Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1936 reseptiä.
Linkitetty 103 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Varoitus: näihin jää koukkuun! Helsinkiläisravintola Gaijinin vartaat tarjoillaan majoneesin kanssa, jonka salaisuutena on togarashi eli japanilainen seitsenmauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gaijinin togarashi-yakitori

Ainekset

250
g
luutonta broilerin koipireittä tai rintafileetä
1
dl
miriniä
½
dl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
Teriyakikastike
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
Maizena-suurustetta
Togarashimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
togarashi-mausteseosta
½
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri 2 cm:n paloiksi. Kiehauta kattilassa misomarinadin ainekset. Marinoi paloja yön yli.
  2. Kiehauta teryakikastikkeen vesi kattilassa. Lisää sokeri, sake ja soijakastike ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikesuurus sekoittaen.
  3. Sekoita togarashimajoonesin ainekset keskenään.
  4. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa)vartaat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele vartaita teryakikastikkeella kypsennyksen aikana.
  5. Tarjoa vartaat togarashimajoneesin, teryakikastikkeen, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki! Togarashia myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa, mutta sen voi tehdä myös itse. Linkki togarashin ohjeeseen löytyy alapuolelta.

Kommentit (4)

Vierailija

Ainesosaluettelossa ei ole sakea, mutta ohjeen 2-osassa se mainitaan. Pitäisikö ohjeessa lukea miso vaiko luettelossa sake?

Chillix

Kastike on varmasti hyvää, mutta ei se ole teriyaki-kastiketta. Teriyaki-kastike tehdään 1 : 1 : 1 suhteilla sake : soija : miso.  Maun mukaan voi maustaa esimerkiksi inkiväärillä. Tässä kastikkeessa noista aineksista on ainoastaan soijaa, eli teriyaki on yksinkertaisesti virheellinen termi tässä yhteydessä.

Annamanna

Ihan samaa mietin, puuttuuko reseptistä sake vai onko miso liikaa kastikereseptissä? Toivottavasti saadaan vastaus pian, jotta päästään kokeilemaan reseptiä :)

Vierailija

Mitä on vaalea misotahna ja mistä sitä saa? Olen kaupoista löytänyt vain yhden väristä misoa, meneekö pieleen, jos käyttää sitä? Vai onko kaupoissa myytävä siis juuri tätä vaaleaa misoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vihreä parsa sisältää A-, B- ja C-vitamiineja sekä rautaa. Sen voi nakata grilliin kuorimatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Vaikea

Portobellot, parsaa ja parmesaanijogurtti

Ainekset

4
portobellosientä
Marinadi
2
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
ripaus
suolaa, sokeria ja mustapippuria
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
Parmesaanijogurtti
2
dl
kreikkalaista jogurttia (6%)
2
rkl
parmesaanijuustoa raasteena
1/2
sitruunan kuorta (luomu) raasteena
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
Lisäksi
500
g
vihreää parsaa
öljyä
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista sienistä kanta ja leikkaa sienten lakkipuolelle muutamat ristikkäisviillot terävällä veitsellä. Sekoita marinadin aineet isossa kulhossa ja lisää kulhoon portobellot. Anna maustua noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita parmesaanijogurtin aineet pienessä kulhossa.
  3. Napsauta parsoista puumainen pää pois ja sivele parsoille kevyesti öljyä. Kypsennä parsoja ja portobelloja grillissä keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia muutaman kerran kypsennyksen aikana käännellen.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Helpot vegehodarit syntyvät makeista uuden sadon porkkanoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanahodarit

Ainekset

4
uuden sadon porkkanaa
1
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
Kurkkurelissi
1
rkl
sinapinsiemeniä
2
tl
valkoviinietikkaa
2
rkl
vettä
ripaus
suolaa
2
tl
sokeria
2
avomaankurkkua
1
kevätsipuli
6
retiisiä
Lisäksi
1
dl
kevytmajoneesia (rasvaa max 15 %)
4
hot dog -sämpylää
öljyä grillaukseen

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat ja keitä ne suolalla, sokerilla ja etikalla maustetussa vedessä puolikypsiksi. Tähän menee noin 10 minuuttia. Valuta puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Tee relissi porkkanoiden kiehuessa. Mittaa kattilaan sinapinsiemenet, etikka, vesi, suola ja sokeri. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Siirrä syrjään liedeltä. Kuutioi kurkut ja viipaloi retiisit. Hienonna kevätsipuli. Yhdistä kasvikset ja etikkaliemi. Laita jääkaappiin viilentymään.
  3. Sivele porkkanoille öljyä ja kypsennä grillissä noin 5 minuuttia. Käännä välillä. Halkaise sämpylät ja paahda hetki leikkuupinta alaspäin grillissä.
  4. Sivele sämpylöille majoneesia ja täytä porkkanoilla ja relissillä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasvikset ovat usein itsessään miedon makuisia, joten ne kannattaa joko maustaa ennen grillausta tai jälkimarinoida grillattuina. Sitrusten mehut ja tuoreet yrtit ovat parhaita mausteita korostamaan kasvisten omaa makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattua munakoisoa ja halloumia

Ainekset

2
munakoisoa
Marinadi
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Tomaattisalsa
3
kypsää tomaatia
1-2
vihreää jalapenoa
1
salottisipuli
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
hunajaa
ripaus
suolaa
Lisäksi
200
g
halloumijuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin paksuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin aineet kulhossa ja lisää munakoisoviipaleet maustumaan.
  2. Kuutioi tomaatit. Hienonna jalapeno ja salottisipuli. Yhdistä salsan aineet ja anna salsan vetäytyä jääkaapissa grillauksen ajan.
  3. Viipaloi ja huuhtele halloumi kylmän veden alla. Kuivaa viipaleet.
  4. Kypsennä munakoisoja kuumassa grillissä noin 1 ½ minuuttia per puoli. Paista halloumit yhtä aikaa kauniin ruskeiksi. Tarjoa munakoisot ja halloumit heti kuumina kylmän salsan kanssa, sillä halloumi kovettuu jäähtyessään.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Broilerin koivet saavat makua korianterivoista ja rapsakan pinnan maissihiutaleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteribroileri

Ainekset

800
g
broilerin koipia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Korianterivoi
25
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
jauhettua korianteria
½
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
Päälle
2
dl
maissihiutaleita (cornflakes)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Sulata voi kattilassa. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Valele broilerinkoivet korianterivoilla.
  3. Murskaa maissihiutaleet ja pyörittele koivet murskassa. Kypsennä noin 50 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa paahdettujen perunoiden, kasvisten ja erimerkiksi srirachalla ja yrteillä maustetun majoneesin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Varmaan vielä parempia tulisi jos käyttäisi nachoja (maissisipsejä)