yksikään jäänyt kuivaksi.

Vain yksi vaihe on vaikea muistaa: älä avaa kantta. Broilerin kypsyys selviää vasta lopussa eikä sitä voi tutkia matkan varrella. Täytyy siis vain luottaa, että tämä metodi toimii. Ja toimiihan se!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
valmistusaika 30 min

Video: täydellinen broilerinfilee

Ainekset

3
nahatonta ja luutonta broilerinfileetä
1-2
rkl
öljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
chilijauhetta
Pinnalle
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhkäise niiden pinnat talouspaperilla.
  2. Sekoita öljy ja mausteet pannulla. Kuumenna, kunnes mausteöljyyn muodostuu pieniä kuplia.
  3. Nosta broilerinfileet pannulle. Paista melko kovalla lämmöllä 2 minuuttia.
  4. Käännä fileet, nosta kansi päälle ja alenna lieden teho miedolle lämmölle. Kypsennä kannella peitettynä 10 minuuttia. Älä avaa kantta, jotta höyry ei karkaa.
  5. Nosta pannu kansineen liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä toiset 10 minuuttia. Älä avaa tänä aikana kantta.
  6. Leikkaa fileet terävällä veitsellä vinoviipaleiksi ja ripottele pinnalle suolaa. Käytä fileet salaattiin tai tarjoa ne riisin tai couscousin kanssa. Valele ne pannulle kertyneellä paistoliemellä.

Kommentit (13)

pixxeli

Jos on täysin rasvaton liha kuten broilerinfilee,ei siitä väkisten mehevää tee millään konstilla.Pienehköt kuutiot pekoniin käärittynä,vartaissa hiiliglillissä paras.

Luu

Mikä se semmoinen ohje on missä lämpötilat on "melko kovalla lämmöllä" ja "miedolla lämmöllä"

Vierailija

Olen maalaistalosta kotoisin. Äitini teki kanaa näin. Hän nylki kanat ja paloitteli, ruokatorvi kylkiluineen yhtenä kappaleena mukaan. 2-3 kanaa kerralla laakeaan astiaan, ei päällekäin, leivinuuniin heti, kun oli lakaissut hiilet. Ruskettumusvaihe. Sitten illansuussa, kun muut leipomukset oli paistettu, kananpalat sinne hautumaan, pakattuna korkeahkoon kannelliseen astiaan, hieman vettä, sipulia ja porkkanaa sekä mausteiksi suolaa ja pippuria. Aamulla paistos oli valmista.
Kanoilla oli miltei ympärivuoden ulkoilumahdollisuus ja ne ruokittiin kotiviljalla, lantuilla ja perunoilla sekä kesäisin kalalla.
Todennut olen, etten tule koskaan saamaan sen makuista kanaa kuin äiti laittoi.

A.Siantuntija

Wau. Tuo maalaiskanajuttu on ihana,kateeksi käy. Onneksi oma mummoni teki karjalanpaistia melkein samalla tavalla,että on,mitä kaipauksella muistella. Oli sitä ennen eläimet lisäaineettomia ja antibiootittomia,ja kotikokit osaavia.

Vierailija

Jassoo, no mikä on induktioliedellä se "mieto lämpö" ... 6 vai 1 ?

Vierailija

1-3

kanaemo 78 v.

On outoja broilerifileitä, että ihan nahka ja luut postettava. En ole täällä kotosuomessa moisia proilereita joutunut ostamaan. Jenkkilässähän kaikki on toisin.

Vierailija

Paistinpannulla alkukypsennys,sitten tiukasti alumiinifolioon ja mukaan hieman paistolientä.sitten uuniin kypsenemään,80 astetta riittää.puoli tuntia tai kolmisen varttia niin hyvää tulee eikä taatusti ole kuivaa.

Vierailija

Broilerifileet putkittäissuunnassa kahtia, mausteita pintaan maun mukaan. Puolitetut fileet kääritään pekonisiivuilla ja uuniin 200 asteiseen uuniin, aika riippuu vähän fileiden koosta. Ei ole koskaan päässyt kuivumaan, kun pekoni tuo omaa mehevyyttä tirpuselle.

Vierailija

Kellottamalla toimin tämän ohjeen mukaan ja enpä ole näin kuivia kanafileitä syönyt. Pilalle meni nämä lihat :( Liekö minun "melko kova lämpö" ollut alussa sitten liiankin kova. Mene ja tiedä. Tämä ohje: ei jatkoon.

Tiitii

Tosi hyvä ohje. Tuli ihanan mureaa eikä känttyä. Tosi helppo tehdä. Meillä induktioliedellä lämpötasot 1-9 ja paistoin 2 min tasolla 7, sen jälkeen laskin lämpötason 2:een. Toimi mainiosti.

Kuku

2 min 9
10 min 5
Vähän siinä rajoilla että kärtsääkö jo, mutta ei silti kuivunut.

1 min 9
1 min 8
10 min 4, loppuvaiheessa voi paistella pannun reunoilla riisiä ja cashewpähkinöitä lisukkeeksi.

Lähellä täydellistä. Varmaan kärsii olla 3:llakin jäämättä kuitenkaan raa'aksi.

Vierailija

Ihanaa vihdoin ohje millä saa tosi meheviä broilerinfileitä. Kiitos! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Perhosbroileri leikataan halki, maustetaan ja grillataan mahtavan mehukkaaksi. Ota avuksi lihalämpömittari: kypsä kana on 75-asteista. Hedelmäinen kirsikkakastike maistuu kanan ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + 4–24 t
Vaikeustaso
Helppo

Perhosbroileri

Ainekset

1
(n. 1,5 kg)
broileri
Marinadi
1
sitruunan mehu
4
valkosipulinkynttä
1
dl
rypsiöljyä
2
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Glaseerauskastike
1
sitruunan mehu
½
dl
rypsiöljyä
3
rkl
hunajaa
2
tl
chipotlechilijauhetta (esim. Santa Maria)

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri perhoseksi: Laita lintu rintapuoli alaspäin leikkuu- laudalle. Leikkaa keittiösaksilla pyrstön kumminkin puolin selkäranka irti koko matkalta, jotta broileri avautuu litteäksi.
  2. Purista sitruunan mehu paksuun suljettavaan muovipussiin. Kuori valkosipulit ja raasta ne mehuun. Lisää öljy ja mausteet. Laita broileri marinadiin ja anna maustua kylmässä 4–24 tuntia.
  3. Ota kana marinadista ja kuivaa liha talouspaperilla. Levitä broileri työalustalle. Paina lihan läpi ristikkäin muutama iso grillitikku, jotta sitä on helpompi kääntää.
  4. Yhdistä pienessä kattilassa glaseerauskastikkeen ainekset. Keitä viisi minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.
  5. Kuumenna grilli noin 175 asteeseen. Laita liha suoralle lämmölle. Grillaa kumpaakin puolta noin 10 minuuttia niin, että broileri saa kunnolla väriä. Sivele välillä pintaan glaseerauskastiketta.
  6. Siirrä broileri epäsuoralle lämmölle. Grillaa 30–40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Kääntele broileria usein, jotta liha kypsyy tasaisesti. Sivele välillä pintaan kastiketta.

Vinkki! Voit testata kypsyyden pistämällä veitsellä tai terävällä tikulla reiden paksuun osaan. Kypsästä broilerista tihkuu kirkasta nestettä.

Purjotapakset

Ainekset

4
purjoa
1
pss (200 g)
padron-paprikoita
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Kastike
2
dl
pakastettuja kirsikoita
1
salottisipuli
1
dl
rypsiöljyä
3
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike maustumaan. Sulata kirsikat mikrossa ja pilko ne kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kirsikoiden joukkoon sipulit ja loput kastikkeen ainekset.
  2. Lämmitä grilli tai kuumenna hiillos. Levitä hiilet grillin toiselle laidalle.
  3. Grillaa purjoja suoralla lämmöllä 10 minuuttia. Kun pinta on tummunut, siirrä purjot epäsuoraan lämpöön ja kypsennä pehmeiksi eli noin 10 minuuttia.
  4. Grillaa paprikat nopeasti kuumalla lämmöllä molemmin puolin.
  5. Poista purjojen uloin kerros ja leikkaa sisus muutamaan osaan. Laita purjot ja paprikat kulhoon, lisää tilkka öljyä ja suolaa. Tarjoile kirsikkakastikkeen kanssa.
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Pho-keitto on tunnetuin vietnamilainen ruoka. Liemipohjainen nuudelikeitto on täynnä soluja suojaavia antioksidantteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t (liemi) + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-pho

Ainekset

LIEMI
l
vettä
1
pkt (800 g)
broilerinkoipia
2
keltasipulia
50
g
inkivääriä
5
neilikkaa
4
kardemumman kotaa
1
kanelitanko
1
tl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
1
rkl
sokeria
1
rkl
suolaa
3
rkl
kalakastiketta
LISUKKEET
lihat liemeen käytetyistä broilerinkoivista
125
g
riisinuudelia
2
kevätsipulinvartta
1
iso tai 4 pientä paksoita
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
ruukku korianteria
1
ruukku minttua
1
ruukku herneenversoja
1
limetti
+ paahdettuja sipuleita

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi kattilaan ja laita broilerinkoivet veteen. Kuumenna kiehuvaksi. Halkaise sipulit kuorineen, viipaloi inkivääri isoiksi paloiksi ja lisää veteen.

  2. Paahda mausteita kuivalla kuumalla pannulla parin minuutin ajan ja lisää ne liemeen. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Keitä lientä pienellä lämmöllä 30–40 minuuttia, kunnes liha irtoaa luista. Kuori vaahto pois tarpeen mukaan.

  3. Nosta koivet liemestä. Anna jäähtyä hetki ja riivi liha irti luista. Laita lihat sivuun odottamaan annosten kokoamista ja laita luut takaisin liemeen porisemaan vielä tunniksi.

  4. Kun liemi on kiehunut ja keittynyt kasaan, siivilöi se ja laita takaisin kattilaan kananlihan kanssa. Mausta kalakastikkeella ja kuumenna.

  5. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kevätsipuli, paksoit ja sokeriherneet. Hienonna yrtit. Lohko lime neljään osaan.

  6. Kasaa annokset: jaa nuudelit neljään kulhoon. Ripottele päälle kevätsipuleita, paksoita, reilusti yrttejä ja herneenversoja. Kaada päälle kiehuvan kuumaa lientä ja jaa kananlihapalat kulhoihin.

  7. Koristele keitto muutamilla yrttilehdillä, limetinlohkolla ja paahdetuilla sipuleilla. Tarjoile heti höyryävän kuumana.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sämpylöiden täytteeksi lastataan helppoa nyhtöbroileria ja kesäisiä hölskykurkkuja.
Sämpylöiden täytteeksi lastataan helppoa nyhtöbroileria ja kesäisiä hölskykurkkuja.
Helpot hölskykurkut ja inkiväärillä maustettu majoneesi viimeistelevät kanahampurilaiset. Hampurilaissämpylät voit ostaa valmiina tai leipoa itse.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia + 1½ tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökanahampurilaiset ja minttukurkut

Ainekset

4 - 6
sämpylää
1
pkt (600 g)
kananpojan paistileikkeitä
Marinadi
1
dl
bbq-kastiketta (esim. Santa Maria Smoky Hickory)
1
rkl
sriracha-chilikastiketta
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
4
valkosipulinkynttä
Hölskytettävät minttukurkut
½
kurkku
2
limettiä
1
dl
mintun lehtiä
½
tl
chilihiutaleita
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
Inkiväärimajoneesi
3
dl
majoneesia
3
rkl
inkiväärimurskaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyyhi broilerin paistileikkeet talouspaperilla ja lado ne uunivuokaan. Sekoita marinadiainekset. Silppua joukkoon maun mukaan valkosipulia. Kaada marinadi leikkeiden päälle.
  2. Pyöräytä niin, että marinadi tarttuu lihoihin kauttaaltaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa noin 1½ tuntia.
  3. Revi kypsä broileri kahdella haarukalla pieniksi rihmoiksi.
  4. Valmista broilerin paistuessa minttukurkut. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista molemmista limeteistä mehu. Silppua minttu. Yhdistä limetinmehu, minttu ja mausteet.
  5. Viipaloi kurkku. Laita viipaleet ja liemi kannelliseen purkkiin. Hölskytä purkkia pari minuuttia.
  6. Mausta valmis majoneesi inkiväärimurskalla.
  7. Tarjoa nyhtöbroileri, minttukurkut ja inkiväärimajoneesi sämpylöiden välissä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Ninna Lindström

Alkuperäinen caesarsalaatti luottaa maukkaan kastikkeen, krutonkien ja parmesaani­lastujen voimaan. Kastiketta kuuluu olla mukana sen verran, että se voitelee lehdet herkullisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Klassinen caesarsalaatti

Ainekset

2
ruukkua roomansalaattia
1
dl
parmesaania lastuina
KRUTONGIT
200
g
vaaleaa hapanjuurileipää
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
3
sardellifileetä
1
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
1
sitruuna
2
keltuaista
1
rkl
dijoninsinappia
2
dl
rypsiöljyä (huoneenlämpöisenä)
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna sardellifileet. Raasta parmesaani hienoksi. Purista sitruunamehu.

  2. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää valkosipuli, sardellit ja sinappi. Vatkaa aineksia vispilällä ja lisää samalla ryp­siöljy ohuena nauhana. Jatka vatkaa­mista ja lisää oliiviöljy.

  3. Lisää parmesaaniraaste ja sitruu­namehua makusi mukaan. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Jos haluat ohentaa kastiketta, voit lisätä joukkoon tilkan vettä.

  4. Valmista krutongit. Leikkaa leipä 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Lisää päälle oliiviöljy ja sormisuola. Paahda 200­-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna krutonkien jäähtyä.

  5. Leikkaa salaatti poikittain noin 1½ cm:n levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa parmesaani lastuiksi.

  6. Sekoita salaatti laakeassa kulhossa juuri ennen tarjoilua. Nostele salaatti, krutongit, parmesaanilastut ja kastike sekaisin. Laita caesarsalaatti tarjolle vadille tai annostele suoraan kulhoihin.