Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 191 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Varoitus: näihin jää koukkuun! Helsinkiläisravintola Gaijinin vartaat tarjoillaan majoneesin kanssa, jonka salaisuutena on togarashi eli japanilainen seitsenmauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gaijinin togarashi-yakitori

Ainekset

250
g
luutonta broilerin koipireittä tai rintafileetä
1
dl
miriniä
½
dl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
Teriyakikastike
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
rkl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
Maizena-suurustetta
Togarashimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
togarashi-mausteseosta
½
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri 2 cm:n paloiksi. Kiehauta kattilassa misomarinadin ainekset. Marinoi paloja yön yli.
  2. Kiehauta teryakikastikkeen vesi kattilassa. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikesuurus sekoittaen.
  3. Sekoita togarashimajoonesin ainekset keskenään.
  4. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa)vartaat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele vartaita teryakikastikkeella kypsennyksen aikana.
  5. Tarjoa vartaat togarashimajoneesin, teryakikastikkeen, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki! Togarashia myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa, mutta sen voi tehdä myös itse. Linkki togarashin ohjeeseen löytyy alapuolelta.

Kommentit (6)

Vierailija

Ainesosaluettelossa ei ole sakea, mutta ohjeen 2-osassa se mainitaan. Pitäisikö ohjeessa lukea miso vaiko luettelossa sake?

Chillix

Kastike on varmasti hyvää, mutta ei se ole teriyaki-kastiketta. Teriyaki-kastike tehdään 1 : 1 : 1 suhteilla sake : soija : miso.  Maun mukaan voi maustaa esimerkiksi inkiväärillä. Tässä kastikkeessa noista aineksista on ainoastaan soijaa, eli teriyaki on yksinkertaisesti virheellinen termi tässä yhteydessä.

Annamanna

Ihan samaa mietin, puuttuuko reseptistä sake vai onko miso liikaa kastikereseptissä? Toivottavasti saadaan vastaus pian, jotta päästään kokeilemaan reseptiä :)

Vierailija

Mitä on vaalea misotahna ja mistä sitä saa? Olen kaupoista löytänyt vain yhden väristä misoa, meneekö pieleen, jos käyttää sitä? Vai onko kaupoissa myytävä siis juuri tätä vaaleaa misoa?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Ohje on nyt korjattu, eli sakea tulee sekä marinadiin että teriyaki-kastikkeeseen. Vaalea miso on kaikkein miedointa ja makeinta, mutta ohjeessa voi hyvin käyttää myös muita misoja.

Pihtiputaan mummo

Kuule Krista Hopeaharju, minun lapsenlapseni herkuttelevat aina tällä ruoalla. Sakeata on mutta onneksi ei. Musta miso on meidän Jarmo-papan herkkua. Hyvää joulua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tulinen piri-pirikastike antaa uunikanalle luonnetta. Perunat kypsyvät samassa astiassa tipun kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Piri-pirikana

Ainekset

1
kokonainen (luomu)broileri (n. 2 kg)
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
PIRI-PIRIKASTIKE
2
valkosipulinkynttä
2–4
chilipalkoa
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
sormisuolaa
1
tl
fariinisokeria
2
rkl
punaviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Tee piri-pirikastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi chilit. Kuumenna öljy pannussa, lisää valkosipulit ja chilit ja kuullota keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää oregano ja paprika ja kääntele hetki, jotta maut irtoavat mausteista. Laita seos tehosekoittimeen, lisää suola, sokeri ja etikka. Soseuta tasaiseksi. Kaada puolet kastikkeesta pieneen tarjoilukulhoon ja siirrä sivuun
    odottamaan.
  3. Laita broileri isoon uunivuokaan ja hiero piri-pirikastike sen pintaan. Kypsennä uunissa 50 minuuttia ja valele broileria vuokaan valuneella kastikkeella noin 15 minuutin välein.
  4. Pese tai kuori perunat ja halkaise ne pitkittäin. Kun broileri on ollut uunissa 50 minuuttia, laita perunat samaan vuokaan. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna broilerin ja perunoiden paahtua noin 35 minuuttia, kunnes molemmat ovat kypsiä. Tarkista lihan kypsyys paistolämpömittarilla tai cocktailtikulla koiven paksuimmasta kohdasta. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 70 astetta tai kun lihasta tihkuva neste on kirkasta.
  5. Peitä vuoka foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Tarjoa piri-pirikastikkeen kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vatkattu feta on mukavan hapanta, ilmavan paksua ja helppo tehdä. Se sopii loistavasti grillattujen sienivartaiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-persikkavartaat ja vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
rs (200 g)
herkkusieniä tai kantarelleja
4
litteää persikkaa (paraguayos)
4
kesäsipulia varsineen
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
½
dl
worcesterkastiketta
½
dl
öljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
8
grillitikkua
4
viipaletta
vaaleaa maalaisleipää
vatkattua sitruunafetaa (ks. ohje)
(hienonnettua persiljaa)

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut veteen likoamaan ja valmista vatkattu feta (ks. ohje).
  2. Tee marinadi. Kuori ja raasta valkosipulit kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon. Lisää worcesterkastike ja öljy. Mausta chilillä ja suolalla ja sekoita.
  3. Halkaise isot sienet, käytä pienet kokonaisina. Puolita persikat ja poista niistä kivet. Leikkaa kukin puolikas kolmeen osaan. Pätki kesäsipulit muutamaan osaan. Laita hedelmät ja vihannekset marinadiin noin 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen.Pujota marinoidut hedelmät ja vihannekset vartaisiin. Grillaa vartaita 10–12 minuuttia välillä käännellen tai kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Paahda leivät grillissä kummaltakin puolelta tai uunissa noin 3–4 minuuttia.
  6. Levitä sitruunafetaa leiville ja laita lämpimät vartaat päälle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetaa
1
dl
kermaa
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
½
rkl
hunajaa
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja soseuta sileäksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää fetasose ja öljy ja vatkaa seos pehmeäksi.
  3. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, lisää ne hunajan kanssa juustoseokseen ja vatkaa sekaisin. Hienonna persilja, säästä osa koristeluun ja sekoita loput juustoseokseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 194 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerin rintafileet kuorrutetaan nyt mozzarellalla ja tarjotaan kalifornialaisittain tomaatti-avokadosalaatin kanssa. Höysteeksi sopii loistavasti rapeaksi paistettu pekoni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
tl
juoksevaa hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1
pallo
mozzarellaa
8
viipaletta
pekonia
SALAATTI
4
kevätsipulia
500
g
kirsikkatomaattia
4
avokadoa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipulit. Puolita tomaatit. Kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä. Paista grillissä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta kypsien broilereiden päälle hieman hunajaa ja nosta viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetken.
  3. Paista pekonit. Tarjoa broilerin ja salaatin kanssa.