Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 186 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Varoitus: näihin jää koukkuun! Helsinkiläisravintola Gaijinin vartaat tarjoillaan majoneesin kanssa, jonka salaisuutena on togarashi eli japanilainen seitsenmauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gaijinin togarashi-yakitori

Ainekset

250
g
luutonta broilerin koipireittä tai rintafileetä
1
dl
miriniä
½
dl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
Teriyakikastike
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
rkl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
Maizena-suurustetta
Togarashimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
togarashi-mausteseosta
½
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri 2 cm:n paloiksi. Kiehauta kattilassa misomarinadin ainekset. Marinoi paloja yön yli.
  2. Kiehauta teryakikastikkeen vesi kattilassa. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikesuurus sekoittaen.
  3. Sekoita togarashimajoonesin ainekset keskenään.
  4. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa)vartaat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele vartaita teryakikastikkeella kypsennyksen aikana.
  5. Tarjoa vartaat togarashimajoneesin, teryakikastikkeen, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki! Togarashia myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa, mutta sen voi tehdä myös itse. Linkki togarashin ohjeeseen löytyy alapuolelta.

Kommentit (6)

Vierailija

Ainesosaluettelossa ei ole sakea, mutta ohjeen 2-osassa se mainitaan. Pitäisikö ohjeessa lukea miso vaiko luettelossa sake?

Chillix

Kastike on varmasti hyvää, mutta ei se ole teriyaki-kastiketta. Teriyaki-kastike tehdään 1 : 1 : 1 suhteilla sake : soija : miso.  Maun mukaan voi maustaa esimerkiksi inkiväärillä. Tässä kastikkeessa noista aineksista on ainoastaan soijaa, eli teriyaki on yksinkertaisesti virheellinen termi tässä yhteydessä.

Annamanna

Ihan samaa mietin, puuttuuko reseptistä sake vai onko miso liikaa kastikereseptissä? Toivottavasti saadaan vastaus pian, jotta päästään kokeilemaan reseptiä :)

Vierailija

Mitä on vaalea misotahna ja mistä sitä saa? Olen kaupoista löytänyt vain yhden väristä misoa, meneekö pieleen, jos käyttää sitä? Vai onko kaupoissa myytävä siis juuri tätä vaaleaa misoa?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Ohje on nyt korjattu, eli sakea tulee sekä marinadiin että teriyaki-kastikkeeseen. Vaalea miso on kaikkein miedointa ja makeinta, mutta ohjeessa voi hyvin käyttää myös muita misoja.

Pihtiputaan mummo

Kuule Krista Hopeaharju, minun lapsenlapseni herkuttelevat aina tällä ruoalla. Sakeata on mutta onneksi ei. Musta miso on meidän Jarmo-papan herkkua. Hyvää joulua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kun pääruoka on valmistettu ja grilli sammutettu, kuvun alla jälkilämmössä tekeytyvät vielä vaahtokarkeilla kuorrutetut suklaa-mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkipannu

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
ps (à 175 g)
suklaahippuja
2
rkl
maitoa
1
ps (150 g)
isoja vaahtokarkkeja
LISÄKSI
1
pkt (200 g)
Carneval-keksejä

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa isoimmat mansikat muutamaan osaan. Laita mansikat valurautapannuun. Lisää suklaa ja maito. Puolita isot vaahtokarkit ja laita ne suklaan ja mansikoiden päälle pannuun tiiviiksi kerrokseksi.

  2. Kypsennä vaahtokarkkipannua grillin jälkilämmössä kuvun alla 5–8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä, tai 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Herkuttele jälkiruoka Carneval-kekseillä dippaillen.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Hedelmäbroileri
Hedelmäbroileri

Tämä ruoka on aika erikoinen, sillä en muista, että olisin ainakaan itse valmistanut koskaan mitään vastaavaa. Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. En osaa laskea tätä arkiruuaksi, vaan hienon makunsa vuoksi sopii ennemmin viikonloppuun, kuten sunnuntaiksi.

Hedelmäbroilerin maku on hedelmäinen ja sehän sopii broilerin kaveriksi erinomaisesti. Kastike maistuu niin riisin kuin keitetyn perunankin kanssa. Minulle tässä ruuassa on jotain hienoa, vähän niin kuin juhlan tuntua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h broilerien kypsennys + 15 muu valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäbroileri

Ainekset

3
kpl
broilerin koipia
1
prk
persikoita
15
kpl
kivettömiä luumuja
2
dl
kermaa
currya
maun mukaan

Työvaiheet

1. Kypsennä ja putsaa broilerin koivet
2. Laita kattilaan 2 dl vettä, persikat, luumut ja curry. Keitä kypsiksi.
3. Ota kattila sivuun ja soseuta hedelmät sauvasekottimella
4. Lisää kerma ja broilerit
5. Kuumenna

Tarjoa riisi tai keitettyjen perunoiden kera.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)