Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 138 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Varoitus: näihin jää koukkuun! Helsinkiläisravintola Gaijinin vartaat tarjoillaan majoneesin kanssa, jonka salaisuutena on togarashi eli japanilainen seitsenmauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gaijinin togarashi-yakitori

Ainekset

250
g
luutonta broilerin koipireittä tai rintafileetä
1
dl
miriniä
½
dl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
Teriyakikastike
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
rkl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
Maizena-suurustetta
Togarashimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
togarashi-mausteseosta
½
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri 2 cm:n paloiksi. Kiehauta kattilassa misomarinadin ainekset. Marinoi paloja yön yli.
  2. Kiehauta teryakikastikkeen vesi kattilassa. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikesuurus sekoittaen.
  3. Sekoita togarashimajoonesin ainekset keskenään.
  4. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa)vartaat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele vartaita teryakikastikkeella kypsennyksen aikana.
  5. Tarjoa vartaat togarashimajoneesin, teryakikastikkeen, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki! Togarashia myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa, mutta sen voi tehdä myös itse. Linkki togarashin ohjeeseen löytyy alapuolelta.

Kommentit (6)

Vierailija

Ainesosaluettelossa ei ole sakea, mutta ohjeen 2-osassa se mainitaan. Pitäisikö ohjeessa lukea miso vaiko luettelossa sake?

Chillix

Kastike on varmasti hyvää, mutta ei se ole teriyaki-kastiketta. Teriyaki-kastike tehdään 1 : 1 : 1 suhteilla sake : soija : miso.  Maun mukaan voi maustaa esimerkiksi inkiväärillä. Tässä kastikkeessa noista aineksista on ainoastaan soijaa, eli teriyaki on yksinkertaisesti virheellinen termi tässä yhteydessä.

Annamanna

Ihan samaa mietin, puuttuuko reseptistä sake vai onko miso liikaa kastikereseptissä? Toivottavasti saadaan vastaus pian, jotta päästään kokeilemaan reseptiä :)

Vierailija

Mitä on vaalea misotahna ja mistä sitä saa? Olen kaupoista löytänyt vain yhden väristä misoa, meneekö pieleen, jos käyttää sitä? Vai onko kaupoissa myytävä siis juuri tätä vaaleaa misoa?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Ohje on nyt korjattu, eli sakea tulee sekä marinadiin että teriyaki-kastikkeeseen. Vaalea miso on kaikkein miedointa ja makeinta, mutta ohjeessa voi hyvin käyttää myös muita misoja.

Pihtiputaan mummo

Kuule Krista Hopeaharju, minun lapsenlapseni herkuttelevat aina tällä ruoalla. Sakeata on mutta onneksi ei. Musta miso on meidän Jarmo-papan herkkua. Hyvää joulua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Sami Repo

Oletko koskaan kokeillut avomaankurkkua tai vesimelonia grillissä? Jos et, niin nyt on jo aika! Grilli muuttaa nämä mahtavaksi makuelämykseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Halloumivartaat

Ainekset

2
pkt (200g)
halloumia
4
avomaankurkkua
1/4
vesimeloni
4
rkl
BBQ-kastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa juustot 2 cm:n viipaleiksi. Halkaisen kurkut pitkittäin. Leikkaa vesimeloni hieman halloumipaloja isommiksi viipaleiksi.
  2. Laita juustopala kurkun väliin ja paina läpi kaksi grillitikkua. Tee melonivartaat samalla tavalla.
  3. Sivele pintaan grillauskastiketta ja grillaa ensin suoralla lämmöllä, kunnes kasvikset saavat väriä. Kääntele vartaita usein, etteivät ne pala. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Maku on pääosassa, kun kananleikkeet täytetään fetalla ja maustetaan zaatarilla. Kaveriksi tehdään raikas salaatti edamame-pavuista ja herneenpaloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Zaatar-kana ja vihreä fattoush-salaatti

Ainekset

4
kananpojan rintaleikettä
100
g
fetaa
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1 + 1
rkl
voita ja öljyä paistamiseen
1
tl
merisuolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
zaatar-mausteseosta
Fattoush-salaatti
1
pss (300 g)
edamame-papuja
200
g
herneenpalkoja
1
kurkku
1
avokado
2
pitaleipää
100
g
fetaa
Yrttikastike
2
limettiä
1/2
dl
minttua hienonnettuna
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
4
rkl
oliiviöljyä
Zaatar-mausteseos
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
kuivattua timjamia
2
rkl
kuivattua oreganoa
2
tl
sormisuolaa
1
tl
sumakkia (esim. Sevan)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pyyhi rintaleikkeet talouspaperilla. Viillä leikkeisiin "tasku". Murustele feta sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna lehtipersilja fetan joukkoon. Lisää öljy. Soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Lusikoi seos taskuihin.
  3. Paista leikkeisiin kaunis väri kuumassa pannussa voi-öljyseoksessa. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 75 astetta.
  4. Tee sillä välin salaatti. Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Laita viimeiseksi minuutiksi herneenpalot papujen joukkoon kypsymään. Valuta ja jäähdytä pavut ja herneet huuhtomalla ne kylmällä vedellä. Jätä valumaan siivilään.
  5. Kuori kurkku raidalliseksi. Puolita kurkku pituussuunnassa, poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku. Poista avokadosta kuoret ja kivi. Viipaloi avokado. Paahda pitaleivät ja revi ne paloiksi.
  6. Tee salaatinkastike. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit. Surauta limetinmehu, -kuori ja yrtit tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon hunaja ja sinappi. Lisää öljyä, kunnes kastike on paksua. Pyörittele pavut, kurkku ja avokado kastikkeessa.
  7. Tee zaatar-mausteseos. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa noin minuutti. Laita siemenet ja yrtit mortteliin. Hienonna. Lisää suola ja sumakki.
  8. Nosta salaatti tarjoiluvadille. Laita päälle kypsät broilerit. Murustele päälle fetaa. Viimeistele ripottelemalla salaattiin zaataria.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyeen pastaan yhdistetään ronskisti vihreää ja rutkasti proteiinirikasta broileria. Viimesilauksen maukkaalle pastalle antaa sitruunan kuori.

Vinkki! Suosi pastoissa täysjyvää, sillä se nostaa verensokeria hitaasti ja pitää kylläisenä pitkään. Täysjyväpasta sisältää myös huomattavasti enemmän kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita kuin valkoinen vehnäpasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä broileripasta

Ainekset

300
g
broilerin rintafileetä
300
g
parsakaalia
2
kevätsipulia varsineen
2
tl
öljyä
1/2
sitruunan mehu ja kuori
1
ruukku
rucolaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
(2
rkl
siemensekoitusta)

Työvaiheet

  1. Ota broilerin rintafileet huoneenlämpöön. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna kevätsipulit. Ruskista fileet öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  3. Laske lämpöä ja lisää parsakaalit ja kevätsipulit pannulle. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää ja parsakaalit napakan kypsiä.
  4. Viipaloi fileet ja lisää pastan päälle. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja rucola.

Kommentit (0)