Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2099 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Lehtikaali paistuu kalan alla pehmeäksi ja reunoilta rapeaksi. Maukkaan siikapellin ehtii tehdä vaikka arkenakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin lehtikaali-siikapelti

Ainekset

400
g
ohuita ruodottomia siikafileitä
1
ps (200 g)
lehtikaalia
2
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua chiliä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Sitruunaöljy
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa kalafileet annospaloiksi.
  2. Revi lehtikaali isoiksi paloiksi, poista paksu lehtiruoti. Sekoita kulhossa kaali, kaprikset, öljy, chili, suola ja pippuri. Laita myös kalapalat kulhoon ja sekoita nostellen.
  3. Levitä lehtikaali uunipellille tai -vuokaan ja laita kalat kaalin päälle. Paista uunissa 15 minuuttia.
  4. Tee sitruunaöljy. Purista mehu kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sokerilla.
  5. Lusikoi sitruunaöljy kaloille juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (3)

?

Varmaan voi käyttää muutakin kalaa?

Vierailija

Mieluummin jotain muuta kalaa, sillä kaikki ruoat joissa on lehtikaalia, maistuvat pelkältä lehtikaalilta. Siikaa on turha tuhlata tuohon ruokaan, käyttäkää mieluummin vaikka pakasteseitiä.

?

Kokeilin valmistaa pakasteseitistä,  ihan ok, mutta ei kuitenkaan sellaista mitä tekisin uudelleen.  Kokeilen lohesta seuraavaksi.  Seuraavalla kerralla myöskin pienistän lehtikaalin ns. suupalojen kokoisiksi, koska   kalojen alla oleva kaali meni sitkeäksi.  Lehtikaali ei mielestäni maistunut liikaa.  Kalan päälle lautaselle laitettu chilituorejuusto antoi ruokaan "hyvän säväyksen".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 660 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Rakastetut uuniperunat maistuvat herkuilta katkaraputäytteen ja tomaattisalsan kanssa. Pellillisellä uuniperunoita ruokit helposti isonkin porukan ja täytteiden määrä on helppo tuplata tai triplata. 

Huom! Perunoita ei tarvitse eikä kannatakaan kääriä folioon, sillä ilman sitä kuori kypsyy ihanan rapeaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunat ja katkaraputäyte

Ainekset

8
(à 150 g)
Rosamunda-perunaa
Katkaraputäyte
1
ps (180 g)
kuorittuja isoja katkarapuja (MSC)
100
g
piparjuurituorejuustoa
200
g
turkkilaista jugurttia
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Tomaattisalsa
3
tomaattia
1
punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kapriksia
1
rkl
sitruunamehua
½
dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat puhtaiksi. Pistele kuoreen reikiä haarukalla. Nosta perunat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä perunoita 200asteisessa uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys haarukalla. Voit sammuttaa uunin ja jättää perunat jälkilämmölle odottamaan tarjoilua.
  2. Valmista katkaraputäyte ja tomaattisalsa. Sulata katkaravut. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  3. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli. Sekoita salsan ainekset.
  4. Tarjoa täytteet uuniperunoiden kanssa.

Vinkki! Täytteeksi sopii myös avokadodippi, jonka ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2099 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Granaattiomena sopii täydellisesti harissalla ja tahinilla maustettuun munakoisopannuun. Tarjoa pannu salaattina tai lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomena-munakoisopannu

Ainekset

1
granaattiomena
1
dl
+ 2 rkl öliiviöljyä
1
rkl
tahinia
1
rkl
hunajaa
½
rkl
harissatahnaa
1
tl
suolaa
1
munakoiso
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Irrota granaattiomenasta siemenet. Lusikoi puolet siemenistä suljettavaan pussiin ja kauli pussin yli niin, että niistä irtoaa mehu. Siivilöi mehu kulhoon. Lisää 1 dl öljyä, tahini, hunaja, harissa ja suola.
  2. Leikkaa munakoisot suupaloiksi. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa 1 minuutti ja laita sivuun. Lisää pannuun 2 rkl öljyä ja paista munakoisot ruskeiksi ja pehmeiksi, 5–10 minuuttia.
  3. Hienonna persilja. Sekoita munakoisot, persilja ja pähkinät granaattiomenaseokseen. Tarjoa esimerkiksi paahdetun pitaleivän kanssa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Täytetyt kesäkurpitsat ovat aivan uskomattoman maukkaita! Täytteeseen voi laittaa oikeastaan mitä vaan ja sitä voi muokata sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Halutessaan jauhelihan voi korvata härkiksellä. Kesäkurpitsat ovat niin hyviä, että nämä sopivat vaikkapa viikonlopun...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min.
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset

1 iso tai 2 pienempää
kesäkurpitsaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
250
g
naudan jauhelihaa
1
punasipuli
2
valkosipulin kynttä
1
prk
punaisia säilykelinssejä
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
prk
creme fraichea
100
g
juustoraastetta
1
nippu
tuoretta basilikaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä tai karhunvatukoita

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.
Huuhtele kesäkurpitsa. Kesäkurpitsa halkaistaan pituussuunnassa.
Pehmeä sisusta koverretaan lusikan avulla pois.
Paloittele kesäkurpitsat haluamasi kokoisiksi paloiksi. (Kahteen tai neljään osaan.)
Pirskottele niiden päälle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa.
Esipaista uunissa 15 minuuttia.

2. Aloita täytteen valmistus ruskistamalla jauheliha.
Hienonna sipuli, valkosipulin kynnet ja paloittele kesäkurpitsan sisusta arpakuution kokoisiksi paloiksi.
Lisää jauhelihan joukkoon hienonnetut sipulit ja paloiteltu kesäkurpitsa.
Paista pari minuuttia. Lisää seokseen valutetut linssit.
Mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja juustokuminalla.
Lisää creme fraiche ja tarkista maku.

3. Täytä esipaistetut kesäkurpitsat jauhelihaseoksella.
Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

4. Viimeistele kesäkurpitsat basilikalla, granaattiomenan siemenillä ja karhunvatukoilla.
Tarjoile raikkaan vihersalaatin kera.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 86 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Arkisessa nuudeliruoassa yhdistyy rapsakaksi tiristetty ja maustettu paneerjuusto sekä tahmea pähkinäsoosi. Vihanneksilla kruunattu ruoka valmistuu 20 minuutissa!

...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2

Paneer-maapähkinänuudelit

Ainekset

1
pkt (225 g)
Apetina Paneer -juustoa
2
valkosipulin kynttä
4
cm pala
inkivääriä
150
g
sokeriherneitä
1/2
vihreä paprika
1/2
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
dl
maapähkinävoita
2
rkl
osterikastiketta
1/2
dl
vettä
150
g
nuudeleita
kevätsipulia
seesaminsiemeniä
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuutioi paneer-juusto. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Suikaloi sokeriherneet pituussuunnassa tikuiksi. Suikaloi paprika ohuesti.
  2. Yhdistä kookosmaito, maapähkinävoi, osterikastike ja vesi isossa lasissa.
  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Lisää paistinpannulle tilkka rypsiöljyä ja kuumenna pannu. Lisää kuutioidut paneer-juustot pannulle ja ruskista noin 4 minuuttia. Lisää mukaan valkosipuli ja inkivääri. Paista hetki. Kaada maapähkinävoikastike pannulle.
  5. Sekoita maapähkinävoi ja kookosmaito pannulla sileäksi. Kiehauta. Alenna lämpöä ja lisää paprikat sekä puolet sokeriherneistä. Sekoita ja keitä minuutti koko ajan sekoittaen, jotta kastike sakenee. Tarkista maku ja nosta pois liedeltä.
  6. Kun nuudelit ovat kypsyneet, valuta ne ja kääntele mukaan maapähkinäkastikkeeseen. Jaa kahteen kulhoon.
  7. Viimeistele lopuilla sokerihernesuikaleilla, hienonnetulla kevätsipulilla sekä seesaminsiemenillä.