
Vegemessujen tuottajan Suvin Auvisen yksi bravuuriruoista on Tom Kha taohu –keitto. Sitä keittämällä Suvi osoittaa rakkautta läheisilleen.
Tom kha taohu -keitto
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä kasvislientä, kunnes sitä on 1½ dl jäljellä.
- Leikkaa sitruunaruoho 3 cm:n paloiksi. Murskaa palat ja lisää ne kasvisliemeen. Lisää myös kaffirlimetinlehdet ja kookosmaito. Lämmitä liemi kiehumispisteeseen.
- Hienonna sienet, kuori ja paloittele sipuli, ja lisää ne keittoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 min tai kunnes sipuli on pehmennyt.
- Hienonna chili, kuutioi tofu ja tomaatit. Lisää ne keittoon ja jatka keittämistä muutama minuutti.
- Ota kattila liedeltä. Purista keittoon limetin mehu. Lisää kalaton kastike, sokeri ja soijakastike. Hienonna korianteri keiton pinnalle.
Mitä on ilmakuivattu tofu? Muuten vaikuttaa hyvältä reseptiltä mutta pääraaka-aineen osalta kaipaisi selitystä.
Missä galangal on? Toihan on sama kuin kutsuisi katkarapukeitoksi keittoa jossa ei ole katkarapua.