Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 234 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Varoitus: näihin jää koukkuun! Helsinkiläisravintola Gaijinin vartaat tarjoillaan majoneesin kanssa, jonka salaisuutena on togarashi eli japanilainen seitsenmauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gaijinin togarashi-yakitori

Ainekset

250
g
luutonta broilerin koipireittä tai rintafileetä
1
dl
miriniä
½
dl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
Teriyakikastike
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
rkl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
Maizena-suurustetta
Togarashimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
togarashi-mausteseosta
½
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri 2 cm:n paloiksi. Kiehauta kattilassa misomarinadin ainekset. Marinoi paloja yön yli.
  2. Kiehauta teryakikastikkeen vesi kattilassa. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikesuurus sekoittaen.
  3. Sekoita togarashimajoonesin ainekset keskenään.
  4. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa)vartaat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele vartaita teryakikastikkeella kypsennyksen aikana.
  5. Tarjoa vartaat togarashimajoneesin, teryakikastikkeen, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki! Togarashia myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa, mutta sen voi tehdä myös itse. Linkki togarashin ohjeeseen löytyy alapuolelta.

Kommentit (6)

Vierailija

Ainesosaluettelossa ei ole sakea, mutta ohjeen 2-osassa se mainitaan. Pitäisikö ohjeessa lukea miso vaiko luettelossa sake?

Chillix

Kastike on varmasti hyvää, mutta ei se ole teriyaki-kastiketta. Teriyaki-kastike tehdään 1 : 1 : 1 suhteilla sake : soija : miso.  Maun mukaan voi maustaa esimerkiksi inkiväärillä. Tässä kastikkeessa noista aineksista on ainoastaan soijaa, eli teriyaki on yksinkertaisesti virheellinen termi tässä yhteydessä.

Annamanna

Ihan samaa mietin, puuttuuko reseptistä sake vai onko miso liikaa kastikereseptissä? Toivottavasti saadaan vastaus pian, jotta päästään kokeilemaan reseptiä :)

Vierailija

Mitä on vaalea misotahna ja mistä sitä saa? Olen kaupoista löytänyt vain yhden väristä misoa, meneekö pieleen, jos käyttää sitä? Vai onko kaupoissa myytävä siis juuri tätä vaaleaa misoa?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Ohje on nyt korjattu, eli sakea tulee sekä marinadiin että teriyaki-kastikkeeseen. Vaalea miso on kaikkein miedointa ja makeinta, mutta ohjeessa voi hyvin käyttää myös muita misoja.

Pihtiputaan mummo

Kuule Krista Hopeaharju, minun lapsenlapseni herkuttelevat aina tällä ruoalla. Sakeata on mutta onneksi ei. Musta miso on meidän Jarmo-papan herkkua. Hyvää joulua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat herkkutatit sopivat täydellisesti vartaisiin. Kokeile myös kiinteitä ruskotatteja, suurehkoja orakkaita tai lampaankääpiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 varrasta
Valmistusaika
30 min + maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-pekonivartaat

Ainekset

8
keskikokoista herkkutattia, ruskotattia tai lampaankääpää
4
punasipulia
1
kesäkurpitsa
2
pkt (à 170 g)
pekonia
GRILLAUSKASTIKE
4
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Irrota tattien lakit, jätä pienet kokonaisiksi ja puolita isommat. Leikkaa sienien jalat muutaman sentin siivuiksi.
  2. Kuori ja halkaise sipulit, poista kannat ja irrota sipulin kerrokset erilleen. Viipaloi kesäkurpitsa. Irrota pekonisiivut toisistaan.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Jaa sienet, sipuli, kesäkurpitsa ja pekoni varrastikkuihin. Käytä jokaiseen vartaaseen yksi tatti ja laskosta pekonisiivut sienisiivujen viereen.
  5. Sivele pintaan grillauskastiketta. Anna vartaiden maustua jääkaapissa noin tunti ennen paistamista.
  6. Grillaa vartaita kuumassa grillissä suoralla lämmöllä. Kääntele vartaita useasti ja sivele pintaan grillauskastiketta. Kypsennä, kunnes pekoni on kypsynyt rapsakkareunaiseksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Muheva kerrosleipä on parempi kuin moni hampurilainen, mutta ihan pikaruokaa se ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
4–6 t
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaslerleivät

Ainekset

2
kg:n pala
porsaan kasleria
Rub-mausteseos
4
rkl
fariinisokeria
1
rkl
suolaa
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
rkl
sipulijauhetta
2
tl
cayannepippuria
½
tl
maustepippuria
Lisäksi
8
siivua vaaleaa maalaisleipää
1
rs (100 g)
piparjuurituorejuustoa
2
pihvitomaattia
2
suolakurkkua
1
punasipuli
1
ruukku salaattia

Työvaiheet

  1. Sekoita rubin ainekset ja hiero mausteet lihan pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin tai pari.
  2. Kuumenna grilli tai valmista hiillos, siirrä hiillos grillin toiselle laidalle, laita toiselle puolelle grilliin rasvapelti valmiiksi.
  3. Grillaa ensin lihan pinnat kiinni suoralla lämmöllä. Laita lihaan sisälämpömittari ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön ritilälle rasvapellin päälle.
  4. Kypsennä 2–4 tuntia. Pidä grillin lämpötila koko ajan alle 160 asteessa. Kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on 85–88 astetta.
  5. Ota liha grillistä, kääri folioon ja anna vetäytyä tunnin verran.
  6. Leikkaa liha. Siivuta leipä. Voitele leipä tuorejuustolla.
  7. Laita leivän väliin tomaattia, suolakurkkua ja sipulia siivuina, salaattia sekä reilusti lihaa.

Vinkki! Kokeile lisätä kypsennyksen ajaksi grilliin savustuspuruja.