
Säilötyillä savumuikuilla kruunattuun salaattiin nostetaan päälle uppomuna.
Maalaissalaatti savumuikusta
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin paahdetut perunat (ks. ohje alhaalla).
- Puhdista pavut ja poista päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen jäähtymään.
- Mittaa kastikkeen aineet tarjoilukulhoon ja sekoita hyvin.
- Viipaloi retiisit ja lohko tomaatit. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Siirrä salaatti, retiisit ja tomaatit tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon valutettu savukala. Älä sekoita, ettei salaatti lötkisty.
- Laita kulhoon pavut ja paahdetut perunat. Sekoita kevyesti.
- Valmista uppomunat. Laita vesi kuumenemaan kattilaan. Riko munat omiin kuppeihinsa. Kun vesi on kiehahtanut, lisää siihen etikka ja suola. Anna veden porista keskilämmöllä. Pyöräytä vesi liikkeelle kattilassa esimerkiksi kauhalla. Liu'uta muna varovasti veteen. Pidä kuppi mahdollisimman lähellä veden pintaa. Keitä noin 3 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta. Siisti reunat tarvittaessa. Valmista kaikki munat samalla tavalla.
- Viimeistele salaatti uppomunilla. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.
Paahdetut varhaisperunat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi. Puolita tai lohko perunat halutessasi. Laita ne uunivuokaan. Kaada joukkoon öljy, suola ja pippuri. (Lisää yrtinoksa). Sekoita hyvin.
- Paahda perunoita uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta ja uunin tehosta.
Minä kalastin muikkuni takapihan savilammesta. Muikut olivat jo kuolleita nikkelimyrkytyksen johdosta. Kotiruoka on parasta!